Zmiana z Josery

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

baniowka

19 maja 2017, 13:22

Mam 2-letniego owczarka niemieckiego. Zaczynaliśmy od Brit Care, potem była Josera dla szczeniaków, teraz je Joserę Festival - smakuje mu bardzo. Jednak czytając fora wszyscy odradzają tę Joserę. Z karm ze średniej półki - tj. tak do 150 zł za worek - wybrałam Fitmin Maxi Maintenance. Czy ktoś miał z nią jakieś doświadczenia? Albo czy możecie mi polecić jakąś karmę? Dodam, że owczarek przeszedł niedawno kastrację, więc wolałabym, żeby karma nie była bardzo kaloryczna.
Awatar użytkownika
Robert A.

20 maja 2017, 07:47

Możesz poczytać też o Mera Dog,Biosch, ,natomiast Fitmin należy do tych karm które smakują większości psom ze względu na swoja strukturę granulek .Ja kiedyś karmiłem swoje psy Fitminem i gdyby nie to ,że unikam już karm z kurczakiem(chyba ,że jest to karma ekologiczna Bio) pewnie bym nie zmieniał tak szybko gdyż karma spełniała moje oczekiwania na tamten moment.
baniowka

23 maja 2017, 18:38

Zależy mi na jakieś karmie, dzięki której poprawi mu się przede wszystkim wygląd sierści, bo od jakiegoś czasu jest matowa. Zastanawiałam się też nad Britem, ale nie smakowała mu jak był szczeniakiem, więc pewnie teraz też nie będzie jej chciał jeść. Taste of the wild, orijen itp, to zdecydowanie za wysoka półka finansowa dla mnie. Czytam o karmach już chyba od miesiąca i właśnie ten Fitmin mi najbardziej spasował, skład ma nienajgorszy. Poczytałam o Nutra Gold, ale wypowiedzi na formach sugerowały,że pieskom "przybyło tłuszczyku", a mój jest po kastracji, więc odpada. Chociaż z drugiej strony mieszka na zewnątrz i non stop jest w ruchu, bo biega jak szalony po ogrodzie. Mera Dog, którą linię najlepiej wybrać?
Awatar użytkownika
Robert A.

26 maja 2017, 17:29

Mera Dog linia Pure.
Nutra Gold też dobra karma i ma bardzo małe dawkowanie.
Karmopedia

29 maja 2017, 23:49

Zerknij na karmę Arion Original - mieści się w budżecie i ma całkiem fajny skład. :)
Ostatnio zmieniony 08 czerwca 2017, 23:11 przez Karmopedia, łącznie zmieniany 1 raz.
Elka084

01 czerwca 2017, 23:09

Szczerze mówiąc, o tych karmach nie słyszałam. To są jakieś specjalistyczne karmy? Zawsze gdy podpytywałam znajomych o dobrą karmę głównie polecali mi bardziej znane karmy jak chociażby Orijen, którą można kupić w necie, bo u mnei w okolicy jej nigdzie nie ma. Jest to też bardzo dobra karma o dużej ilości składników mięsnych. A na to zawsze zwracam uwagę, tak samo jak na zawartość składników zbożowych czy innych wypełniaczy.
Karmopedia

08 czerwca 2017, 00:12

Orijen pod względem składu jest uważany za jedną z najlepszych karm, ale wiąże się z tym jego cena, która sporo przekracza budżet założyciela wątku. Stąd propozycja Ariona, który może pod względem składu jest trochę słabszy od Orijena, ale w określonym budżecie jest jedną z lepszych propozycji ;)

O Arionie możesz poczytać xxxxxxxx
ODPOWIEDZ
  • Informacje