zapytanie

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

mispuch

10 marca 2007, 23:18

Witam wszystkich pisze w inieniu mojej cioci wiem ze ten temat byl poruszany milion razy ale prosze o podpowiedz bo ciocia chce karmic swojego pieska albo chappi albo ARION ADULT BRAVO CROC mowilem jej ze obie karmy pozostawiaja duzo do zyczenia ale ona powiedziala ze nie stac ja na wiecej wiec w jej imieniu prosze o pomoc ktora jest z dwojga zlego lepsza
psinka

11 marca 2007, 07:52

Jesli wybierac z tych dwóch to chyba Arion.
Ale nie jestem specjalista.
Bubunia

11 marca 2007, 13:59

Też nie jestem specjalistką,ale myślę,że Acana czy Bosh sa o wiele lepsze,a w podobnym przedziale cenowym.
iga

11 marca 2007, 18:26

Od początku czyli od kiedy Dessi trafiła do mojego domu ( w wieku 7,5 tyg) karmiona była RC. Kiedy miała 8 miesięcy zauważyłam, że coraz mniej chętnie ją zjada, stwierdziłam że chyba czas zmienić jedzonko. wtedy zupełnie przypadkiem trafiłam na Arion, znajoma karmi tym swoje psy, dała mi trochę karmy na próbę, moja dziewczynka się nią zajadała. Zamówiłam więc 15 kg worek, Dessi jadła ją ok 2 miesięcy, w wyglądzie sierści, kondycji, ani nawet w qpkach nic się nie zmieniło. Zamierzałam znowu zamówić tą karmę ale mąż mnie ubiegł i oczywiście zapomniał co miał zamówić :evil: :wink: , a że wcześniej zamawiał RC właśnie ta karma znowu trafiła do miski Dessi. Po 2 miesięcznej przerwie dziewczynka znowu chętnie ją je, ale jak znów się jej znudzi wrócę na jakiś czas do Ariona.
Myślę, że jeśli ciocia wybiera tylko między tymi dwoma karmami Arion będzie dobrym wyborem.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Iwi_m

12 marca 2007, 14:57

Hej... Zdecydowanie nie polecam CHAPPI, rujnuje zdrowie psiaka i nie daje zadnych korzysci. Jesli ciocia ma zamiar kupowac male torebki, to chyba nie jest nawet taki ekonomiczny. Niech pomysli o kupowaniu tutaj, na dluzsza mete, koszty sie obnizaja i za 80zl moze kupic Brita 15 kg, ktory , dla psa rasy malej, wystarczy nawet na 3 miesiace. Niech policzy ile srednio wydaje miesiecznie na jedzenie dla swojego pupila i wtedy zdecyduje sama.
Gość

16 marca 2007, 10:54

Włączę się do tematu, chociaz mam tylko pytanie:
Czy znacie karmy Brekkies lub Chicopee? Karmiliscie tym swoje psiaki? Jeśli tak proszę o opinie na ich temat. Która lepsza?
Pozdrawiam
lajcyk

16 marca 2007, 10:58

Napewno nie Chappi, najlepsza jest Eukanuba, Hill's, Royal Canin
Awatar użytkownika
Iwi_m

16 marca 2007, 11:21

Odpowiedz do goscia: my uzywalysmy Brekkies, nie jest zla. Nie jest ta z najwyzszej polki, ale owiedzialabym , ze raczej nie jest zla. Jesli masz mozliwosc to sprobuj czegos z Trainer'a. Niestety, pytalam sie kilka tygodni temu pana Marka , i narazie nie maja tego w NAszym Sklepiku Krakvetowskim, ale wierze, ze kiedys bedzie.
Natomiast o tym drugim jedzonku CH..costam, nie wiem nic.
Awatar użytkownika
esseni

22 marca 2007, 10:07

To może zamiast tego Ariona ciocia skusi sie na BRIT-a? W przystępnej cenie, a moim zdaniem lepszy od Ariona
Gość

22 marca 2007, 15:20

A moze po prostu ciocia kupie troche szyjek, porcji rosolowych czy skrzydelek i tym bedzie karmila? Wychodzi taniej niz pedigree a na pewno lepiej.

Polecam tez BARF
Gosc

23 marca 2007, 08:53

A ja bym polecil DELIKANA cena przystepna kilka lini na kazda kieszen i moim skromnym zdaniem na poziomie BRITA..
Moj psiak zajada sie ta karma ka zamawiam na allegro,kilku moich znajomych przekonalo sie co do tej karmy..
Pozdrawiam..
Awatar użytkownika
esseni

23 marca 2007, 09:15

A mogę prosić na maila lub PW jakiegoś linka do strony producenta lub opisem karmy? O Delikanie nie słyszałam w mojej okolicy.
ODPOWIEDZ
  • Informacje