Czy pies naprawde nie może jeść czekolady?
-
w ogole chyba dla psa slodycze nie sa zdrowe
Pies mojej cioci w wieku 8 lat rozchorował się, wysiadła mu wątroba i nie dało się go odratować. Całe życie rodzina dawała mu słodycze, pieczone kotlety, sosy i tego rodzaju smakołyki. Cóż kolejnego żywią zupełnie inaczej, ale tamten kundelek mógł jeszcze pożyć jak stwierdził wet, gdyby miał inną dietę. Moja sunia nie dostaje czekolady, choć zawsze baaardzo chce, gdy ja jem. Ona dostaje psie ciasteczka:)
W czekoladzie znajduje się toksyczna dla czworonogów teobromina. Może wywoływać nudności , wymioty , drgania mięsniowe, a co gorsze zaburzenia pracy serca, które mogą kończyć się śmiercią zwierzaka.A więc odpowiedź brzmi nie - psy nie mogą jeść czekolady. ( Zresztą jest tyle psich smakołyków, czy czekolada jest im aż tak potrzebna?)
-
A jak Twojemu dziecku posmakuje trucizna tez pozwolisz mu ją jeść bo ją uwielbia?franek90 pisze:Chociażby w takim celu że nasz pupil po prostu uwielbia czekolade. Albo chipsy. Chociaz jeszcze z pieskami jedzącymi chipsy jeszcze się nie spotkałem
Ale co się dziwić bezmyślności właścicieli jak spotkałam się z przypadkiem, że weterynarz zalecił podawać Yorkowi 1-2 kostki czekolady dziennie żeby miał błyszczącą sierść. Pan weterynarz chyba nie był miłośnikiem rasy
-
Mój pies uwielbiał czekoladę, wykradał wszystko co znalazł...
-
- Informacje
-