Eukanuba Special Care Sensitive Skin
Chciałabym kupić Eukanubę dla psa o wrażliwej skórze. Mój sznaucerek mini (7 kg wagi) nie ma stwierdzonej żadnej choroby skóry, jednak chciałabym mu "wzmocnić" skórę w ramach zapobiegania nawrotom infekcji gronkowca. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć sposobu dawkowania tej karmy. Proszę o podpowiedź lub pomoc w internetowych poszukiwaniach.
Ja weszłam na ......... i dla twojej suni powinno być jakieś 100 gram dziennie, nie wiem dokładnie bo tam piszę tak:
5-10kg 80-125g
więc tak ok 100 gram dziennie
5-10kg 80-125g
więc tak ok 100 gram dziennie
tangerine....karma Ci nie bardzo wiele da..... ja polecam "scanomune", dostepne chyba również w krakvecie.
Moj pies miał rowniez nawroty gronkowca co jakis czas. Zastosowałem kurację wzmacniajaca tym preparatem....już parę miesięcy odpukać nie było nawrotów.
Moj pies miał rowniez nawroty gronkowca co jakis czas. Zastosowałem kurację wzmacniajaca tym preparatem....już parę miesięcy odpukać nie było nawrotów.
Scanomune oczywiście mamy w użyciu. Do niego polecam też kurację Citroseptem (wyciąg z pestek grapefruita) naprzemiennie z kuracją Scanomunem. Pomogło więc tym chetniej w sierpniu wrócimy do tej kuracji, by uchronić się przed osłabieniem jesiennym.
Karma tylko wspomagająco. Sama jestem ciekawa czy zauważę jakąś różnicę w poprawie kondycji skóry i sierści psa. No i dla mojego rybolubnego niejadka karma z sumem i śledziem w składzie może być atrakcyjna smakowo
Karma tylko wspomagająco. Sama jestem ciekawa czy zauważę jakąś różnicę w poprawie kondycji skóry i sierści psa. No i dla mojego rybolubnego niejadka karma z sumem i śledziem w składzie może być atrakcyjna smakowo
ja w tej karmie Eukanuba Special Care Sensitive nie znajduje żadnych odkrywczych składników które miały by wpływ na skórę zwierzęcia.
Bardzo wiele innych karm, ma podobne składniki ...... to chyba trochę sciema z tą nazwą.
Kurczak- dużo psów uczulonych na to mięso.
Fruktooligosacharydy- pełno karm ma w swoim składzie.
Podobnie z pulpą buraczaną, na którą też bywają psy uczulone.
nic tam nie ma odkrywczego. Kolejny chwyt marketingowy.
Bardzo wiele innych karm, ma podobne składniki ...... to chyba trochę sciema z tą nazwą.
Kurczak- dużo psów uczulonych na to mięso.
Fruktooligosacharydy- pełno karm ma w swoim składzie.
Podobnie z pulpą buraczaną, na którą też bywają psy uczulone.
nic tam nie ma odkrywczego. Kolejny chwyt marketingowy.
Może i chwyt marketingowy, ale i tak Eukanuba to karma na tyle dobra, że warto spróbować. Jeśli nie pomoże, to przynajmniej wiem, że nie zaszkodzi.
Nie wiem, której karmy z tej serii oglądałes skład. W tej dla wrazliwej skóry nie ma kurczaka, ale jest pulpa buraczana.
Z niejadkiem mam tą zagwostkę, że muszę mu zmieniać smaki. Dobrze mnie wycwiczył - nie da się ukryć.
Nie wiem, której karmy z tej serii oglądałes skład. W tej dla wrazliwej skóry nie ma kurczaka, ale jest pulpa buraczana.
Z niejadkiem mam tą zagwostkę, że muszę mu zmieniać smaki. Dobrze mnie wycwiczył - nie da się ukryć.
-
- Informacje
-