Sprawdzone suche karmy dobrej jakości-poczytaj zanim odp
-
Co do Vitalina, to karma chyba niedawno pojawiła się w Polsce i ten dystrybutor, od którego kupuję ma tylko tą holistyczną właśnie. Te co są w rankingach to chyba są z innej linii. I kupuję Lamb&Rice. Teraz na fb dużo ich widać i mają 20% zniżki nawet. Nie chwaliłabym tak tej karmy, gdybyśmy nie próbowali już wielu innych, które nie dawały rady. A teraz widzę, że "labek" nareszcie przestał się męczyć
http:XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
to cały opis tej karmy. Nie wiem czemu nie wkleiło mi linka.
Ja nie mieszkam w Pl. Nie jestem żadnym autorytetem w kwestii żywienia psa. Dla mnie najważniejsze jest to aby właściciel wybrał jak najlepszą karmę na którą go stać i oczywiście służy psu. Jeżeli twojemu psu ona pasuje to dobrze. Wydaje mi się ze to najważniejsze.
Tutaj jest test tej karmy na polskiej stronie.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
to cały opis tej karmy. Nie wiem czemu nie wkleiło mi linka.
Ja nie mieszkam w Pl. Nie jestem żadnym autorytetem w kwestii żywienia psa. Dla mnie najważniejsze jest to aby właściciel wybrał jak najlepszą karmę na którą go stać i oczywiście służy psu. Jeżeli twojemu psu ona pasuje to dobrze. Wydaje mi się ze to najważniejsze.
Tutaj jest test tej karmy na polskiej stronie.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
-
Masz rację Najważniejsze, żeby psiak był zadowolony i zdrowy Też nie jestem specjalistką. Zaczęłam więcej czytać i szukać, w związku z tym, że potrzebowałam czegoś, co nie będzie uczulać. Ten opis dotyczy innej linii, chyba nieholistycznej. Ja w każdym razie bardzo polecam
A ja po dobrych kilku miesiącach karmienia Barking Heads w wersji dla szczeniąt,
podaję teraz Barking Heads Fish and Delish - Grain Free - dla psów dorosłych.
Pies wcina aż mu się uszy trzęsą, w sumie granulki podaję też jako nagrody-smaczki:) Sierść błyszcząca i miękka, a pies czarny więc zero ściemy. Wydalanie perfekcyjne, zero zapachu z pyska, ani gazów czy innych niepożądanych zjawisk.
Następny worek może kupię z indykiem, bez zbóż. Ta karma jest też fajna z tego powodu, że wydaje się, iż można zamiennie stosować różne jej wersje, bo choć bazowe składniki różne, to proporcje zachowane. Gdzie jest haczyk? Owszem jest - cena nie należy do niskich...
Moim zdaniem im krótsza lista składników, tym lepiej.
podaję teraz Barking Heads Fish and Delish - Grain Free - dla psów dorosłych.
Pies wcina aż mu się uszy trzęsą, w sumie granulki podaję też jako nagrody-smaczki:) Sierść błyszcząca i miękka, a pies czarny więc zero ściemy. Wydalanie perfekcyjne, zero zapachu z pyska, ani gazów czy innych niepożądanych zjawisk.
Następny worek może kupię z indykiem, bez zbóż. Ta karma jest też fajna z tego powodu, że wydaje się, iż można zamiennie stosować różne jej wersje, bo choć bazowe składniki różne, to proporcje zachowane. Gdzie jest haczyk? Owszem jest - cena nie należy do niskich...
Moim zdaniem im krótsza lista składników, tym lepiej.
Też jestem zwolennikiem krótkich przejrzystych składów karm ,tym bardziej ,że wiele użytych "cudownych" dodatków w karmach suchych nie ma prawa wspomóc psa z racji znikomych ilości użytych w poszczególnych karmach (mam na myśli przede wszystkim dodatki w postaci ziół) a jest dodawane tylko w celach marketingowych.
Robercie,
przepraszam, że będę nudny, bo w innym wątku pytałem o to, o co chcę znów spytać. A dlaczego? Ano dlatego, że jotem mówi o swoim psie, że "sierść miękka, błyszcząca, zero zapachów z pyska, gazów". Chcę wrócić do pytania o karmę Atletic Dog. Znalazłem info krytykujące te karmę, ale rodzice mojego psa mieli również "sierść miękką i błyszczącą", tudzież brak w/w, a hodowca może poszczycić się tym, że jego psy mają klasę A, jeśli chodzi o dysplazję. Mój szczeniak to potomek po mistrzach świata. Co mam o tym myśleć?
Czy mógłbyś definitywnie powiedzieć coś o tej karmie? Bo sam już nie wiem, czy karmić mojego ON-ka tym samym, czym karmił go hodowca.
przepraszam, że będę nudny, bo w innym wątku pytałem o to, o co chcę znów spytać. A dlaczego? Ano dlatego, że jotem mówi o swoim psie, że "sierść miękka, błyszcząca, zero zapachów z pyska, gazów". Chcę wrócić do pytania o karmę Atletic Dog. Znalazłem info krytykujące te karmę, ale rodzice mojego psa mieli również "sierść miękką i błyszczącą", tudzież brak w/w, a hodowca może poszczycić się tym, że jego psy mają klasę A, jeśli chodzi o dysplazję. Mój szczeniak to potomek po mistrzach świata. Co mam o tym myśleć?
Czy mógłbyś definitywnie powiedzieć coś o tej karmie? Bo sam już nie wiem, czy karmić mojego ON-ka tym samym, czym karmił go hodowca.
-
Witam
Adoptowaliśmy ostatnio psiaka z fundacji jest to mieszanka kaukaza z ... ?. Psiak ma aktualnie od roku do dwóch, i ma ogromny apetyt(aktualnie waży ok 45 kg). W fundacji był karmionych karma arion digestive sensibility czy jest potrzeba żeby nadal karmić go karma dla delikatniejszych piesków czy można spróbować przerzucić go na jakąś zwykłą karmę ?
Adoptowaliśmy ostatnio psiaka z fundacji jest to mieszanka kaukaza z ... ?. Psiak ma aktualnie od roku do dwóch, i ma ogromny apetyt(aktualnie waży ok 45 kg). W fundacji był karmionych karma arion digestive sensibility czy jest potrzeba żeby nadal karmić go karma dla delikatniejszych piesków czy można spróbować przerzucić go na jakąś zwykłą karmę ?
-
Witam. Jak nie ma konieczności stosowania karm tego typu to dawaj normalne. Masz psa który cały czas rośnie i się rozwija wiec dawaj mu coś konkretniejszego, pożywnego. Jak widziałem dawkowanie, to dla Twojego pies wg. producenta, to jakieś 400-450 gram na dzień, a to delikatnie mówiąc, trochę za mało...Pytanie też czemu w schronie/fundacji akurat tą karmę dawano? Chyba temu że dostali od sponsora/darczyńcy paletę tej karmy i tak poszło. Nie pytałem czemu akurat taką podają piesowi?
Robert A., dzięki, zniechęciłeś mnie do Canvitu, wywalam, zostaje tylko Orling Tym bardziej, że dziewczynka ma duuużo spontanicznego i żywiołowego ruchu, więc kolagen nie zaszkodzi
Poza tym nie wiem, czy tak mnie nastawiłeś, ale nagle strasznie mi ten Canvit zaczął śmierdzieć
Przestawienie na Brit Premium Sport zakończone pomyślnie. Psina musiała się przestawić, jadła na początku o wiele mniej chętnie nawet niż najgorsze sieciowe śmieci typu Pedigree, które zdarzało mi się je kupić raz na jakiś czas, a także np. Royale czy Puriny (mam teorię, że jedna i druga firma dodaje tam tyle sztucznych aromatów, że robi się "smakowite").
Teraz wsuwa Brita aż jej się uszy trzęsą. Oprócz tego gotowane, mięso i batony
Poza tym nie wiem, czy tak mnie nastawiłeś, ale nagle strasznie mi ten Canvit zaczął śmierdzieć
Przestawienie na Brit Premium Sport zakończone pomyślnie. Psina musiała się przestawić, jadła na początku o wiele mniej chętnie nawet niż najgorsze sieciowe śmieci typu Pedigree, które zdarzało mi się je kupić raz na jakiś czas, a także np. Royale czy Puriny (mam teorię, że jedna i druga firma dodaje tam tyle sztucznych aromatów, że robi się "smakowite").
Teraz wsuwa Brita aż jej się uszy trzęsą. Oprócz tego gotowane, mięso i batony
Ta karma jest z najniższej linii JOSERA (3 linie są produkowane) i jest to linia ekonomiczna patrząc z biegiem czasu to jest bardziej ekonomiczna niż wskazuje sama jej nazwa. Karma kupowana często do schronisk i wszędzie tam gdzie trzeba wykarmić psy w wersji dużo i tanio.