Karma w puszkach

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
terka

28 sierpnia 2005, 20:14

Witam wszystkich serdecznie :D
A co myślicie o karmach - mięsku w puszkach?
Niekiedy na zachetę podaję je mojemu pieskowi, Shar-Pei 10 miesięcznemu.
Lubi puszki Belcando, Animondy(ale nie wszystkie) no i Hilss`a...
Najbardziej przekonują mnie te pierwsze, są dobrze opisane, mają porządnie podany skład i dużo mięska :)
Pedigree ma też duży wybór ale nie jestem do nich przekonana. Wiem, że karmy suche tej firmy nie mają wysokich notowań, puszki też?
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

28 sierpnia 2005, 21:52

jak najbardziej. Będziedziemy się starać je mieć w naszej ofercie tylko mamy nieznaczne kłopoty z kosztami ich przesyłki, ale postaramy się z tym uporać. Są one równoznaczne z ich suchymi odpowiednikami
andrzejeq43
Kontakt:

28 sierpnia 2005, 22:42

Witaj na forum.

A tak żartem troszkę powiem, że pewnego razu, pewni panowie spożywający tanie trunki pod miejscowym sklepem spożywczym, zdecydowali się poprosić mnie o przysłowiowe parę groszy...jak jeden stwierdził "na jedzeinie dla psa" Powiedzialem że kupię coś psu i zauważyłem że trochę się zmartwili :) Ale byli twardzi, więc zgodzili się na moją propozycję. Jeden nieśmiało rzucił że może kawałek pasztetowej. Kupiłem puszkę Pedigree (proszę wierzcie mi że miałem pewność, że nie chodzi tu o psa, bo w życiu nie kupiłbym Pedigree) i wręczyłem jednemu z panów. Przechodziłem tamtędy za jakiś czas i zauważyłem jak namawiają wchodzących klientów na wymiankę Pedigree za wino :) Podszedłem i zapytałem czy już nie potrzebują jedzenia dla psa, po czym jeden z odważniejszych (myślę że pożalował tego później) odpysknął mi że pies zdechł. Do dzisiaj zastanawiam się czy to nie przez sam widok karmy tej firmy.

No ale wszystkie inne puszeczki jakie wymieniłaś są OK :)

Pozdrawiam wszystkich zjadaczy karm (tych suchych i nie tylko) i ich właścicieli.
Awatar użytkownika
terka

30 sierpnia 2005, 21:11

Stosuję jedzonko w puszkach bardzo sporadycznie, wtedy, gdy mój pies już nie chce jeść. I to wtedy też Bezan je je jednorazowo, nie ma mowy aby zjadł dwa razy z tej samej puszki :roll:
Są też saszetki pedigree, znam psy które się tym zajadają i zawsze im mało. ..
Skład jednak tych preparatów-jedzonka jest jednak mętnie podany, więcej tam galaretki, wody niż mięsa... A witaminy, a wartości odżywcze, białko... kto to wie?
Gość

01 grudnia 2005, 20:51

A co sądzicie o karmie purina dog chow w puszce???? pozdrawiam Asia
Awatar użytkownika
terka

01 grudnia 2005, 21:06

Jest to nowość, która niedawno pojawiła się na rynku. Niestety nie umiem nic o niej powiedzieć, ponieważ nie kupiłam i nie wiem :wink: A na poważnie: Purina to dobra firma, produkuje dobre jedzonka. Choć trzeba uważnie przygladnąc się składowi % mięsa, zawartości białka, wody itp
Gość

01 grudnia 2005, 21:23

a jaki ma być ten skład jedzonka? na co mam zwracac uwage? nie znam sie i proszę o poradę. dziekuje Asia
an25
Kontakt:

02 grudnia 2005, 20:24

Ostatnio zakupiłam puszkę Puriny dla szczeniąt. Konsystencja "pasztetowej", zapach średni a piesek ani myślał tego tknąć.
ODPOWIEDZ
  • Informacje