Brit
Duużo było już o Bricie, poszperaj w archiwum. Jedni bardzo chwalą, inni nie. Nie ulega wątpliwości, że jest lepsza od karm marketowych. Wg dr Jarka jednak należy do Brita dodawać preparaty witaminowo-mineralne w pełnej dawce, czyli w jego opinii nie jest taka super-hiper-high-premium
Popatrz może na asortyment Acany - jeśli możesz sobie na nią pozwolić finansowo, to na pewno będzie to dobry wybór.
Popatrz może na asortyment Acany - jeśli możesz sobie na nią pozwolić finansowo, to na pewno będzie to dobry wybór.
O Bricie mówiliśmy już duuuuużo i raczej nic odkrywczego teraz nie padnie, także poszukaj. Ogólnie mówiąc: jakość dobra, na pewno jest alternatywą dla karm supermarketowych oraz wielu innych karm o podobnych cenach. Co do preparatu witaminowego to zdania były podzielone. Jak Cię stac na Acanę, to polecam, a jak nie to z przedziału cenowego do 100zł Brit wg mnie prezentuje się najlepiej
Brit jest chwalony, wystarczy przeczytać recenzje pod produktem w sklepie, cena jest atrakcyjna - zachęcona tym kupiłam na swoje nieszczęście 15 kg Large breed junior . I niestety u mojej suczki okazało się to klapą, na początku biegunka, potem przyzwyczaiła się. Teraz w połowie worka, cały czas puszcza śmierdzące bąki. Niestety jestem w dole finansowym i nie mogę teraz kupić jej czegoś innego, poza tym karmę je tylko raz dziennie, reszta gotowane, więc myślę, że jej to chyba nie szkodzi. Niemniej jednak Brita już więcej nie kupię, co nie znaczy, że u Ciebie musi być podobnie. Trzeba wypróbować, tylko nie kupuj tak jak ja wielkiego wora bo to bez sensu.
Madii,każdy pies zareaguje inaczej na karmę.Mój je tę karmę ale z dodatkiem witamin i podrobów wieprzowych.
Skarmiłam kilka workow tej karmy,pies nie miał żadnych rewolucji żołądkowo-jelitowych.A pies wyrósł na ładnego owczarka.
Spróbuj -na początek -mały worek Brita i zobaczysz.
Skarmiłam kilka workow tej karmy,pies nie miał żadnych rewolucji żołądkowo-jelitowych.A pies wyrósł na ładnego owczarka.
Spróbuj -na początek -mały worek Brita i zobaczysz.
Witam ja karmie dogi niemieckie Britem Actiw ponieważ ma zwieszone ilości białka i tłuszczów przeszłam na ta karme bo nie chciały zjadac nic innego Royal czy Eukanuba nie sprawdziły sie a tu zwykła karma w przyzwoitej cenie okazała sie strzałem w 10 nie ma biegunek ani nic podobnego sie nie dzieje karme podaje juz prawie rok i wszystko jest ok odnoszę sie do postu martaw jesli mieszasz karme sucha i gotowana to jest to powodem puszczania brzydkich baków i złych kup jesli takowe są juz to przerabiałam i sie nie sprawdza mieszanie karmy gotowanej i suchej albo jedno albo drugie .4 miesięcznego dozka karmie Bento junior jest to bardzo dobra karma ale jak pomieszałam z gotowanym jedzeniem to było kiepsko to samo tyczy sie kazdej innej nawet najlepszej karmy mieszanej z gotowanym jedzeniem .Wiemy wszyscy ze jaden pies bedzie zjadał i nic mu sie nie bedzie działo a inny niestety nie tak to juz z karmami jest trzeba dobrac odpowiednia karme dla każdego psa indywidualnie ja nie narzekam i jestem zadowolona z Brita
Ja karmię psa Britem od tego roku.Bardzo ją zachwalali na forum Dogomani.
Mój pies nie przepada za suchą karmą, ale raz dziennie dostaje brita adult, i jeszcze gotowane jedzonko.
Po Brit ma normalne stolce.Ale wygląda, jakby był niedożywiony.Moze pomyśle o Brit Active, albo o innej karmie, bo jest aktywnym psem.
Mój pies nie przepada za suchą karmą, ale raz dziennie dostaje brita adult, i jeszcze gotowane jedzonko.
Po Brit ma normalne stolce.Ale wygląda, jakby był niedożywiony.Moze pomyśle o Brit Active, albo o innej karmie, bo jest aktywnym psem.
Moj Niuniek jest w trakcie wyzerania drugiegi, 15kr-ramowego worka Britta i jest oki. Nawet (po kilku latach podawania marketowych zarelek) poprawilo mu sie trawienie, bo juz mu tak z pychola nie jedzie. Wiec sadze, ze jest to dosc dobra karma.
Niestety przychylam się do wypowiedzi martyw,próbowałam przestawić na Brita moje dwa półroczne bernardyny.Brzydkie,obfite,rzadkie kupy-a wcale nie stosuję dodatkowo jedzenia gotowanego.Wracamy do Orijena.Psiaki wcinają z apetytem,żadnych sensacji,a kupy małe-i niewiele.
- staszko_i_aras
- Kontakt:
Czy Arion jest zdecydowanie lepszy od Brita? Mocno w to wątpie... Dużo też zależy od konkretnego psa. Dla moich dwóch bokserków długo szukałem pasującej im karmy - przerabialiśmy od Royala, Eucanubę, Bosha aż po tańsze, bo ciągle im coś nie pasowało. Przed Britem próbowałem jeszcze przez jakiś czas karmić ich Arionem, ale były problemy - oprócz smakowych - z sierścią i luźnymi kupkami, wreszcie zrezygnowany kupiłem im Brita, bo najtańszy z możliwych (na marketowe nigdy bym się nie zdecydował), więc po co przepłacać skoro są niejadkami i rzeczywiście... nie spodziewałem się żadnych cudów i zaskoczenie! Niby najzwyklejsza karma, a obu niejadkom najbardziej spasowała, a ogólna kondycja bez zarzutu (tzn. sierść się unormowała i żadnych problemów z układem pokarmowym). Więc pozostaje tylko jedno: szukać, szukać, szukać... niech pies też ma coś do powiedzenia Ponieważ moja sunia miała ostatnio sporo przejść - i sterylka i uraz łapy, więc trochę schudła, więc spróbuje jej podsunąć coś z lepszych karm, np. Eagle Pack, bo jej jeszcze nie próbowała, a na Bricie są już chyba od roku (oczywiście dostają dodatkowe witaminy). Nie ma sensu więc dawać żanej karmie 100% gwarancji.
- staszko_i_aras
- Kontakt:
Ja znam hodowców, którzy karmią nawet pedigree! Czy to ma być wyznacznik dobrej karmy? Porównywałem składy i opinie obu karm, gdzie korzystniej wypadł Brit (przy Arionie nawet nikt nie skomentował tej karmy, o czym świadczy zainteresowanie nią). No, ale oczywiście Twoim psiakom może bardziej podchodzić Arion niż Brit, więc masz prawo ją promować; u mnie jest odwrotnie (tzn. w przypadku moich psów) dlatego wyrażam stanowisko za Britem I każdy z nas może mieć rację, tego nie wykluczam, bo to już rzecz subiektywna...OWCZARZ pisze:Arion jest duzo lepszy od Brita...karmi nim wielu hodowców również.
-
- Informacje
-