przepisy na domowe jedzenie dla psa
Witam, wielokrotnie spotkałam się ze stwierdzeniem, że psy ani koty nie powinny pić mleka, ponieważ nie trawią laktozy. Mój pies bardzo lubi mleko, czy może je pić?
Niestety nie motywuje ! nigdzie nie znalazłam potwierdzenia tej teorii i choć nie znam się na tym, to wydaje mi się zupełnie nielogiczne.isabelle30 pisze:A czy pani Sumińska jakos motywuje rzekomą szkodliwość wywarów mięsnych dla psa? Bo aż jestem ciekawa... wywar to nic innego jak tylko woda plus mała ilość tłuszczu z mięsa plus adenaturowane białko (takie samo jak to w gotowanym mięsie). Nic innego. Ewentualnie związki mineralne które w czasie obróbki termicznej zostały wypłukane z mięsa/kości
-
Usuwam wpis prawie merytoryczny.
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2014, 11:39 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
Pani Sumińskiej pewnie chodziło o nadmiar puryn które się wytrącają do wody z mięsa ,kości podczas gotowania.Dla ludzi takie wywary nie są zdrowe bo zakwaszają co może prowadzić do chorób stawów ,więc może u psów też.Kiedyś lekarze mówili zjedz mięso ,wylej rosół więc coś w tym jest chyba.
Niby tak n.p. na przeziębienie ale to chyba działa troche tak jak czosnek na wampira na zasadzie wiary.
-
Usuwam post merytoryczny.
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2014, 21:07 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
A przez kogo jest polecany ten rosół ? Równie dobrze można pić hektolitry piwa na oczyszczenie nerek -też polecane ,a pijąc dużo wody osiągniemy ten sam efekt.Nie chodziło mi o wampiryzm - wiem co to ,tylko właśnie o wiare -bo jak w coś święcie wierzymy to napewno pomoże.
Padło wcześniej pytanie, czy koty i psy mogą pić mleko. A niby dlaczego by nie mogły? Mleko i kot to skojarzenie, które pierwsze przychodzi na myśl jeśli chodzi o te zwierzęta, śmieszne by było, jeśli mleko by im szkodziło. Psom podobnie.
-
Idąc Twoim tokiem to jeże jedzą jabłka.
Ja mam doświadczenie - dobre produkty, dobra jakość i konsystencja mięsa, fajnie że dostarczają w 24 godziny od zamówienia. Moja ONka jest bardzo zadowolona jedząc ich produkty. Co więcej (już to gdzieś pisałam na tym forum), totalnie poprawiła jej się kondycja sierści i zębów. Koniec z alergią skórną i zdrowie na piątkęGayka pisze:Powiedzcie proszę jakie suplementy polecacie przy domowej diecie ( mięso,warzywa, owoce , ryż) . Psica jest po dyskopatii i jest wspomagana preparatami na stawy. Czego jeszcze potrzebuje przy domowym żywieniu?
Zastanawiam się jeszcze nad zakupem mięsa dla psów z Aspolu( wersja do obróbki termicznej) - czy ktoś ma doświadczenie z ich produktami ?
Osobiście na sobie wypróbowałam i polecam AS Pol
Ja również zamawiam mieszanki i mięso w kawałkach AS-Polu ze strony xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx(wolałabym kupować na miejscu ale niestety są z katowic, a u mnie kiepsko ze sklepami, które by miały ich produkty. Poza tym nie w takich ilościach jakie zamawiam). Nie mam zastrzeżeń co do nich, wręcz polecam znajomym, których również usilnie namawiam na BARFowanie
Też zamawiam w ASPOLu ostatnie moje odkrycie - Łosoś w kawałkach! Świetna sprawa! Polecam wszystkim barfującym!
-
Usuwam wpis merytoryczny.
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2014, 11:39 przez Snedronningen, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Informacje
-