Karmy wolne od GMO- Uwaga problem GMO w Polsce!!!
-
a jak jest ze sprzedażą takiego mięsa?
- renata3737@o2.pl
a jak z gmo w ORIJEN?
Co sadzicie o tej karmir dla dosc wrazliwej pokarmowo, ale nie alergicznej goldenki: ORIJEN REGIONAL RED Orijen Regional Red to ekologiczna karma z Kanady dla wszystkich psów, z dużą ilością świeżego czerwonego mięsa bizona, dziczyzny i jagnięciny
Orijen karma dla psów dorosłych jest produkowana ze świeżych składników w Alberta (Kanada) przez niezależny rodzinny zakład produkcyjny. Orijen proponuje nowe rozwiązanie w żywieniu zwierząt domowych - biologicznie dostosowaną karmę suchą dla psów. I nie chodzi mi tu o stosunek ceny do jakości , lecz o jakosc karmy, BO ,ŻE DROGA JEST TO WIEM
Co sadzicie o tej karmir dla dosc wrazliwej pokarmowo, ale nie alergicznej goldenki: ORIJEN REGIONAL RED Orijen Regional Red to ekologiczna karma z Kanady dla wszystkich psów, z dużą ilością świeżego czerwonego mięsa bizona, dziczyzny i jagnięciny
Orijen karma dla psów dorosłych jest produkowana ze świeżych składników w Alberta (Kanada) przez niezależny rodzinny zakład produkcyjny. Orijen proponuje nowe rozwiązanie w żywieniu zwierząt domowych - biologicznie dostosowaną karmę suchą dla psów. I nie chodzi mi tu o stosunek ceny do jakości , lecz o jakosc karmy, BO ,ŻE DROGA JEST TO WIEM
- renata3737@o2.pl
PROSZĘ jeszcze o opinie w sprawie Biomilla - sensitive jagniecina z ryżem - dorołe psy.
-
Czytałam,że niemieckie karmy są wolne od GMO,ponieważ w Niemczech obowiązuje zakaz genetycznego modyfikowania karm.
To może Winston, który ja kupuję dla jednego z kotów nie ma GMO. I dobrze.eleonora29 pisze:Czytałam,że niemieckie karmy są wolne od GMO,ponieważ w Niemczech obowiązuje zakaz genetycznego modyfikowania karm.
A co do szkodliwości GMO... Nawet gdyby samo GMO nie było szkodliwe (choć wszystkie badania potwierdzające jego nieszkodliwość były finansowane przez producenta, a to dużo zmienia) to pestycydy od Monsanto to naprawdę okropieństwo. Nawet trawa nie chce rosnąć po użyciu tego czegoś. Poza tym ostatnio oglądałam na Youtube filmik, gdzie pokazywali, co im wyszło z niezależnych badań nad GMO i wychodzi na to, że jest szkodliwe. Jedyne, co mi się nie podobało w tym badaniu to fakt, że grupa kontrolna powinna być karmiona samą, normalną kukurydzą (było powiedziane, że szczury były karmione "normalnie", cokolwiek to znaczy...), a tak to była grupa szczurów karmiona GMO, GMO z RoundUpem i sam RoundUp. I w takiej kolejności wyniki były coraz gorsze i gorsze. I nawet gdyby samo GMO nie powodowało tych nowotworów, tylko fakt, ze jadły prawdopodobnie samą kukurydzę to jednak wiadomo, że przy takich większych hodowlach GMO napewno używa się tego RoundUpu.
-
Zgadzam się. My już od paru lat kupujemy Bozitę. I nie dość, że jest najzdrowsza to jeszcze najbardziej smakuje moim psiakom
-
Witam ! Bardzo ciekawy i ważny temat. Ja moje pieski też staram się karmić karmami bez GMO.
-
A jakie karmy teraz podajesz swoim psom?
-
Bozita to światna karma, ja osobiście bardzo polecam.
-
- Informacje
-