Bafi (golden retriever) miał wykonany zabieg przy grudkowym zapaleniu trzeciej powieki. Zabieg byl powtorzony w ubiegły wtorek, tydzień wczesniej był robiony po raz pierwszy.Własciwie problem był tylko z jednym okiem z drugiego nie lecialo i nie leci. Z drugim oczkiem jest już gorzej. Po tym zabiegu nie widziemy ŻADNEJ poprawy u naszego psa Bafi szczegolnie po wysiłku ma duzy zaciek. Zakrapiamy mu oczywiscie regularnie oczy kroplami 3 x dziennie, ale to nic nie daje. Czy jakaś poprawa jeszcze nastąpi? Czy tez zabieg został zrobiony niefachowo? Mamy prawo ubiegać sie o przynajmniej cześciowy zwrot kosztów leczenia? Zanaczam ze weterynarz na początku zarzekał sie ze ten zabeieg to koniecznośc i wszelkie problemy zniknął.
Co teraz powinniśmy robić?
Prosze o pomoc.
grudkowe zapalenie trzeciej powieki-zabieg
NIESTETY PROSZĘ pAŃSTWA BEZ DOKŁADNEGO OBEJRZENIA OCZU TEGO PSA NIE MOGĘ WYDAĆ ŻADNEGO OSĄDU.mogą państwo zrobić zdjęcia tych oczu w kilku pozycjach i wysłać może coś podpowiem, sam fakt powtarzania tego zabiegu jest niejasny. Wykonujemy takowych zabiegów kilka w tygodniu i przez 10 lat ani RAZU nie powtarzaliśmy go. Mówię oczywiście o grudkowym zapaleniu trzecich powiek. Możliwe, że lekarz wykonywał jakieś dodatkowe zabiegi Ciężko mi się na ten ten temat wypowiedzieć bez badania psa
Nie sądze żeby to były jakies dodatkowe zabiegi, procedura w przypadku powtórzenia wyglądała tak samo. Tak samo wyglądały tez oczy po zabiegu i po powtórzeniu ....Postaram sie o zdjęcia, chociaz nie wiem czy mi sie uda... w każdym razie jedno oko wygląda normalnie a drugie jest lekko zaczerwienione, ropieje i zacieka...
Mamy zamiar wybrac sie do tego weta gdy upłynie pełny tydzień od ostaniej wizyty .
Chcialam sie tylko dokładniej dowiedzieć czy poprawa moze jeszcze nastapić? Bo ten wet chyba nie jest wobec nas wporzątku i bez problemu może nam wcisnąc kit że wszystko sie unormuje w ciągu miesiąca , dwoch czy trzech...
Mamy zamiar wybrac sie do tego weta gdy upłynie pełny tydzień od ostaniej wizyty .
Chcialam sie tylko dokładniej dowiedzieć czy poprawa moze jeszcze nastapić? Bo ten wet chyba nie jest wobec nas wporzątku i bez problemu może nam wcisnąc kit że wszystko sie unormuje w ciągu miesiąca , dwoch czy trzech...
bardzo proszę jeszcze raz o zdjęcia, Jedno co mogę na 100 % powiedzieć to po zabiegu grudkowego zapalenia trzecich powiek jest poprawa w ciągu kilku dni (do tygodnia) maksymalnie 2 tygodnie przy założeniu, że nie ma powikłanych stanów zapalnych worka spojówkowego
-
- Informacje
-