Gdy pies nie chce jeść suchej karmy...

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Rasta0105

10 września 2015, 10:11

Witam, piszę z zapytaniem co zrobić gdy pies nie chce jeść suchej karmy, lub jak tego nauczyć? ;) Mianowicie moja sunia, 2,5 roku, owczarek niemiecki nie chce jeść suchej karmy, od małego nie była do takiego karmienia przekonana, dlatego zaczęłam dla niej gotować. Przyznam, że po tak długim czasie, codzienne gotowanie jest bardzo czasochłonne i dlatego jestem zmuszona przestawić ją na karmę suchą. Dodam, że karmę mokrą z puszki wcina bardzo chętnie, nawet próbowałam jej mieszać te dwie karmy i dawało to lepszy skutek, ale na dłuższą metę to też nie da rady, dlatego jaką karmę polecacie i jak sunię do niej przyzwyczaić ?
malinka_katarinka

20 grudnia 2017, 20:16

Miałam podobny problem, z tą różnicą, że u mnie bya to ewidentnie wina źle dobranej karmy. również podawałam Royala, ale odkąd zagłębiłam się w skład tej karmy- przestałam.
Aktualnie karmię pupila Petvitą. Jest bez zbóż, zawiera same naturalne składniki, a przede wszystkim składa się ona z 60% mięsa, które posiada takie certyfikaty jakościowe jak mięso spożywcze dla ludzi (m.in. BRC).
zanim zacznie się szukać winy w psie polecam najpierw sprawdzić karmę.
myszka160785

18 lutego 2018, 08:18

Moja suczka tez wymiotowala po royalu i acanie a np. Naturalls protection je i nic nie jest
ODPOWIEDZ
  • Informacje