Pomoc w doborze karmy dla alergika.

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

PeaK

15 sierpnia 2016, 03:37

Ewa2611 pisze:Mój pies jest alergikiem i od kilku dni karmiony jest karmą royal canin hypoallergenic przy tej karmie bardzo dużo pije i jeszcze więcej sika czy to normalne przy tej karmie? czy to tylko przejściowe? Jestem przerażona bo nie wytrzyma mi 8 godzin sama w domu bez wyjścia na potrzebę. Proszę o odpowiedź czy ktoś tez miał z tym do czynienia.
Troche odgrzewam temat, ale chcialbym zwrocic uwage na jedna rzecz.
Skoro bylas z psem u weterynarza, mial robione testy oraz zalecana karme hipoalergiczna, mozliwe rowniez ze pies podczas wizyty dostal steryd?
Moj pies ma dokladnie takie same objawy, bardzo duzo pije i je, nie trzyma moczu wlasnie podczas kuracji sterydowej.

Swoja droga RC hypoallergic cholernie go uczulal, 2 miesieczna kuracja nie poprawila jego stanu.
p.jablonska2991

11 września 2016, 09:33

Witam, od pewnego czasu mam problem z doborem karmy dla mojego buldoga angielskiego.
Jest to dwuletni pies i od samego początku było karmiony mięsem oraz sporadycznie suchą karmą, by w razie dłuższego wyjazdu jego organizm był przyzwyczajony do takiego rodzaju karmy, coby nie jeździć wszędzie z surowym mięsem (dostawałm Magnusson). Przez ten czas było idealnie. Jednakże ok dwóch miesięcy temu zauważyłam rany na całym grzbiecie. Początkowo myślałam, że może to przez czesanie zbyt ostrą szczotką. Po wizycie u lekarza okazało się, że to od karmy. Za radą veta zmieniliśmy karmę na royal canin hypoallergenic i pierwszy worek 10kg dał radę, poprawiło się wszyskto. Uszy, skóra, między pazurami. Zaczęliśmy drugi worek i pojawił się problem. Hektor ogólnie jest łakomczuchem ale teraz je jakby za karę, znowu pojawiły się bruzdy/rany na grzbiecie, uszy czerwone, między pazurami również. Po wizycie u veta zaproponowano nam Hill'sa, jednak czytając na forach trafiam na negatywne opinie o tej firmie jak i również o royal canin... Czy mogliby Państwo polecić jakieś karmy, które są dobrej jakości? Słyszałam również o karmach dla alergików z hydrolizowanym białkiem, które nie wyrządza szkody dla psa. Czy ktoś z Państwa ma psa na takiej karmie?
Pozdrawiam :)
rokio

05 października 2016, 07:21

Ja bym Ci doradził karmę Kingsmoor to duńska karma, od niedawna w Polsce ale bardzo dobrej jakości, hipoalergiczna i bezglutenowa.
d.d

24 października 2016, 19:04

mam 10 letniego labradora , alergia -zawalone uszy + wysypka w uszach; przez 10 lat szukałam karmy, przeszłam ich masę ! od miesiąca jest na EUKANUBA Dermatosis FP Response Formula i po dwóch tygodniach w uszach pięknie!! zostajemy już na niej :)
ODPOWIEDZ
  • Informacje