karma Bewi Dog
-
Czy moze mi ktos podac dokladny skład karmy Bewi Dog Basic Croc? I z jakiego miesa jest robiona? I czy to dobra karma? Porownywalna z jakimi?
Jesli znasz ang: Wheat flour, Meat meal, Corn, Greaves, Turnip slices, Poultry fat, Vegetable oil, Poultry meal, Brewer's yeast, Herring meal, Pregelatinised wheat starch, Poultry liver (hydrolysed), Sodium chloride
Robiona z kurczaka. Bewi-dog srednia karma, klasy premium. Ale wersja dla aktywnych H-Energy jest rewelacja.
Robiona z kurczaka. Bewi-dog srednia karma, klasy premium. Ale wersja dla aktywnych H-Energy jest rewelacja.
Dzień dobry
Składniki: Mąka pszenna, mączka z mięsa, kukurydza, mączka ze skwarek, krajanka buraczana, tłuszcz drobiowy, olej roślinny, mączka z mięsa drobiowego, drożdże piwne, mączka śledziowa, żelatynowana skrobia pszeniczna, wątróbka drobiowa, chlorek sodu.
Jest to dobrej jakosci karma porównywalna z belcando,nutrą nugetts,acaną
Dziekuję
Pozdrawiam
Marzena Machnik
karkvet
Składniki: Mąka pszenna, mączka z mięsa, kukurydza, mączka ze skwarek, krajanka buraczana, tłuszcz drobiowy, olej roślinny, mączka z mięsa drobiowego, drożdże piwne, mączka śledziowa, żelatynowana skrobia pszeniczna, wątróbka drobiowa, chlorek sodu.
Jest to dobrej jakosci karma porównywalna z belcando,nutrą nugetts,acaną
Dziekuję
Pozdrawiam
Marzena Machnik
karkvet
ok. dziekuje za odpowiedz.
Mam jeszcze dwa pytania?
Czy trzeba do karmy bewi-dog dodawać psu jakies preparaty witaminowe?
A drugie pytanie? Jesli jest porownywalna do np. acany, czy w takim razie jest gorsza czy lepsza od karmy proformance?
Jak sie maja te trzy karmy jakosciowo wzgledem siebie.
Wiem ze sa podobne jakosciowo, ale ktora by Pani mi jednak radzila, ktora najlepszej jakosci?
Bewi Dog, Acana, czy Proformance?
Mam jeszcze dwa pytania?
Czy trzeba do karmy bewi-dog dodawać psu jakies preparaty witaminowe?
A drugie pytanie? Jesli jest porownywalna do np. acany, czy w takim razie jest gorsza czy lepsza od karmy proformance?
Jak sie maja te trzy karmy jakosciowo wzgledem siebie.
Wiem ze sa podobne jakosciowo, ale ktora by Pani mi jednak radzila, ktora najlepszej jakosci?
Bewi Dog, Acana, czy Proformance?
Preparat witaminowy to chyba trzeba ustalić ze swoim wetem, który zna psa.
Wg mnie:
1. Acana/Proformance
2. Bewi-Dog
Acana i PROF umieściłam na jednej pozycji, bo moim zdaniem są bardzo porównywalne, ja jakbym miała wybierać to chyba bym wolała Acanę, ale mówię to bardziej subiektywnie niż na podstawie jakości, bo w obydwu karmach jest ona na tym samym poziomie praktycznie- bardzo dobrym poziomie zresztą. No a Bewi to moim zdaniem już zdecydowanie niżej niż Acana i PROFormance.
Wg mnie:
1. Acana/Proformance
2. Bewi-Dog
Acana i PROF umieściłam na jednej pozycji, bo moim zdaniem są bardzo porównywalne, ja jakbym miała wybierać to chyba bym wolała Acanę, ale mówię to bardziej subiektywnie niż na podstawie jakości, bo w obydwu karmach jest ona na tym samym poziomie praktycznie- bardzo dobrym poziomie zresztą. No a Bewi to moim zdaniem już zdecydowanie niżej niż Acana i PROFormance.
To jeszcze zalezy Aniu, karmy bytowe bewi są faktycznie kiepskie. Ale h-energy jest podobno genialna. Widzialam na roznych zawodach (IPO Obedience) psy karmione tą karma od lat, wyglądaly i pracowaly swietnie. Wiele też znanych przeze mnie hodowli uzytkow nią karmi i w zasadzie od nikogo kto ma psa pracującego a karmi/karmił ta karmą nie slyszalam nigdy zlego slowa.
Ja tez sie do niej powolutku przymierzam, tylko zniechęca mnie na początek wielkość wora 25kg. Jak sie pojawi cos mniejszego to na pewno zamowie Pies już raz na siłę jadl royala (bo kupilam wielki wór i nie mial wyboru), potem po cyrkach nad eukanuba juz mu darowalam i odwiozlam reszte karmy do schroniska, bo nie mialam serca patrzec jak sie meczy. W koncu jedzenie powinno sprawiac przyjemnośc to niech je to co mu smakuje
Natomiast w zwyklych bytowkach, między bewi dogiem a acaną i proformance jest spora roznica. Ja bym wybralam acanę bo testowalam na dwoch psach jej już 3 rodzaje (Premium Adult, Premium Delux, Sport). Kazdy byl swietny. Proformance sama nie uzywalam ale slyszalam bardzo pozytywne opinie.
Ja tez sie do niej powolutku przymierzam, tylko zniechęca mnie na początek wielkość wora 25kg. Jak sie pojawi cos mniejszego to na pewno zamowie Pies już raz na siłę jadl royala (bo kupilam wielki wór i nie mial wyboru), potem po cyrkach nad eukanuba juz mu darowalam i odwiozlam reszte karmy do schroniska, bo nie mialam serca patrzec jak sie meczy. W koncu jedzenie powinno sprawiac przyjemnośc to niech je to co mu smakuje
Natomiast w zwyklych bytowkach, między bewi dogiem a acaną i proformance jest spora roznica. Ja bym wybralam acanę bo testowalam na dwoch psach jej już 3 rodzaje (Premium Adult, Premium Delux, Sport). Kazdy byl swietny. Proformance sama nie uzywalam ale slyszalam bardzo pozytywne opinie.
no i wszystko zostało powiedziane. Podpisuję sie pod ostatnimi postami.
Wpadła mi w ręce próbka Bewi dog mini sensitive i psica chciała mi zjeść z ręką . Z ciekawości zajrzałam na skład i chyba nie ma tragedii :
mączka z mięsa drobiowego (25 %); kukurydza; ryż; śruta kukurydziana; mączka z mięsa jagnięcego (5 %); proso (5 %); tłuszcz drobiowy; olej roślinny (palmowy, kokosowy); drożdże piwne suszone (2,5 %); strąki szarańczynu strąkowego, suszone; wysłodki buraczane suszone odcukrzone; jajka suszone; wątróbka drobiowa hydrolizowana; chlorek sodu; chlorek potasu
ANALIZA:
białko ogólne 25%, tłuszcz surowy 14,5%, włókno surowe 2,5%, popiół surowy
7%, wilgotność 10%, wapń 1,5%, fosforan 1,1%•wyprodukowane bez użycia pszenicy oraz innych zbóż zawierających gluten
•wyprodukowane bez dodatku soi
•bez dodatku sztucznych barwników, aromatów i konserwantów
•zawiera naturalne antyoksydanty
•posiada certyfikat jakości TÜV
mączka z mięsa drobiowego (25 %); kukurydza; ryż; śruta kukurydziana; mączka z mięsa jagnięcego (5 %); proso (5 %); tłuszcz drobiowy; olej roślinny (palmowy, kokosowy); drożdże piwne suszone (2,5 %); strąki szarańczynu strąkowego, suszone; wysłodki buraczane suszone odcukrzone; jajka suszone; wątróbka drobiowa hydrolizowana; chlorek sodu; chlorek potasu
ANALIZA:
białko ogólne 25%, tłuszcz surowy 14,5%, włókno surowe 2,5%, popiół surowy
7%, wilgotność 10%, wapń 1,5%, fosforan 1,1%•wyprodukowane bez użycia pszenicy oraz innych zbóż zawierających gluten
•wyprodukowane bez dodatku soi
•bez dodatku sztucznych barwników, aromatów i konserwantów
•zawiera naturalne antyoksydanty
•posiada certyfikat jakości TÜV
- MaximusKennel
No nie ma tragedii, toć Bewi Dog to takie słabsze (i tańsze) Belcando.
O tak ! Próbka Bewi zjedzona prawie z opakowaniem Mam wrażenie, że im gorszej jakości akrma tym bardziej smakuje mojemu psu. Zawsze po wystawach mamy jakiś próbki i zawsze mój pies głosuje na gorsze składy. Mogłaby zaraza robić za testera czym nie karmićRobert A. pisze:Bewi Dog jest na ogół smaczniejszy od Belcando natomiast tak napisała MK to takie słabsze(ilość mięsa i sporo zbóż)Belcando
-
- Informacje
-