Dlaczego "syf"?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

lewandowska.marzena

28 sierpnia 2007, 14:29

Jeżeli kupujesz produkty w supermarketach, nie ma o czym mówić, są na pewno kiepskiej jakości. Jeżeli nie, masz szansę, że są dobre ;)
Awatar użytkownika
Robert A.

28 sierpnia 2007, 14:29

GIZIU jesteś po %,czy przed ? :wink:Dobre ,dobre.
Awatar użytkownika
GIZIU

28 sierpnia 2007, 14:41

Robert Alka pisze:Nie jest łatwe prawidłowe zbilansowanie diety psiaka,kazdy osobnik inaczej przyswaja, tak ,ze gotowanie przez cale życie jest bardzo odpowiedzialne. :(
Wiem,wiem,wiem,kiedyś nie było suchego i tylko sie gotowalo psom,ale kiedys gotowane nie bylo naszpikowane chemią!
Oczywiście zgadzam, się z Robertem. Trzeba wiedzić co psu dać, żeby cieszył sie zdrowiem. Myślę, że nie należy chyba przeginać ( z tym liczeniem przy gotowaniu). Wielu z nas nie liczy sobie codziennie kalorii, witamin i minerałów a dobrze się mamy - ja przynajmniej tak.
Oczywiście dobra zbilansowana (miałem nie używać tego słowa) karma, to podstawa, ja jednak z mięsa dla psa nigdy nie zrezygnuję.
ps. Chyba ten kurczaczek co kupuje go na targu nie jest gorszy od tego z karmy (nie straszcie mnie) bo naprawdę sie przerzucę.
Liwia

28 sierpnia 2007, 14:49

lewandowska.marzena pisze:Jeżeli kupujesz produkty w supermarketach, nie ma o czym mówić, są na pewno kiepskiej jakości. Jeżeli nie, masz szansę, że są dobre ;)
\

:shock:
Niby jajka od chlopa na targu (czasem nawet z pieczatka zaczynajaca sie od "3" :twisted: ) sa lepsze?
GATUSO

28 sierpnia 2007, 15:02

Syf to syf,i nie ma potrzeby pytac dlaczego?
To tak jak byśmy się zapytali dlaczego Giziu zna sie na sportach zaprzęgowych?
Awatar użytkownika
GIZIU

28 sierpnia 2007, 15:03

Liwia pisze:
lewandowska.marzena pisze:Jeżeli kupujesz produkty w supermarketach, nie ma o czym mówić, są na pewno kiepskiej jakości. Jeżeli nie, masz szansę, że są dobre ;)
\

Niby jajka od chlopa na targu (czasem nawet z pieczatka zaczynajaca sie od "3" :twisted: ) sa lepsze?
Chłop na wsi jajka już od dobrych paru lat nie widział (chyba, że swoje).
Na wsi już dawno nie ma kur, krów i innych ciekawostek.
Chłop kupuje w supermarkecie, a pseudo chłop odsprzedaje to na targu mówiąc że to ekologiczne.
Mało tego sklepikarze kupują w supermarketach i sprzedają to u siebie - to jest normalny proceder.
annflower

28 sierpnia 2007, 15:06

UFO pisze:Gotuj,gotuj,życzę powodzenia,tylko nie zapomnij dodac miesa przebadanego.nie majacego w sobie antybiotyków,świeżego,itd,a i o witaminach nie zapomnij,zbilansuj dietę,zawsze kupuj warzywa z pewnego miejsca nie pryskane,i bez olowiu i GMO,pogotuj,wydaj na prąd i gaz,i chętnie wrócę do tego tematu za 2 lata. :) Pozdrawiam.
Z tym gotowaniem to chodziło mi raczej o gotowanie psich przysmaków no ale obiady też sama robię i nie przesadzajmy, z tym prądem i gazem :D a tak wogłó;e to ja nie płacę za to no i ciasteczka które pieką się ok 20 min a są nawet takie co wystarczy 10min zużyją tyle prądu? wątpie :lol: no a gazu wogłóle.
Awatar użytkownika
Robert A.

28 sierpnia 2007, 15:08

Sucha karma nigdy nie zastapi dobrego, świeżego miesa,chyba,że jest z dobrym ,świeżym miesem w składzie :)
Liwia

28 sierpnia 2007, 15:08

GIZIU pisze:
Liwia pisze:
\

Chłop na wsi jajka już od dobrych paru lat nie widział (chyba, że swoje).
Na wsi już dawno nie ma kur, krów i innych ciekawostek.
Chłop kupuje w supermarkecie, a pseudo chłop odsprzedaje to na targu mówiąc że to ekologiczne.
Mało tego sklepikarze kupują w supermarketach i sprzedają to u siebie - to jest normalny proceder.
ano. Choc nie przesadzalabym - jeszczem czasem jakas zywizna po wiejskim podworku chodzi 8) A pamietam czasy kiedy rano budzilo mnei pianie kogutow (mieszkam 5 km od krakowskiego rynku).
Tak czy siak - nei ma co idealizowac "ekologicznej" lub targowej zywnosci ani straszyc jedzeniem z marketow. Glowy trza uzywac :)
Ale jednego nie pojme - jak mozna na placu kupowac mieso od chlopa.
Awatar użytkownika
Robert A.

28 sierpnia 2007, 15:09

Od razu lepiej sie zrobilo,i tak powolutku konczmy tę dyskusję w dobrych nastrojach :)
annflower

28 sierpnia 2007, 15:35

TAK. GATUSO wie, że syf to syf, krowy jeszcze czasem po wsi chodzą, sucha karma nie zastąpi świerzego mięsa a ja wiem, że suchej karmy już kupować nie będę :D
I tym optymistycznym akcentem kończymy ten długi i niewyczerpany temat :D
goskaaa

28 sierpnia 2007, 17:20

a karmienie Pedigree wcale nie wychodzi taniej, jezeli juz chcesz się kierowac tylko kasą... trzeba go dać wiecej niz np Acany i w efekcie wychodzi tyle samo. A pies z tego i tak g**** ma.... Żyw się przez poł roku w Mc Donalds to pogadamy :) aaa i zrob badania przed i po ;)
annflower

28 sierpnia 2007, 17:39

Już mówiłam, że przestałam kupować karmy dla psów obiady sama robię a przysmaki zacznę więc koniec tej rozmowy :wink:
GATUSO

28 sierpnia 2007, 17:57

Witaminy tez sama robisz :?:
Anonimek
Kontakt:

28 sierpnia 2007, 18:45

Gatuso - tak sama robi a te ktorych nie umie sama zrobic kupuje u mnie bo na balkonie mam mala fabryke witamnkuuufff i mnieralkuuffff.
ODPOWIEDZ
  • Informacje