![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Poszukuję zastępstwa za Acanę Adult Dog -wydłużył się skład, dodali więcej ziół itp, w związku z czym mój labrador (chłopak, lat 6) ją odrzucił, do miski podchodzi niechętnie, zjada tylko gdy w pobliżu kręci się drugi pies ;/ czyli z powodu odczuwania presji, a nie dlatego, że chce. Do tego nadmienię, że pojawiły się poranne wymioty i karma jest generalnie zwracana [nowy worek otworzony tydzień temu], więc na szybko poszukujemy czegoś innego, a póki co domowe (ryż, mięso, warzywa - piesio zachwycony
W przeszłości karmiony był:
-przez pierwsze 3 lata życia u poprzedniego właściciela śmieciami typu Purina Dog Chow, Pedigree, Chappie, Frieskies
- później po adopcji były próby z Britem, tym zwykłym, zupełnie chybione [dalej się sypał, miał biegunki, był zabiedzony]
- później z kolei weszła Acana, która pasowała [zamiennie Adult Dog, Adult Large Breed, Sport & Agility]
Ogólnie odpadają zboża, na pewno pszenica, która wywołuje natychmiastową biegunkę i i pogorszenie stanu/utratę sierści, nie jestem pewna co do kukurydzy ale raczej też odpada.
Toleruje ryż, lepiej nawet biały niż brązowy
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Po przebrnięciu przez 100 ostatnich stron wątku, zastanawiam się nad: Mera Dog Pure, Brit Care, Fitmin, TOTW
Dodam, że pieso jest bardzo aktywny i szybko leci z wagi, Acana utrzymywała go na poziomie 32 kg
Zależałoby mi na pozostaniu w widełkach do 220 zł za ok. 15 kg worek karmy
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi