W zasadzie ciagle mam problem ze swoim niejadkiem sznaucerem miniaturka. Pierwsze problemy wynikly z mojej niewiedzy, potem kierowalam sie tylko juz rada doswiadczonego tresera. Fakt jednak jest taki ze pies w zasadzie nie je. Podaje mu karme Purina Proplan Lamb& Rice, natomiast on tylko zjada ok 1 lyzki takiej karmy i odchodzi od miski. Dziwny jest fakt ze ok tyg temu jadl normalnie a teraz mu sie chyba juz znudzila. Powiedziano mi ze karmy dla psow sie nie zmienia a ja obserwujac jego "apetyt" popadam od stany od frustracji do maksymalnego zirytowania. Czy powinnam go najnormalniej w swiecie przeglodzic - podajac mu miske i jesli nie chce to niech nie je do $-ch dni? Slyszalam o jakiejs rewelacyjnej posypce na karme o ktora psy sie zabijaja i wyjadaja cale miski z usmiechem na pyskach, czy cos takiego faktycznie istnieje?
Dodam ze pies pije i bardzo ochoczo sie bawi.
Jak dalej powinnam postepowac by prawidlowo sie ozywial?
Prosze o rade
problemy z jedzniem
ja mam identyczny problem co ty,moja ma roczek tez miniat.i wiesz co sie okazalo ma lambie,wynik kalu dwukrotny!stad ten wstred do jedzenia zbadaj jej kal na lambie i reszte pasozytow
Witam,
Oczywiscie mozna zbadac kał ...
Jesli chodzi o posypke to zapewne chodzi o mielone suszone źwacze....
Jedanak zawsze nalezy przedewszystkim zwrocic uwage jak pies wyglada czy nie chudnie ,bo moze ma takie zapotrzebowanie energetyczne
Dobrze jest podawac psom niejadkom karmę wysokoenergetyczna gdyz jest smaczniejsza i pies moze jej zjesc o wiele mniej...
Dziekuje
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Oczywiscie mozna zbadac kał ...
Jesli chodzi o posypke to zapewne chodzi o mielone suszone źwacze....
Jedanak zawsze nalezy przedewszystkim zwrocic uwage jak pies wyglada czy nie chudnie ,bo moze ma takie zapotrzebowanie energetyczne
Dobrze jest podawac psom niejadkom karmę wysokoenergetyczna gdyz jest smaczniejsza i pies moze jej zjesc o wiele mniej...
Dziekuje
Pozdrawiam
Marzena Machnik
trzeba byłoby zapytać psa co mu podejdzie. Najlepiej wykąbinować kilka próbek i popróbować.
a jak mam te probki wykabinowac? na razie kupilam jej w przyplywie rozpaczy mala paczuszke w markecie i az strach powiedziec zjadla cala,a jak wloze Acane do miski omija szerokim lukiem,a do tej pory jadla tylko Acane.przejadla sie? co mam zrobic z zapasem karmy ktory mam? strasze rodzine ze przerobie na pierogi,ktos to musi zjesc.
jesli nie masz obok siebie psa ktory nie dojada , bo jego wlasciciel choc ma duze serce ma maly portfel, to przejedz sie do schroniska i obys tylko takie problemy z karma miala.
JEśLI JESTEś Z kRAKOWA PODEJDź DO NAS NA sTRYCHARSKą NA PEWNO KILKA DOSTANIESZ przepraszam za capsa
Wiem ,że wydaje nam się,że najlepsze rozwiązanie to podanie psu próbek i po sprawie.Często jest tak ,że pies owszem chętnie zje próbkę na zasadzie nowego smaku ale przy zakupie większej ilości zaczyna znowu odchodzić od miski.Sam to przechodzilem z moimi psami,ale w moim przypadku przegłodzenie psa sprawdzilo się,po 3 dniach chetnie wracały do miski.Można spróbowac tego sposobu ,może się sprawdzi u innych?Od kiedy do karm zaczęłem podawać Artrhroflex w płynie preparat na stawy,psy dodatkowo chętniej jadły,widocznie pasował im zapach i smak Arthroflexu.Mam 4 duże psy stąd dodatkowo podaję Arthroflex.Pozdrawiam i może moje spostrzeżenia komuś pomogą.Wiem ,że widok psa odchodzącego od miski jest bardzo przykry dla jego wlaściciela:-(.Robert i Tosa Inu.2 File,i Wyżełek.
-
- Informacje
-