grudkowe zapalenie trzeciej powieki-zabieg

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Aujeszka
Kontakt:

17 kwietnia 2005, 10:55

Bafi (golden retriever) miał wykonany zabieg przy grudkowym zapaleniu trzeciej powieki. Zabieg byl powtorzony w ubiegły wtorek, tydzień wczesniej był robiony po raz pierwszy.Własciwie problem był tylko z jednym okiem z drugiego nie lecialo i nie leci. Z drugim oczkiem jest już gorzej. Po tym zabiegu nie widziemy ŻADNEJ poprawy u naszego psa :twisted: Bafi szczegolnie po wysiłku ma duzy zaciek. Zakrapiamy mu oczywiscie regularnie oczy kroplami 3 x dziennie, ale to nic nie daje. Czy jakaś poprawa jeszcze nastąpi? Czy tez zabieg został zrobiony niefachowo? Mamy prawo ubiegać sie o przynajmniej cześciowy zwrot kosztów leczenia? Zanaczam ze weterynarz na początku zarzekał sie ze ten zabeieg to koniecznośc i wszelkie problemy zniknął.
Co teraz powinniśmy robić? :(
Prosze o pomoc.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

18 kwietnia 2005, 00:20

NIESTETY PROSZĘ pAŃSTWA BEZ DOKŁADNEGO OBEJRZENIA OCZU TEGO PSA NIE MOGĘ WYDAĆ ŻADNEGO OSĄDU.mogą państwo zrobić zdjęcia tych oczu w kilku pozycjach i wysłać może coś podpowiem, sam fakt powtarzania tego zabiegu jest niejasny. Wykonujemy takowych zabiegów kilka w tygodniu i przez 10 lat ani RAZU nie powtarzaliśmy go. Mówię oczywiście o grudkowym zapaleniu trzecich powiek. Możliwe, że lekarz wykonywał jakieś dodatkowe zabiegi Ciężko mi się na ten ten temat wypowiedzieć bez badania psa
Aujeszka
Kontakt:

18 kwietnia 2005, 14:14

Nie sądze żeby to były jakies dodatkowe zabiegi, procedura w przypadku powtórzenia wyglądała tak samo. Tak samo wyglądały tez oczy po zabiegu i po powtórzeniu :? ....Postaram sie o zdjęcia, chociaz nie wiem czy mi sie uda... w każdym razie jedno oko wygląda normalnie a drugie jest lekko zaczerwienione, ropieje i zacieka...
Mamy zamiar wybrac sie do tego weta gdy upłynie pełny tydzień od ostaniej wizyty :roll: .

Chcialam sie tylko dokładniej dowiedzieć czy poprawa moze jeszcze nastapić? Bo ten wet chyba nie jest wobec nas wporzątku i bez problemu może nam wcisnąc kit że wszystko sie unormuje w ciągu miesiąca , dwoch czy trzech... :roll:
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

19 kwietnia 2005, 09:53

bardzo proszę jeszcze raz o zdjęcia, Jedno co mogę na 100 % powiedzieć to po zabiegu grudkowego zapalenia trzecich powiek jest poprawa w ciągu kilku dni (do tygodnia) maksymalnie 2 tygodnie przy założeniu, że nie ma powikłanych stanów zapalnych worka spojówkowego
ODPOWIEDZ
  • Informacje