Witam!
Chce zapytac o karme amerykańską sportmix Hunters Select Adult mini Chunk. Mam 10 tyg szczeniaka owczarka niemieckiego i ta wlasnie karme akurat (od hodowcy).
Moje pytanie to przede wszystkim jakie suplementy nalezaloby stosowac jesli jakies? Podaje psu dodatkowo fosforan wapnia kupiony u Państwa i nie wiem czy słusznie? Od kiedy profilaktycznie dac mu athroflex?
Link do składu karmy:
xxxxx
Z góry dziękuje za odpwiedź
Pozdrawiam serdecznie
Gosia
Sportmix
karma jest mało znana, ale na postawie przedstawionych danych nie dokładał bym nic. Artroflex można mu powoli już dodawać.
Witam
Chciałem odnowić ten temat.
Na forach jest bardzo mało informacji odnośnie tej karmy. Czy ktoś ją stosował lub stosuje - czy jest warta zainteresowania.
Karmy Sportmix są dosyć tanie - sugerując się ceną można stwierdzić że to badziew, ale cena czasem to nie wszystko. Czasem bardzo drogie w Polsce karmy na zachodzie są na samym dnie w rankingach. Te karmy są dosyć ekonomiczne i wysokoenergetyczne - a to się liczy gdy ktoś ma kilka psów. Mnie interesuje karma high energy.
jestem ciekaw opinii
pozdrawiam
Chciałem odnowić ten temat.
Na forach jest bardzo mało informacji odnośnie tej karmy. Czy ktoś ją stosował lub stosuje - czy jest warta zainteresowania.
Karmy Sportmix są dosyć tanie - sugerując się ceną można stwierdzić że to badziew, ale cena czasem to nie wszystko. Czasem bardzo drogie w Polsce karmy na zachodzie są na samym dnie w rankingach. Te karmy są dosyć ekonomiczne i wysokoenergetyczne - a to się liczy gdy ktoś ma kilka psów. Mnie interesuje karma high energy.
jestem ciekaw opinii
pozdrawiam
Ta karma to tylko baza w okresie treningów i startów. Mam psy zaprzęgowe (Alaskan Husky), które w okresie tzw. "szczytu sezonu" potrzebują nawet do 5000 kcal/dzień. Na samej suchej się nie pojedzie bo wtedy 20 kg pies musiałby zjeść wysokoenergetycznej karmy około kilograma. Dlatego zainteresowałem sie Sportmixem który ma 4795 kcal/kg - karma jest moczona a do tego dochodzą mielone korpusy drobiowe, skórki, tłuszcze - czyli wszystko to co w małej ilości ma jak najwięcej energii. Można sobie łatwo policzyć ile tego w zimę schodzi, a jak sie nie ma sponsora...
Dzięki Owczarz, spróbuje ze Sportmixem zobaczymy, a z tego co tu poczytałem to na karmach sie znasz. Strasznie podoba mi sie Diamond Naturals ale w Polsce nie sprzedają wersji energetycznej, także nastawię się na karmienie nim w okresie letnim.
pozdrawiam
Dzięki Owczarz, spróbuje ze Sportmixem zobaczymy, a z tego co tu poczytałem to na karmach sie znasz. Strasznie podoba mi sie Diamond Naturals ale w Polsce nie sprzedają wersji energetycznej, także nastawię się na karmienie nim w okresie letnim.
pozdrawiam
-
Adult, czy to odpowiednie dla szczeniaka?
Trochę zbyt szybko Giziu ocenił karme Sportmix.Nie zauważył ,że ma linię Premium i zwykłą ,tej drugiej nie polecam.Premium dla dużych ras ,bo z nią miałem doczynienia jest ok,patrząc na cenę i skład.Stwierdzenie,że jest ona dla amerykanów jak dla nas Chappi ,jest bardzo krzywdzące dla tej karmy i mija się z prawdą.
-
- Informacje
-