"Brit", "Sanal" i L-karnityna

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Agata&Kulka

13 lipca 2007, 12:05

Nie znalazłam tematu dotyczącego tylko tych dwóch produktów.
A więc, co myślicie o karmie "Brit"?
Karmię nią moją suczkę (Brit Adult z kurczakiem) i psinie bardzo smakuje (ale to dopiero 4 dzień karmienia tą karmą). Wcześniej dawałam domowe jedzonko i porównując - kupki są teraz mniejsze, rzadziej sunia je robi i nie ma w końcu biegunki ;) A może lepiej zmienić na "Brit Light & Senior"?
Kulkę odchudzam, więc daję jej mniej karmy niż pisze na opakowaniu.

Niedawni przeczytałam, że podając "Brit'a" trzeba dodawać do niego witaminy. Naprawdę? A jeśli tak to mogę "Sanal Multivitamins"? Miałam już w ogóle wcześniej je podawać, ale teraz jestem bardziej przekonana.

Wiem, że psu z nadwagą warto podawać L-karnitynę, ponieważ on wiąże tłuszcz, czy coś w tym stylu. Czy mogę kupić ów preparat w sklepie zoologicznym i podawać wg informacji podanych na opakowaniu. Czy lepiej skonsultować się wcześniej z lekarzem weterynarii?

Moja suczka przy 29cm w kłębie waży 8,5kg. Kulka ma 7 lat.
OWCZARZ

13 lipca 2007, 13:10

Temeatow o karmie Brit jest bardzo duzo. Poszukaj nie tylko tu ale i na stronie xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Spajki

19 lipca 2007, 21:33

karmie psa Brit adult od paru miesięcy i wcina, jest zdrowy, energiczny i ma ładną sierść. Karma Brit Adult jest przeznaczona dla psów do 7 roku życia, więc może odpowiedniejsza dla twojego psa będzie brit senior, na pewno ma mniej tłuszczu, pozdrawiam, Iwona
Spajki

19 lipca 2007, 21:48

Tak jak myślałam, sprawdziłam w sklepie. Odpowiednia dla twojego psa będzie karma Brit light & senior, jest przeznaczona dla psów powyżej 7 roku życia, wejdź do sklepu i poczytaj, o bricie są różne opinie ja go chwale, bo próbowałam karmić psa różnymi karmami, brita wcina najchętniej, a i cena super :D
Gość

11 sierpnia 2007, 18:49

A dlaczego akurat BRIT???? Ja myslę że doskonala karma bedzie CHAPI już padło mi na marskosc watroby kilka psów ale ja ja dalej stosuje bo robią dobre kupki! i sie bawia nawet- czyli karma jest dobra ale mysle ze z Brita tez bedziesz zadowolona bo szybciytko piesek sie zwinie i kupisz nastepnego -lepszego
Talia
Kontakt:

12 sierpnia 2007, 19:33

,,Gość"- to nie było miłe, może nie jest to najlepsza jakość, ale mogłeś oszczędzić sobie tych komentarzy :!:

Jeśli jest to taki mały piesek to raczej nie zjada jakiś ogromnych ilości karmy i można zainwestować w coś lepszego, np.: Acana, Arion, Chicopee, Diamonds(nie wiem jak się dokładnie pisze), Proformence.
Ja nie jestem specjalistą od karm, ale spytaj się na PV kogoś kto jest znawcą w tym temacie.
Gość

12 sierpnia 2007, 20:19

Tak wiem ,że nie miłe ale do niektórych "właścicieli " tylko to przemówi! Dla mnie pies to największy przyjaciel coś 100% wiecej jak Ludż- Człowiek.Pies jest dlamnie ważniejszy nietety jak człowiek
Gość

15 sierpnia 2007, 11:22

gosc bo pies czasami faktycznie okazuje Ci wiecej milosci ( o ile pies umie kochac) i przywiazania niz ludzie. No i nie wywinie Ci jakiegos numeru. ale zwaz na to ze nie wszystkich stac na drogie karmy, i uwierz mi ze naprawde przemowia do nich lzejsze slowa krytyki niz te do ktorych sie posunales, ale napewno nie do ich portfela. Gratuluje Ci wyplaty ktora pozwala Ci na przeznaczanie bajonskich sum (dla zwyklego siemrtelnika )na psa.
Pozdrawiam
ps. wiecej zrozumienia!!
Hołdi

16 sierpnia 2007, 21:59

Tak pies umie kochać!!! to prawdziwy przyjaciel, szczeże to mam ich sporo i tak , ja nie potrzebuje fauszywych ludzkich przyjaciół. mam ich sporo psich. Ale sa odemnie zależni calkowicie więc musze zapewnic im byt a to nie może być byle co. Jeżeli naprawde niestac kogoś na dobrą karmę a usilnie chce miec przyjaciela i to duzych rozmiarów jak np. owczarek niemiecki ---to niech ugotuje jedzenie wyniesie go to dokladnie 50 zl miesięcznie plus najtańsze witaminki to bedzie 60 zl,a jakie dobre i pełnowartościowe jedzenie .Tylko niech ktos mi niech nie odpisuje ,że nie ma czasu -bo skoro juz nie ma pieniedzy na psa i jeszcze do tego czasu !!! to niech nie kupuje psa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OWCZARZ

16 sierpnia 2007, 23:44

Tylko ze nie kazdy pies toleruje gotowane...ja wiem cos o tym:)
Awatar użytkownika
Robert A.

17 sierpnia 2007, 11:05

50 Zł MIESIęCZNIE NA OWCZARKA NA JEDZENIE?A pełna dawka witamin,a dodatki na stawy,jeśli się mieścisz w tej kwocie to jesteś niesamowitym ekonomistą,lub pies nie dostaje wszystkiego co powinien.Wiem,że ryż jest tani,ale bez przesady.A ludzie kochaja zwierzęta i niekoniecznie je kupują! :evil:
A czy potrafisz zbilansować dokładnie dietę swojemu psu?
Gość

17 sierpnia 2007, 15:37

dokladnie! gotowane jedzenie dla owczarka napewno nie wyniesie 50zl!! Makaron (lub ryz czy co tam jeszcze) + mieso to dziennie wyjdzie ok 10zl.!
Oczywiscie mam na mysli mieso. Prawidziwe mieso a nie jakies ochlapy.
Gość

17 sierpnia 2007, 15:38

acha no i jeszcze zapomialam wspomiec o warzywach
Gość

17 sierpnia 2007, 15:40

nawet jakby zrezygnowal z tyc dodatkow na stawy ( sa drogie) to musowo trzeba witaminy podawac. ta kwota 50 zl to chyba dla mopsa
Gość

17 sierpnia 2007, 15:41

Hołdi czytam te Twoje komentarze i normalnie nie wiem czy plakac czy sie smiac. Zejdz na ziemie!
ODPOWIEDZ
  • Informacje