wieprzowina w diecie psa

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

30 czerwca 2014, 20:09

Właśnie, sama kupiłabym całego muflona razem z zamrażarką :)

Też mam problem z nabyciem dobrego mięsa w rozsądnej cenie. Od pewnego czasu robię tak, że jedziemy do Selgrosa, kupuję różne rodzaje mięsa i mrożę w zamrażarce tyle ile się zmieści.
adora

30 czerwca 2014, 20:14

yyy napiszę Ci na pw,bo tutaj zapewne nie można robić reklamy;-)
adora

30 czerwca 2014, 20:15

Gość pisze:Właśnie, sama kupiłabym całego muflona razem z zamrażarką :)

Też mam problem z nabyciem dobrego mięsa w rozsądnej cenie. Od pewnego czasu robię tak, że jedziemy do Selgrosa, kupuję różne rodzaje mięsa i mrożę w zamrażarce tyle ile się zmieści.
A można wiedzieć ile płaciłaś za kg?
Gość

30 czerwca 2014, 20:19

W związku z pytaniem jak karmię Boba (i jego kompana Tośka) - psiaki dostają gotowane jedzenie, które składa się głównie z mięsa (wołowina II gatunku, wieprzowina II gatunku i chudsza, indyk, kurczak i podroby). Do tego mielona skorupka jajka, siemi lniane, jakieś oleje, serki białe itp. Do tego trochę makaronu, bo Bobo uwielbia i warzywa - marchew, burak, brokuł, zależy co mam w domu. Nie ukrywam, że dostają czasem to co niedozwolone, trochę chlebusia z masełkiem... no takie coś czego nie powinny. Ale rzadko. Zelatynę też czasem daję.
Ale tak karmię od niedawna, wcześniej częściej od gotowanego były puszki. Ale zrezygnowałam.

Nie wiem czy dobrze karmię, proszę o opinie :)
Gość

30 czerwca 2014, 20:20

adora pisze:
Gość pisze:Właśnie, sama kupiłabym całego muflona razem z zamrażarką :)

A można wiedzieć ile płaciłaś za kg?
Ale ja za kg czego? Bo kupowałam i indyka podudzie i szyjki, i wieprzowiny i wołowiny... teraz CI nie powiem dokłądnie :(
adora

30 czerwca 2014, 20:30

sory nie doczytałam,że kupiłabyś.....
Retriver

30 czerwca 2014, 20:56

Gość pisze:W związku z pytaniem jak karmię Boba (i jego kompana Tośka) - psiaki dostają gotowane jedzenie, które składa się głównie z mięsa (wołowina II gatunku, wieprzowina II gatunku i chudsza, indyk, kurczak i podroby). Do tego mielona skorupka jajka, siemi lniane, jakieś oleje, serki białe itp. Do tego trochę makaronu, bo Bobo uwielbia i warzywa - marchew, burak, brokuł, zależy co mam w domu. Nie ukrywam, że dostają czasem to co niedozwolone, trochę chlebusia z masełkiem... no takie coś czego nie powinny. Ale rzadko. Zelatynę też czasem daję.
Ale tak karmię od niedawna, wcześniej częściej od gotowanego były puszki. Ale zrezygnowałam.

Nie wiem czy dobrze karmię, proszę o opinie :)
Nie może być lepiej, chłopaki jedzą jak trza, ja jak zawsze zapytanie o świninę jaki procent skarmiania stanowi wieprzowe stosunek do innych mięs. Podajesz surowe miecha :?: Nic dziwnego rezygnacja z puch strasznie drogie, szczególnie te z dużą zawartością miecha, choć skład kusi nie powiem.
Retriver

30 czerwca 2014, 20:57

adora pisze:yyy napiszę Ci na pw,bo tutaj zapewne nie można robić reklamy;-)
Również poproszę na PW jeśli można :)
Gość

30 czerwca 2014, 21:08

Nie jadły nigdy surowego, mocno się zastanawiam, ale nie potrafię się przekonać. Na razie gotowane im służy, jedzą, nadwagi nie mają , sierść lśni, chociaż Bobo czasem obraża się na mięso i chce tylko makaron.
A podajecie olej kokosowy?
adora

30 czerwca 2014, 21:37

Retriver pisze:
wysłałam,dotarło???
adora

30 czerwca 2014, 21:38

Gość pisze:Nie jadły nigdy surowego, mocno się zastanawiam, ale nie potrafię się przekonać. Na razie gotowane im służy, jedzą, nadwagi nie mają , sierść lśni, chociaż Bobo czasem obraża się na mięso i chce tylko makaron.
Nigdy nie próbowałam
Retriver

30 czerwca 2014, 21:50

Gość pisze:Nie jadły nigdy surowego, mocno się zastanawiam, ale nie potrafię się przekonać. Na razie gotowane im służy, jedzą, nadwagi nie mają , sierść lśni, chociaż Bobo czasem obraża się na mięso i chce tylko makaron.
Lepiej zastosuj olej rybi, jest łatwiej przyswajalny, będzie z korzyścią dla piesolów.
Retriver

30 czerwca 2014, 21:52

adora pisze:
Retriver pisze:
wysłałam,dotarło???
Dzięki dotarło, tylko daleko, jutro zadzwonię może wysyłają, oferta zarąbiasta, tylko muszę zmienić prace lub pracować 48 godzin na dobę, ach te ceny, to już lepiej pójdę w las na polowanie akurat się ściemniło :twisted:
Retriver

01 lipca 2014, 08:01

PROSZĘ WSZYSTKIE OSOBY KTÓRE KARMIĄ SWOJEGO PSA MIĘSEM WIEPRZOWYM O WPIS, ILE LAT TRWA JUŻ TAKA DIETA, WAŻNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
isabelle30

01 lipca 2014, 08:25

obecny pies - we wrześniu stuknie 6 lat - wieprzowina oczywiście nie jest podstawa - jest w jadłospisie raz w tygodniu
poprzedni pies bardzo dawno temu - 18 lat i wieprz był podstawą
ODPOWIEDZ
  • Informacje