Bosh,Arion czy Brit dla 11 miesiecznego Goldena ?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Draco

28 marca 2007, 15:33

Boston jadl caly czas RC jednak po zmianie w maxi juniorze ( dodano jakies probiotyki i cos tam jeszcze) zaczela sie rewolucja czyt. wzdecia, biegunki, wypadanie siersci... ( wizyty u weterynarza sprawdzanie pod katem enzymow trzustki i pasozytow wszystko w jak najlepszym porzadku wiec za rada karme zmienilismy na Eukanube z sierscia wrocilo wszystko do normy nabrala polysku i powoli odrasta.. biegunek nie ma wzdec tez nie teraz z przyczyn finansowych jestesmy zmuszeni zejsc na nizsza polke czyli tansze karmy ok 100 -120 zl i zastanawiamy sie nad Boshem Arionem i Britem co byscie doradzili ? i czy dodawac do tego jakies witaminy gdzies wyczytalem ze jesli pies jest maly i chudy to nie dodawac z tym ze boston jest ostatni z miotu wiec sila rzeczy jest troche mniejszy od rowiesnikow dodam ze wazy 30-31 kg i ma 58 cm w klebie rasa Golden Retriever wiek 11 miesiecy. Z gory dzieki za pomoc
Gość

28 marca 2007, 16:09

do wyzej wymienionych moze jeszcze dog chow moze ktos pomoze i doradzi co wybrac bo nie mam zielonego pojecia...
Awatar użytkownika
boguś

28 marca 2007, 19:37

Napisz mi na Pw swój email to dam Ci namiary na eukanubę cena na pewno będzie zaskoczeniem :wink:
Awatar użytkownika
esseni

28 marca 2007, 23:43

Boguś, czy ja też mogę skorzystać i prosić o namiary?
Będę wdzięczna.
Pozdrawiam
Gość

29 marca 2007, 12:17

Nie wierzcie w kamy Eukanuba, Royal po cenach duzo tanszych niż w sklepach. Bo ja kupiłam taką kiedys i była to podróba.

Z karm o które pytasz, najlepszy jest Bosch.
Zdecydowanie odradzam Ariona, a zwłaszcza Dog Chow i Brit.

A może zdecydujesz się na karmę troszkę droższą ale duzo lepszą? Np. Acana, Belcando, Nutra- to dobre karmy.
Gość

29 marca 2007, 12:19

Aha i ta waga jak na psa tej rasy i tego wieku jest jak najbardziej odpowiednia. Nie martw sie a z czasem nabierze on masy mięśniowej i przybierze na wadze.

Jeśli chodzi o witaminy możesz śmiało dodawać do tych karm Acana, Nutra, Belcando połowę zalecanej dawki na opakowaniu.
Awatar użytkownika
boguś

29 marca 2007, 13:03

Anonymous pisze:Nie wierzcie w kamy Eukanuba, Royal po cenach duzo tanszych niż w sklepach. Bo ja kupiłam taką kiedys i była to podróba..
Jak nie chcesz to nie wierz,moje pytanie brzmi czy zgłosiłaś tą sprawę do polskiego dystrybutora wraz z miejscem zakupu tej rzekomo podrobionej karmy,może napiszesz coś konkretnego.
Chcesz kupować tą samą karmę powyżej 200 złotych to kupuj Twoja sprawa,ja kupuję u sprawdzonego dostawcy :D
Awatar użytkownika
Marek
www.krakvet.pl

29 marca 2007, 13:57

Witam,

Ja pozwole sobie tylko przypomniec, iz jesli Klient wskaze tansza karme w innym sklepie, w naszym kupi te karme 2% taniej niz we wskazanym :)

(negocjacje cenowe: sklep@krakvet.pl)

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół Krakvet
Marek Batko
Gość

29 marca 2007, 22:29

boguś pisze:Napisz mi na Pw swój email to dam Ci namiary na eukanubę cena na pewno będzie zaskoczeniem :wink:
To tak jak byś w jednym sklepie stanął przy półce z towarem i do sięgających po niego klientów mówił, że jak wyjdą z tego sklepu to dasz im adres innego sklepu, gdzie mogą to samo kupić taniej. Więc troszkę niegrzecznie postępujesz w stosunku do gospodarza tego miejsca, a nawet jesteś nadgorliwy, bo nie sądzę by Eukanuba nawet u Twojego dostawcy kosztowała 100-120 zł czyli była w przedziale cenowym podanym przez Draco. Chyba, że jest produkowana w garażu lub ma przerobioną datę przydatności.
Awatar użytkownika
esseni

29 marca 2007, 23:36

Dzieki Buguś, ja robie dokładnie tak samo :wink:
Awatar użytkownika
boguś

30 marca 2007, 10:06

kupuję w Krakvecie,a co do ceny to patrz post Pana Marka,eukanuba np przy 30 kg psie starcza na dwa miesiące,np Boscha dajemy więcej,trzeba przeliczyć koszt dzienny i wtedy wyciągnąć wnioski
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kartofik

30 marca 2007, 19:19

bogus czy ja tez moglabym prosic o namiary na te karme?dziekuje :)
Draco~

08 kwietnia 2007, 14:22

Wiec jak z tymi karmami ? bo w rezultacie sie nie dowiedzialem....
*dOrOtA*

08 kwietnia 2007, 18:17

Wg mnie w kolejnosci od najlepszej to: Bosh np. Bigger, Brit, Arion, długo nic i Purina DC.
Spajki

10 kwietnia 2007, 18:37

Czy Bosch My Friend jest dobrą karmą bo 20kg +2kg gratis kosztuje 76,90zł w podobnej cenie jest 15kg Brit więc nie wiem która lepsza, ja kupuje Brit ale zastanawiałam się nad boschem. czy ten tani Bosch też jest dobry ? Iwona
ODPOWIEDZ
  • Informacje