Ile razy dziennie karmic psa?
-
ilosc karmien zalezy od tego w jakim jest wieku..
-
Nasze dwa razy dziennie. A mamy takiego żarłoka , że pewnie by i z 6 razy na dzień chciał, w końcu by się toczył a nie chodził ( na szczęście chcieć nie znaczy móc )
Krzysiekewa, też mam takiego psiego żarłoka, ale jeszcze większym żarłokiem jest mój kot . Krzyczy w niebogłosy, a dietę ma zbilansowaną, wyniki dobre, wykluczone ewentualne problemy hormonalne czy metaboliczne. Po prostu żebrak niemiłosierny.
-
Nasza sunia to taki żarłok, 11 letnia spanielka, caly dzień śpi w kuchni
Psa należy karmić 2 razy dziennie odpowiednie dobraną karmą w zależności od wieku i wagi psa nie należy ( takie jest moje zdanie ) zostawiać cały czas coś w misce miska powinna być zapelniona karmą tylko wtedy gdy jest pora karmienia i to najlepiej o stałych godzinach. Nie zapominajmy zawsze niezależnie od pory roku o misce świeżej wody , która musi być cały czas dostępna
-
Dorosłemu psu wystarczy karmienie raz dziennie, aczkolwiek jeśli masz taką możliwość, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby karmić go częściej, np. 2-3 razy dziennie (pamiętaj tylko, żeby wtedy każdy posiłek stanowił odpowiednio 1/2 albo 1/3 zalecanej dziennej dawki karmy i nie dawać przypadkiem psu 3 razy tyle karmy, ile powinien dostawać - tak, takie przypadki się zdarzają ). Karmienie psa częściej niż raz dziennie ma kilka zalet, m.in.: mniej "wypakowany" żołądek = mniejsze ryzyko jego skrętu, gdyby pies był "zbyt aktywny" po posiłku oraz mniejsze ryzyko nadkwaśności czy wrzodów żołądka.
-
Moj pies karme sucha ma w misce caly czas a mokra dostaje rano
-
ja swojego karmie 3 razy dziennie malymi porcjami...karma odchudzajaca i nie moze schudnac...jest po sterylce i mam wrazenie, ze ejszcze utyla :/
-
- Informacje
-