Kochani , taki skład znalazłam dla potrzebujących diety niskotłuszczowej , proszę Was o opinie
Opti Life Adult Light Mini to doskonale zbilansowana karma, opracowana specjalnie w celu zaspokojenia wszystkich potrzeb żywieniowych psów z nadwagą. Karma ta dostarcza Twojemu psu wszystkich składników odżywczych niezbędnych do osiągnięcia optymalnej wagi.
- 70% białek występujących w tej karmie to białka pochodzenia zwierzęcego (kurczak). Białka zwierzęce są smaczne i lekkostrawne, dzięki czemu karma jest chętnie zjadana i dobrze przyswajana.
- Karma bezglutenowa na bazie ryżu — gwarantuje łatwe trawienie nawet w przypadku delikatniejszych ras.
- Nie zawiera kukurydzy ani pszenicy, dzięki czemu zapobiega alergiom pokarmowym.
- Ograniczona zawartość tłuszczu i wartość energetyczna umożliwiają sprawowanie kontroli nad wagą psa.
- Frukto-oligosacharydy (FOS) i mannan-oligosacharydy (MOS) stymulują rozwój właściwej mikroflory jelitowej i dzięki temu regulują trawienie.
- L-karnityna odgrywa ważną rolę w spalaniu tłuszczu w organizmie, pomagając regulować wagę psa.
- Drobny, lekkostrawny i smaczny granulat dla wybrednych psów.
SKŁADNIKI ANALITYCZNE: białko 26,0%, zawartość tłuszczu 11,0%, włókno surowe 4,0%, popiół surowy 6,0%, wapń 0,85%, fosfor 0,6%
DODATKI/kg: Dodatki dietetyczne: witamina A 26400 J.M., witamina D3 1440 J.M., witamina E 600 mg, witamina C 240 mg, β-karoten 1,2 mg, L-karnityna 40 mg, E1 (żelazo) 201 mg, E2 (jod) 3 mg, E4 (miedź) 7 mg, E5 (mangan) 63 mg, E6 (cynk) 120 mg, E8 (selen) 0,2 mg, Przeciwutleniacze: tokoferole
SKŁAD: kurczak (dehydratyzowany, 31%), ryż, sorgo, włókna roślinne, tłuszcz zwierzęcy, siemię lniane, olej z łososia, drożdże piwne, minerały, suszone pełne jaja, FOS, MOS, lecytyna, algi morskie (Ascophyllum nodosum), pestki winogron, rozmaryn, nagietek, zielona herbata
Opti Life firmy Versele Laga
nie mogę powiedzieć, żebym była usatysfakcjonowana recenzją , ale dziękuję , że napisałeś tak patrzę na różne składy i rozmaryn jest bardzo powszechny.Robert A. pisze:Karma jak karma , widzę ,że kolejny producent upiera się aby w karmie był kontrowersyjny rozmaryn jakby mało było ziół odpowiednich dla psów.
Kupiłam trochę na próbę dla refluksowego psa , daję po kilka granulek i jest ok . Ale co będzie jak całkiem przejdziemy na OL to nie wiem , u tego psa to zawsze zagadka i wyzwanie , bo i skład musi spełnić określone wymagania i jeszcze smakowitość musi zdać egzamin. Te dwa warunki spełnione , ale zobaczymy jak refluks zareaguje. Większości karm z małą ilością tłuszczu mój pies nawet nie wącha a tą wcina chętnie. Ehhh może się uda i jeśli nawet nie pożegnamy RC to chociaż będzie jakaś odmiana
ja mam dopiero szykuję się na przyjęcie szczeniaka od siostry, bo jej suka ma małe i odda mi jednego, bo sama nie wie co z nimi zrobić, może ktoś chciałby akurat małego kundla ? niestety nie rasowy, bo matka była ze schroniska. Z tego co się orientuję to ona kupuję karmę cały czas tutaj - [url=]http://sklep.modernpet.pl/pl/[/url] mieszka w Warszawie wiec ma bardzo szybko dostawe wiec dla niej to duży plus. Jeszcze nie znam sie na karmach, moze wy tez korzystacie z karm tej firmy ? cos szczególnego polecacie ?
-
- Informacje
-