karma dla seniora z problemami jelitowymi
Witam. Moja suczka ma 12 lat, jest dużym, wielorasowym psem (waży około 50 kg). Od grudnia ma problemy z jelitami. W grudniu miała zapalenie jelit. Od tego czasu co jakiś czas biegunka wraca. Do tego dochodzą jeszcze problemy ze stawami i z sercem. Na chwilę obecną nie otrzymuje żadnego leku. Mam problem z doborem karmy. Zastanawiałam się nad karmą weterynaryjną ale przeczytałam, że taką karmę powinien zalecić weterynarz, nie można samemu decydować. Dlatego uznałam, że bezpieczniej będzie kupić karmę senior ale wybór tych karm jest tak olbrzymi, że naprawdę nie wiem. która będzie dobra dla mojej suczki. Co myslicie o karmie Karma Eukanuba Daily Care Senior 9+ ? A może jakaś inna ?
Jeśli Eukanuba to intestinal http://www.krakvet.pl/eukanuba-intestin ... p-616.html ma dobre opinie i nadaje się na schorzenia Twojego psa.
Oczywiście możesz sama kupić tę karmę ,myślę,że weterynarz bez wahania też podpisze się pod tą propozycją,ewentualnie z karm nie weterynaryjnych polecam delikatną karmę http://www.krakvet.pl/mera-high-premium ... 12484.html
Oczywiście możesz sama kupić tę karmę ,myślę,że weterynarz bez wahania też podpisze się pod tą propozycją,ewentualnie z karm nie weterynaryjnych polecam delikatną karmę http://www.krakvet.pl/mera-high-premium ... 12484.html
-
w razie czego (z ciężkim sercem polecam) RC Intestinal gastro
Moja znajoma ma psa z wrażliwymi jelitami, był u niego problem zapalenia jelit i zbawienna okazała się właśnie Eukanuba Intestinal. Przez jakiś czas karmiła też hills'em weterynaryjnym i też chwaliła, ale później stwierdziła, że z tym koncernowych karm weterynaryjnych składowo najlepiej wypada Eukanuba.
Recepta od lekarza na dobre odżywianie /karma dla psa nie jest świetnym rozwiązaniem !!tomasz87 pisze:Świetnym rozwiązaniem jest jednak skontaktować się weterynarzem. Mój zaleca dla seniorów APL Senior Dog 10 kg. Wydaje mi się, że nie ma lepszej rekomendacji niż "recepta" lekarza.
Znam to z autopsji .Ponadto ....
Przeczytaj wątek pt "kasza gryczana a odchudzanie " znajdziesz tam też wypowiedz Pana Roberta .
To wszystko zależy na jakiego weterynarza natrafisz , bo z tym jest różnie ! Znam to z autopsji i mam ograniczone zaufanie do weterynarzy .tomasz87 pisze:Wydaje mi się, że nie ma lepszej rekomendacji niż "recepta" lekarza.
Zamówiłam Eukanube i teraz czekam kiedy kurier ją dostarczy. Weterynarz pochwalił wybor karmy. Do schorzeń mojej suczki doszło jeszcze jedno. A mianowicie wynik glukozy to 2.1 mmol/l przy normie 3.05-6,10. Czy mogę mieć nadzieję, że właściwa karma poprawi ogolny stan zdrowia psa i tym samym wynik glukozy ?
Moja suczka od 2 tygodni ma problemy z wypróżnianiem. Być może przyczyną jest mniejsza ilości zjadanego pokarmu. Suczka ma ma nadwagę i muszę ją odchudzić. Chciałabym podać jej siemie lniane tylko w jakiej formie ? Mam w domu siemię, ktore dodaje sie do wody i ono się rozpuszcza. Czy takie jest dobre ? Mogłabym np wlać powstały w ten sposób kleik do mokrej karmy. Taki kleik ułatwiłby jej wypróżnianie. Ma guza w jelicie grubym i dlatego wskazane jest, aby kał był luźny.
Sami widzicie, że mam schorowaną staruszkę.
Moja suczka od 2 tygodni ma problemy z wypróżnianiem. Być może przyczyną jest mniejsza ilości zjadanego pokarmu. Suczka ma ma nadwagę i muszę ją odchudzić. Chciałabym podać jej siemie lniane tylko w jakiej formie ? Mam w domu siemię, ktore dodaje sie do wody i ono się rozpuszcza. Czy takie jest dobre ? Mogłabym np wlać powstały w ten sposób kleik do mokrej karmy. Taki kleik ułatwiłby jej wypróżnianie. Ma guza w jelicie grubym i dlatego wskazane jest, aby kał był luźny.
Ostatnio zmieniony 07 lutego 2014, 12:54 przez Aldik, łącznie zmieniany 1 raz.
Siemienię lniane zalej wrzącą wodą i polej karmę po wystudzeniu siemienia .Dodatkowo możesz podać buraka psu 1 mały burak dziennie wtedy kupa będzie lużniejsza burak(sok)i mają też właściwości przeciwnowotworowe.Aldik pisze:Zamówiłam Eukanube i teraz czekam kiedy kurier ją dostarczy. Weterynarz pochwalił wybor karmy. Do schorzeń mojej suczki doszło jeszcze jedno. A mianowicie wynik glukozy to 2.1 mmol/l przy normie 3.05-6,10. Czy mogę mieć nadzieję, że właściwa karma poprawi ogolny stan zdrowia psa i tym samym wynik glukozy ?
Gdyby dalej piesek się męczył podczas robienia kupy to możesz podawać czarnuszkę do zmielenia (nie olej tylko nasiona)w domu którą kupisz na allegro i podajesz 2 x dziennie po łyżeczce od herbaty dziennie