Chodzi mi o zwykły chleb, pies strasznie o niego prosi. Ulegam mu i je małą kromkę dziennie.
Pozdrawiam
Czy pies może jeść systematycznie chleb?
Dolaczam sie do pytania. Nie sadze zeby chleb byl dla psow szkodliwy ale zawsze lepiej zapytac specjaliste. Dla mojego psa wielkim przysmakiem jest kawalek chleba, najlepiej suchego. A najlepiej jeszcze samemu 'upolowany' wiec nie daje mu bezposrednio do miski tylko chowam gdzies w domu a on jest mega dumny ze znalazl takie przysmaki
- grzegorz98765
Szukając na temat jedzenia chleba przez psy znalazłem między innymi to:
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=6&t=18603
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=6&t=18603
Pies nie ma przystosowanego przewodu pokarmowego do jedzenia chleba, jest dla niego ciężkostrawny, zalega w żołądku i fermentuje.
Raz na jakiś czas jak psiak dostanie nic się nie będzie działo ale jako dodatek do regularnego karmienia może spowodować problemy trawienne.
Raz na jakiś czas jak psiak dostanie nic się nie będzie działo ale jako dodatek do regularnego karmienia może spowodować problemy trawienne.
nawet kromka dziennie może być za dużo zależy od Twojego psa, jak to duży pies to nie powinno się nic stać... ale tak jak wspomniał kolega wyżej - pies chlebek bardzo cięzko trawi - nie warto. Pamiętaj że dobre intencje czasem mogą krzywdzić nie warto ze wzgledu na zdrowie psiaka dawać mu często taki chlebek
--
[XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
--
[XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Pieczywo - psy źle trawią chleb, przez co długo zalega w ich żołądkach, prowadząc do zaparć i gromadzenia nadmiernej ilości gazów.Romano761 pisze:Ja osobiście nie słyszałem o żadnych przeciwwskazaniach odnośnie podawania psu chleba. Może niektóre psy mają na niego alergię ?
info znalezione w necie (e-lecznica)
Temat jest jasny "Czy pies może jeść systematycznie chleb" nikt nie pytał o kromkę raz na jakiś czas.Terinka pisze:Mi wet powiedział, że kromka czerstwego chleba raz na jakiś czas psu nie szkodzi. To jak ciastko dla nas
-
Może jeść systematycznie chleb z ewentualną szkodą dla siebie - tak więc okazyjnie i mało
-
- Informacje
-