MOJ SUBIEKTYWNY RANKING KARM WG JAKOSCI

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
kaasia
Kontakt:

26 stycznia 2007, 21:31

lwasikowski pisze:Wiec idz do porzadnego wetka a nie takich beznadziejnych. Wtedy Cie doucza ze jesli pies wymiotuje po karmie to nie wina karmy a zdrowia psa.
W takim razie Twój pies jest chory, bo wymiotował po Eukanubie :?

Człowieku, mnożysz wątki na ten sam temat, zadajesz pytania i sam sobie na nie odpowiadasz (po co?), odpowiadasz po chamsku, obrażasz ludzi. Nie znasz kompletnie sytuacji, a wypowiadasz się na temat psa Harpii, nikt Cię nie prosił o takie opinie. Nie wnosisz niczego wartościowego na to forum, jedynie je zaśmiecasz. Wygląda na to, że jesteś najzwyklejszym trolem forumowym.
Wszyscy już zdążyli się zorientować, że nie masz żadnych kompetencji, wiedzy i przede wszystkim kultury osobistej. Idź robić zamieszanie gdzie indziej.

Do forumowiczów: Iwasikowski wydaje się uważać zwrot "ignoruję Cię" za poważną groźbę. Proponuję zatem od tej chwili zignorować go zbiorowo i całkowicie.
lwasikowski

26 stycznia 2007, 21:36

kaasia ale jestes amatorka
Gość

26 stycznia 2007, 23:03

lwasikowski pisze:Moj pies rowniez np. wymiotował po Eukanubie
lwasikowski pisze:Wiec idz do porzadnego wetka a nie takich beznadziejnych. Wtedy Cie doucza ze jesli pies wymiotuje po karmie to nie wina karmy a zdrowia psa.
lwasikowski pisze:... ale Twoj pies nie jest zdrowy jesli wymiotuje po tych karmach i koniec.
Człowieku czy Ty wiesz co za bzdury wypisujesz? Zaprzeczasz sam sobie. Stawiasz Eukanubę na samym końcu, bo Twój pies wymiotował po niej, a dalej piszesz, że jeśli pies wymiotuje po karmie to nie wina karmy, a zdrowia psa. Więc wygląda na to, że masz chorego psa. To dlaczego winisz Eukanubę za to, że Twój pies jest chory i wymiotuje po karmie? Weź się lepiej za leczenie psa a nie wypisuj bzdur na forum, bo się tylko publicznie ośmieszasz. Poza tym zadajesz pytania i sam sobie na nie odpowiadasz...

Ranking jakości karm powinien być obiektywny, a nie subiektywny. Dlatego Ty nie zrobiłeś tutaj rankingu karm, a tylko opisałeś którą karmę lubi Twój pies. Tylko po co? Kogo obchodzi którą karmę Twój pies lubi, a po której wymiotuje?
Jak masz chorego psa to idź xxxxxx skoro uważasz, że "sa tam najlepsi weterynarze z calego krakowa" i tam zapytaj o ranking karm, tu jest forum lecznicy Krakvet.

lwasikowski pisze:Niech zyja tacy ludzie jak DODA

Więc włącz sobie płytę Dody i spadaj stąd ze swoim chamstwem i prostactwem. Tu już raczej nie będzie chętnych na dyskusje z kimś takim jak ty.
Gość

26 stycznia 2007, 23:12

kaasia pisze:Proponuję zatem od tej chwili zignorować go zbiorowo i całkowicie.
Popieram w 100%.

lwasikowski = persona non grata na forum.
lwasikowski

27 stycznia 2007, 10:29

Jakos jestes chetny skoro odpisujesz na wszystkie posty bo ktorymi ja sie podpisalem.
A to ze moj pies wymiotował po Eukanubie to nie znaczy ze jest chory, bo po innych karmach jest ok.

A pies harpi wymiotował zarówno po hillsie jak i royalu jak i eagle pack, wiec to juz jest podejrzane, bo sa to najlepsze karmy. Skoro wymiotuje po wszystkich wiec ma jakiegos enzymu twariennego niedobor, dlatego nie toleruje zadnej z tych karm.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.
Poprostu robisz komus na zlosc odpisujac na wszystkie jego posty zalozone. To Ty nie wnosisz nic nowego, poza krytykowaniem mnie.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Gość

27 stycznia 2007, 12:55

lwasikowski pisze:Jakos jestes chetny skoro odpisujesz na wszystkie posty bo ktorymi ja sie podpisalem.
Tak, bo głos takiego idioty jak ty, obrażającego wszystkich tutaj nie może być jedynym...
lwasikowski pisze:Skoro wymiotuje po wszystkich wiec ma jakiegos enzymu twariennego niedobor, dlatego nie toleruje zadnej z tych karm.

A ty masz niedobór zwoi mózgowych, dlatego ciebie też tu nie tolerują...

lwasikowski pisze:xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx]

Brawo lwasikowski... Kolejny pokaz chamstwa w coraz to gorszym wydaniu. Widać na nic innego cię nie stać. Pisz szybko, bo zapewne niedługo zostaniesz stąd wyrzucony.
Gość

27 stycznia 2007, 13:24

Nie przeczytałem tego regulaminu wcale, wiec nie byłem świadom treści tego regulaminu. Przyznaje sie do błędu.

WSZYSTKICH ZA OBRAZLIWE SŁOWA PRZEPRASZAM ZA TO ZE KOGOS URAZILEM. CIEBIE "GOSC" ROWNIEZ.

MAM NADZIEJE ZE PRZEPROSINY ZOSTANA PRZYJETE PRZEZ KULTURALNEGO CZLOWIEKA JAKIM JESTES TY.

POZDRAWIAM.
harpia

27 stycznia 2007, 15:06

lwasikowski pisze:Mam gdzies Wasze glupie forum. Najlepsza lecznica i najlepsi lekarze to Klinika weterynaryjna ARKA na ulicy Chlopskiej w Krakowie
Którzy jedynie kasę trzepać potrafią a zwierzęta traktują jak towar, im więcej tym pieniążków więcej do kasy wpadnie.
Osoby z mojego kręgu szerokim łukiem omijają tą mordownie.

Przeprosiny przeprosinami, ale kulturą to sam powinieneś świecić, przyswój sobie to zanim znów coś napiszesz.
lwasikowski2

27 stycznia 2007, 15:15

Każdy ma prawo do swojej opnii, ja złego słowa nie mogę powiedzieć na tę lecznicę.

A co do przeprosin, masz rację muszę popracować nad kulturą wypowiedzi. Jeszcze raz przepraszam, bo są to przeprosiny jak najbardziej szczere.
Gość

27 stycznia 2007, 17:32

Nie podważam kompetencji tamtejszych lekarzy, ale muszę przyznać rację harpi. Nie będę szczegółowo opisywał przypadku mojego psa, ale potraktowano go tam dokładnie jak towar, który mimo bardzo już zaawansowanej i nieuleczalnej choroby może jeszcze przynieść kasę. Zupełnie niepotrzebne męczenie psa i żyrowanie na cudzym nieszczęściu i determinacji właściciela.
Niestety, od dłuższego czasu to nie ta sama xxxxxxxxxxktóra jeszcze była na ul. xxxxxxxx
lwasikowski2

27 stycznia 2007, 18:27

Ok. Kazdy ma prawo do swojej opinii.
Ja natomiast w samych superlatywach wypowiem sie o xxxxxxxxktora tam przyjmuje.
Chodze od szczeniecia z psem do niej i jeszcze sie nie zdazylo zeby postawila malo trafna diagnoze, a i co wazne nie zdziera z ludzi pieniedzy.
Wiem, bo dwa razy w nagłym wypadku musiałem iść do lecznicy na moim osiedlu i porównawcze leczenie wypadło dużo drożej.

A co do lecznicy xxxxx jak już kiedyś pisałem moja siostra miała psa owczarkowatego w wieku 7 lat w czasie spaceru w pełnym biegu nagle okulał.

Przeszła z 5 różnych weterynarzy w Krakowie, m.in. xxxxxxxxxxi u każdego była różna diagnoza a to że zwyrodnienie kręgosłupa a to co innego, a psu nic nie pomagało.
Siostra w końcu trafiła do xxxxxxbez polecenia kogokolwiek i dopiero tam postawili trafioną diagnozę a psa zoperował z dobrym skutkiem xxxxxxxxxxx
Wiec dlatego ja osobiscie złego słowa nie powiem na tą lecznicę.
Wiadomo, moze i znalazłaby się tańsza w Krakowie, ale nie mozna patrzeć tylko na koszty.

Nie chodzi mi o żadną reklamę tej lecznicy nie pomyślcie sobie tak, poprostu wyraziłęm swoją opinię, a każdy będzie chodził z psiakiem tam gdzie mu się podoba:)
Gość

27 stycznia 2007, 18:56

Tak jak napisałem, nie kwestionuję kompetencji tamtejszych lekarzy. Pewnie też niesprawiedliwe byłoby podciągać pod wspólny mianownik wszystkich pracujących tam lekarzy. Jeśli jesteś zadowolony z pani doktor to ok, ja opisałem przypadek dot. innego lekarza. Zgadzam się, że nie można patrzeć tylko na koszty. Jednego stać, drugiego nie, dlatego jest wybór. Ale w moim przypadku było to zwykłe, chciwe żyrowanie na mojej desperacji, bo podjęte leczenie było już bezsensowne i tylko męczyło psa. Pośrednio potwierdził mi to lekarz specjalista w tego typu chorobach. Nie sądzę, by lekarz z Arki nie wiedział co robi...

Ten przypadek z moim psem nie był jedynym negatywnym doświadczeniem wyniesionym stamtąd. Dam Ci przykład jeśli chodzi o ceny. Nie wliczając kosztu samej eutanazji koszt pozostawienia zwłok to 16 czy 17 zł/kg. W Krakvecie jest to kilka złotych za kg. Wynika z tego, że Krakvet liczy tylko faktyczną opłatę jaką płaci jakiejś firmie za zabranie i spopielenie zwłok, a Arka jeszcze na tym zarabia. Jak dla mnie zarabianie na czymś takim jest nie do przyjęcia.
Poza tym liczy się też podejście lekarza do psa. W Krakvecie każdy lekarz potrafi klęknąć obok psa i go zbadać, pomoże go przenieść czy wystawić na stół. Nie będę wymieniał po nazisku lekarza z xxxxxdla którego takie zachowanie jest zupełnie obce. Moja znajoma zrezygnowała z ich usług bo nie była w stanie sama dżwigać 25kg psa na stół.

Reklama czy nie, podejrzewam, że ten wątek i tak zostanie usunięty.
lwasikowski2

27 stycznia 2007, 19:27

Domyslam sie o kim mowisz. Dr xxxxxxxx? Bylem raz u niego poniewaz akurat dr xxxxxxxxxxx nie miala dyzuru i oglednie mowiac pomyslalem ze chyba minal sie z powolaniem.

Natomiast dr xxxxxxxxxxxxxjest w zachowaniu do zwierząt taka, jak opisujesz lekarzy z krakvetu.
Odrazu widać kto leczy zwierzaki z pasji i zamiłowania, a kto został weterynarzem tylko dla zawodu.

Co do spopielania zwłok nie wiem, nie wypowiadam sie bo nie jestem w temacie.

Powiem Ci tylko ze mojej siostrze zmarł pies jakies 3 miesiace temu, ale ona mieszka w wawie i jest tam taki cmentarz dla zwierzat gdzie sie chowa bez spopielania i tak wlasnie postapila.
Płaci sie zdaje sie 40 zł rocznie. I kazdy moze odwiedzic miejsce spoczynku swego pupila.

Wspolczuje ze straciles droga Ci istote.
DamaKier
Kontakt:

27 stycznia 2007, 23:43

Z tego tematu zrobiło się niewadomoco i jest powieleniem tego, co na forum już nie raz było. Proponuję zamknąć
Gość

28 stycznia 2007, 00:42

Nie, nie dr xxxxxxxxxx tylko dr ... :) . Po drugie mając już na stole psa i widząc sączącą się ranę pooperacyjną nawet jej nie przemył choćby wodą utlenioną, tylko skomentował szew. To niby taka drobna rzecz, ale daje obraz podejścia do zwierzęcia. No i próbował utwierdzić mnie w przekonaniu jacy w xxxx są świetni specjaliści.
W tamtym przypadku nie chodzi mi o wywalone w błoto dość spore pieniądze, bo one w przypadku ratowania psu życia nie mają znaczenia, tylko o fakt bezsensownego męczenia zwierzaka.

Ja też sam pochowałem dwa psy, nie zostawiałem ich po eutanazji. Jednego usypiałem kilka lat temu w xxxxxxx a drugiego w Krakvecie. W xxxxxx nie pozwolono mi zostać przy psie do końca. W Krakvecie nie było problemu. Dzięki temu zobaczyłem, że dla lekarza z Krakvetu ta czynność, wykonywana przecież nie raz i nie dwa, ciągle nie jest obojętna. Postarano się też o to, by pies odszedł godnie. To też jakoś świadczy o podejściu do zwierząt.
Nie twierdzę, że lekarze z Krakvetu są nieomylni, bo nie myli się tylko ten co nic nie robi. Nie twierdzę również, że są lepsi od tych z xxxx, a ci z xxxx gorsi. Ale w Krakvecie jakoś nie widać pędu do kasy, choć przecież lecznica nie jest charytatywna i zarabiać musi. A często zwykłe, proste czynności za które pewnie zostałbyś skasowany w xxxxxxx w Krakvecie wykonywane są bezpłatnie. A wykonane są pewnie tak samo.
ODPOWIEDZ
  • Informacje