witam,
Czy znacie Państwo jakieś dobre karmy bez żadnych dodatków drobiu oprócz :
nutro choice lamb/rice
taste of the wild pacific stream
te dwie już mój piesek spożywał i chciałbym coś jej innego jeszcze kupić,
kupiłem mera dog lamb/rice - będziemy testować
(u mnie amstafka nie może spożywać drobiowych karm - uczulenia)
czy ktos jeszcze może polecić coś dobrego bez drobiu ?
karmy bez drobiu
Sporo karm bez drobiu ma Acana (Pacifica, Grassland, Lamb&Apple...). Orijen (6 Fish, Regional Red) też nie zawiera produktów drobiowych. Przy tym duża zawartość mięsa i naprawdę dobra jakość.
http://www.krakvet.pl/bento-kronen-maxi ... -1204.html
Może ta karma będzie pasowała psiakowi.
Może ta karma będzie pasowała psiakowi.
Pamiętaj Robercie że tak enigmatyczne stwierdzenie może oznaczać wszystko... 50/50 że jest tam/ nie ma kurczaka. Nawet jak w tej partii nie ma to w następnej juz może być = używanie tego tłuszczu który akurat jest pod ręką.
Dla psa mającego alergię na kurczaka to naprawdę jest bardzo istotne
Dla psa mającego alergię na kurczaka to naprawdę jest bardzo istotne
-
uczula białko, a nie tłuszcz. jeśli tłuszcz jest czystym tłuszczem (na co bym oczywiście nie liczyła!), to nie powinien wywoływać żądnej nadwrażliwości.
W Bento Kronen jest tłuszcz z kurczaka. Czytałam kiedyś skład na ich stronie i było jasno napisane "tłuszcz z kurczaka" dlatego się na te karmę nie zdecydowałam. Wracając do tematu to z tych, które mój pies jadł, a nie wymieniono wcześniej i godne polecenia z racji składu to :
- TOTW z jagnięciną
- Trovet z królikiem
Teraz mam zamiar zamówić Kingsmoor.
- TOTW z jagnięciną
- Trovet z królikiem
Teraz mam zamiar zamówić Kingsmoor.
Robert A. Ty tu jesteś szefem Powiedz mi zatem, czy może miałeś tę Nutra Gold http://www.krakvet.pl/nutra-gold-salmon ... -6588.html ? Często polecasz Nutra, a że liczę się z Twoim zdaniem to chętnie bym wypróbowała. Wg opisu brak jest kurczaka i jego pochodnych, ale jak sam mówisz te opisy nie są miarodajne. Masz może jakieś info nt zawartości kurczaka w tej Nutra Gold?Robert A. pisze:Najważniejszy jest skład z worka nie ze strony importera lub producenta .
-
- Informacje
-