Chciałabym prosić o informacje dotyczące zawartości tłuszczu i białka w następujących karmach:
ROYAL CANIN Medium adult
ROYAL CANIN Medium Adult (vet size nutrition) Nie wiem czy one się czymś różnią
BEST CHOICE Adult Medium Breed
BEST CHOICE Fish & Rice All Breed
BEST CHOICE Lamb & Rice All Breed
Szukam karmy z niską zawartością tłuszczu i białka. Pies jest teraz na belcando senior&light, wcześniej proformance low fat, ale te karmy są strasznie suche i niezbyt chętnie je, więc szukam teraz czegoś co nie jest light Czy powinnam patrzeć na wigotność? Od tego zależy czy karma jest bardzo sucha czy mniej?
Zawartość tłuszczu i białka
Tłustość moze zależeć od ilości tłuszczu zawartego w karmie, ale niekoniecznie. Szczerze mówiąc to tak trochę trudno na podstawie składu wysnuć, czy granulki będą suche czy tłuste (przynajmniej ja tego nie potrafię), bo różnie to z tym bywa.
A co do różnic pomiędzy RC Medium Adult i Medium Adult Vet Size Nutrition- nie mają jakichś olbrzymich różnic, Vet Size Nutrition jest czymś w rodzaju ulepszenia serii bytowej, ale to ulepszenie polega co najwyżej na jakichś niedużych różnicach w witaminach oraz minerałach, pojawiają się też w niej różne dodatki jakich nie ma w bytowych, ale one też nie są jakoś ogromnie znaczące.
A co do różnic pomiędzy RC Medium Adult i Medium Adult Vet Size Nutrition- nie mają jakichś olbrzymich różnic, Vet Size Nutrition jest czymś w rodzaju ulepszenia serii bytowej, ale to ulepszenie polega co najwyżej na jakichś niedużych różnicach w witaminach oraz minerałach, pojawiają się też w niej różne dodatki jakich nie ma w bytowych, ale one też nie są jakoś ogromnie znaczące.
-
Ja to wywnioskowałam z własnych obserwacji, że karma o wilgotności 8% jest bardzo sucha, a o wilgotności 10% już mniej. Pewnie to też zależy trochę od zawartości tłuszczu. A może po prostu zaserwować psu jakiś inny smak, bo ciąglę je kurczaka. Może spróbuje z jagnięciną...
Dzien dobry
Generalnie wilgotnośc ma tez znaczenie czy karma jest sucha bardziej czy mniej ,jednak głónie zawartosc tłuszczu oraz proces proces produkcji tego składnika (np royal canin połowe tłuszczu zawartego w karmie daje by do ostaniej warstwy kulki ,by poprawic jej smakowitosc). Wystarczy spojrzec na lighta royal canin .
Myślę ,ze jest to dobry pomysł by zmienic smak ,ale dla pieskaktóry ma dostawac lighta to polecam best choisa z dziczyzna jest to bardzo lekka karma polecana dla psów z problemami z alergia , z żołatkiem bardzo nisko kaloryczna :
http://www.krakvet.pl/product_info.php?products_id=2086
Rzeczywiscie róznice miedzy royal canin vet size a nutrition są niewiwlekie gównie witaminach i minerałach jedyną znacząc jest vet size posiada dodatek poliffosforanu sodu ( na zęby) oraz l-tyrozynę ( na wybarwienie włosa).
Dziekuje
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Generalnie wilgotnośc ma tez znaczenie czy karma jest sucha bardziej czy mniej ,jednak głónie zawartosc tłuszczu oraz proces proces produkcji tego składnika (np royal canin połowe tłuszczu zawartego w karmie daje by do ostaniej warstwy kulki ,by poprawic jej smakowitosc). Wystarczy spojrzec na lighta royal canin .
Myślę ,ze jest to dobry pomysł by zmienic smak ,ale dla pieskaktóry ma dostawac lighta to polecam best choisa z dziczyzna jest to bardzo lekka karma polecana dla psów z problemami z alergia , z żołatkiem bardzo nisko kaloryczna :
http://www.krakvet.pl/product_info.php?products_id=2086
Rzeczywiscie róznice miedzy royal canin vet size a nutrition są niewiwlekie gównie witaminach i minerałach jedyną znacząc jest vet size posiada dodatek poliffosforanu sodu ( na zęby) oraz l-tyrozynę ( na wybarwienie włosa).
Dziekuje
Pozdrawiam
Marzena Machnik
-
Chyba się zdecyduję na ROYAL CANIN Medium Adult (vet size nutrition) Jak pies w końcu skończy poprzednią karmę
Przeważyło to, że ma ten dodatek na zęby (pies będzie miał niedługo zdejmowany kamień...) i to, że gdy był chory to chętnie jadł Royal Canin Hepatic
Czy mogłaby mi Pani napisać zawartość białka i tłuszczu w tej karmie?
Przeważyło to, że ma ten dodatek na zęby (pies będzie miał niedługo zdejmowany kamień...) i to, że gdy był chory to chętnie jadł Royal Canin Hepatic
Czy mogłaby mi Pani napisać zawartość białka i tłuszczu w tej karmie?
Witam ,
Białka jest 25% i tłuszcz 14% w royal canin medium adult vet size.
Dziekuję
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Białka jest 25% i tłuszcz 14% w royal canin medium adult vet size.
Dziekuję
Pozdrawiam
Marzena Machnik
-
- Informacje
-