Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
-
Barf nie jest karmą. Barf jest dietą. Nie ma karm typu barf.
- Doctor Dog
Każdy pies jest inny, nie ma karmy, która będzie odpowiadać bez wyjątku każdemu zwierzakowi. Pamiętajmy również o tym, że podobnie jak w przypadku tego co jemy my, ogromne znaczenie ma smakowitość pożywienia. Zdarza się, że jedna karma będzie odpowiadać jednemu psiakowi, a w przypadku drugiego konieczne będzie dobranie innej karmy. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
-
A Husse? Moja lokalna przedstawicielka jest taka rozkoszna. A psiakom smakuje i mają się dobrze. Optimal na przykład.
-
Mam pytanie - czy skoro tak chwalony w tym miejscu (i słusznie) ZiwiPeak kosztuje ok 80 zł za kilogram to czy nie lepiej kupować argentyńskie steki? Nie każdy ma ochotę bawić się w BARF'a. Gdzie jest ów złoty środek?
Witam, mój pies (JRT) zjadł dwa worki "Taste of the wild", chciałem spróbować czegoś nowego. Szukam czegoś w opakowaniu do 8 kg oraz do 130zł za taką wagę.
Myślałem nad Trainerem, ale widzę, że tam 56% to kukurydza, a ponadtogluten kukurydziany, dlatego nie wiem czy to dobry wybór.
Myślałem nad Trainerem, ale widzę, że tam 56% to kukurydza, a ponadtogluten kukurydziany, dlatego nie wiem czy to dobry wybór.
Jaką karmę polecacie dla średniego rocznego psa (16 kg)? Pies jest alergikiem na gluten i nie długo przechodzi kastrację. Dodatkowo jest strasznie wybredny. Przerabialiśmy już następujące karmy:
- Eukanuba (rozwolnienia)
- Hills (nie ruszy bez dodatków)
- TOTW - przerabialiśmy dwa smaki, oczywiście mu nie smakuje
Obecnie jesteśmy na Acanie Burbank o dziwo smakuje, ale zanieczyszcza powietrze w mieszkaniu. Kupy duże i luźnawe. Zależy mi na karmie do 200 zł za duży worek (minimum 12 kg) o dobrym składzie. Proszę o pomoc
- Eukanuba (rozwolnienia)
- Hills (nie ruszy bez dodatków)
- TOTW - przerabialiśmy dwa smaki, oczywiście mu nie smakuje
Obecnie jesteśmy na Acanie Burbank o dziwo smakuje, ale zanieczyszcza powietrze w mieszkaniu. Kupy duże i luźnawe. Zależy mi na karmie do 200 zł za duży worek (minimum 12 kg) o dobrym składzie. Proszę o pomoc
Na Twoim miejscu pokarmiłbym psa przez pewien czas karmą http://www.krakvet.pl/trovet-duck-potat ... 13030.html kupy powinny się unormować a smakowitość tej karmy jest duża , natomiast trzeba by było popracować nad zdrowiem psa , tak się zastanawiam skąd wyszło na jaw ,że pies uczulony jest akurat na gluten a nie na inne składniki suchych karm ?
Robercie myslisz, że Trovet z kaczką lepiej smakuje psom niz Trovet z królikiem, którego moja wybreda nie tknęła nawet po długim przegłodzeniu? Testuje wlasnie kaczkę w wersji gotowanej - świąd się nie nasilił więc mam nadzieję... Moze kaczka "podejdzie" tyle, ze chciałabym dobrać coś suchego, żeby jasnie panna raczyła wogole zblizyc sie do miski.
Szał to własnie zobaczyłam przed chwilą jak dałam "gołego" ziemniora, no nie da sie ukryć -żadna sucha karma z najwiekszą ilością mięsa nie nie powoduje takiego wybuchu radości u mojej kobietki;-) I tak przy okazji pojawiła się we mnie refleksja, ze gdybym tak całe zycie miala jeść to co zdrowe i zbilansowane to to pewnie byłabym zdrowsza, ale szczęścia to bym nie zaznała:-) A tak i podpieczona karkóweczka z grila i spalona na czarno kiełbaska - bo taka lubię i zimny czerwony lager albo i zmrożona "czyściocha" i od razu zycie staje się piękniejsze Ale to tak na marginesie A próbki karm zamówiłam bezpośrednio w firmie, więc żadne namiary juz nie potrzebne.
Dzisiaj przyszedł kurier ,dostałam po kilka paczuszek wszystkich dla alergików. Otworzyłam kaczkę, dziczyznę, strusia i wegetariańską. Trzech ostatnich nie wzięła z ręki żadnej bubki do pyska, kaczkę i owszem nawet trochę zjadła - może bez szału, ale jest szansa.
-
- Informacje
-