CHS a Royal Canin

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
patrilla

17 września 2007, 16:12

Moja suka je CHS od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolona (małe kupy żadnych bąków, ładna sierść, pies aktywny z psyka nie śmierdzi)jednak coś wiecej jak wpływa ona na kondycję psa powiemy może po 2 woreczku :)
wstawiłam teraz koty na lighta CHS smakuje bardzo zobaczymy jak sie będą czuły i wyglądały ...
OWCZARZ

17 września 2007, 20:06

No własnie, wiele osób które stosują CHS u psa chwali sobie tą karmę, więc nierozumiem trochę czemu "Gosc" się tak uparł aby ją zdyskredytowac? :shock:

Wiem, że każdy ma prawo do swojego zdania i karmienia czym chce i w jaki sposób chce, ale nie powinien bezpodstawnie krytykować tej czy innej karmy skoro jest bardzo dobrej jakości i twierdzić bez żadnych argumentów że jej jakość jest marna.

Ja takich ludzi naprawdę nierozumiem. Wydawało mi się że to forum jest po to aby pomóc innym, a nie zaszkodzić swoimi opiniami.
Gość

20 września 2007, 18:02

Owczarz ten gosc ktory pytal Cie o to czy skonczyles jakos szkole zywienia psow czy cos w tym stylu nie jest tym gosciem, ktory caly czas tu z Toba polemizuje ktora karma lepsza: ChS cz RC? Zapytalam tylko i wylacznie z ciekawosci, gdyz wypowiadasz sie praktycznie o kazdej karmie i to dosyc szczegolowo, dlatego tez spytalam. Chyba rozumiesz, aby brac na powanie to co mowisz, musze wiedziec czy "nie wyssales sobie tego z palca". Absolustnie nie podwazam Twoich wypowiedzi. Mysle ze sie chyba zajerestruje tutaj bo czesto pisze jako gosc a ze gosci tu wielu czesto jestesmy myleni :)
Pozdr
Owczarz a moge spytac jaka rase hodujesz??
OWCZARZ

20 września 2007, 20:24

To resjetruj się bo nie idze Was odroznic. Ja nie zajmuje sie już hodowlą, mam owczarka niemieckiego długowłosego; mój ojciec zajmował się hodowlą owczarków niemieckich przez wiele lat, stąd między innymi moja wiedza ale nie tylko. Mam sporo kontaktów wśród hodowców :D
OWCZARZ

25 września 2007, 21:12

Bez komentarza :) Tak samo jak Ty piszesz podwojne te same posty tutaj i na dogomanii. :D
OWCZARZ

25 września 2007, 21:12

Bez komentarza.
Gość

25 września 2007, 21:14

Znalazłem taka informacje na temat karmy Chicken Soup na dogomanii (nie wiem na ile jest sprawdzona):

BIRMANKA napisała:

Uważam, że jeżeli psu będzie pasowała to warto spróbować z kilku względów:

Chicken Soup ma moim zdaniem wiele zalet, których nie ma RC (który moim zdaniem jest przereklamowany i w znacznej mierze płaci się za markę i reklamę właśnie):

Chicken Soup
- nie zawiera pszenicy, kukurydzy ani soi (RC zwiera kukurydze, gluten kukurydziany a niektóre formuły również pszenice oraz izolaty białek sojowych … ),
- zawiera sprecyzowane źródło tłuszczu np. tłuszcz kurczaka (RC ma w składzie tłuszcze zwierzęce – nie wiadomo jakie … ),
- zawiera kilka źródeł białek pochodzenia zwierzęcego w składzie np.: kurczaka, indyka, kaczkę, łososia i jajka …
- konserwowana jest naturalnie (Wit. E) a nie zawiera paskudztw typu BHA, BHT jak RC …
- zawiera dodatki typu siemię lniane, algi, wyciąg z juki, ziółka

Dodatkowo wydaje mi się, że wersja dla seniorów ma najwyższą zawartość glukozaminy (1200 mg/kg) i chondroityny (400 mg/kg) spośród karm dostępnych na rynku.

No i cenowo wygląda przystępniej.
To wszystko tak na pierwszy rzut oka mi się wydaje, czytając składy tylko, bo osobiście jeszcze nie próbowałam tzn. Blondyna, ale jak sprawdzimy kiedyś to napiszemy.OWCZARZ :oops: dosc tej obludy
OWCZARZ

25 września 2007, 21:16

Bawi Cie to? :) To baw sie dalej :) Jesli w tym kraju przepisanie czegoś jest grzechem to wybacz, ale bije sie w piersc ja grzesznik :D :D :D :D
OWCZARZ

25 września 2007, 21:18

Porównanie Chicken Soup a Royal Canin:)

Zalety Chicken Soup w stosunku do Royala:

Chicken Soup ma moim zdaniem wiele zalet, których nie ma RC (który moim zdaniem jest przereklamowany i w znacznej mierze płaci się za markę i reklamę właśnie):

Chicken Soup
- nie zawiera pszenicy, kukurydzy ani soi (RC zwiera kukurydze, gluten kukurydziany a niektóre formuły również pszenice oraz izolaty białek sojowych … często powodujące alergie),
- zawiera sprecyzowane źródło tłuszczu np. tłuszcz kurczaka (RC ma w składzie tłuszcze zwierzęce – nie wiadomo jakie … ),
- zawiera kilka źródeł białek pochodzenia zwierzęcego w składzie np.: kurczaka, indyka, kaczkę, łososia i jajka …
- konserwowana jest naturalnie (Wit. E) a nie zawiera paskudztw typu BHA, BHT jak RC …
- zawiera dodatki typu siemię lniane, algi, wyciąg z juki, ziółka

Dodatkowo wersje mają najwyższą zawartość glukozaminy (1200 mg/kg) i chondroityny (400 mg/kg) spośród karm dostępnych na rynku.

No i cenowo wygląda przystępniej.
To wszystko tak na pierwszy rzut oka , nie zagłębiając się w szczegółową analizę która już wypada jeszcze korzystniej na rzecz CHS.

To tak z ciekawosci ten post dla zainteresowanych:)

Przeczytaj sobie to zdanie uwaznie:
To tak z ciekawosci ten post dla zainteresowanych:)

Ten post czyli post osoby ktora to napisała a ja z nią sie zgadzam. I tak Cie to ubawiło. :) To wspaniale.
OWCZARZ

25 września 2007, 21:19

Widze GIZIU ze już zacząłeś byc "niemiły" jak obiecałeś na priv :)
OWCZARZ

25 września 2007, 21:21

Od tej pory koniec z moim omentowaniem Twoich postow i wypowiedzi pod mlim adresem GIZIU i Gosc bo teraz wiem napewno ze to ta sama osoba obojetne co bys nie mowil.Finito :D

Jesli Cie to bawi to proszę bardzo. Ale długo tak nie popiszesz zapewne bo Cie góra mam nadzieje przywoła do porządku. :)

Ja nie bede sie wdawał w dyskusję z Toba jestem ponad to. :) Naprawde nie zalezy mi tu na czyims uznaniu pragne jedynie wielu osobom pomoc co tez czynie i bede czynił na priv. :)
Liwia

25 września 2007, 21:25

OWCZARZ pisze:Od tej pory koniec z moim omentowaniem Twoich postow i wypowiedzi pod mlim adresem GIZIU i Gosc bo teraz wiem napewno ze to ta sama osoba obojetne co bys nie mowil.Finito :D
abstrahujac od meritum to wydaje mi sie ze skrypt na ktorym oparte jest to forum, aczkolwiek nei idealny, to jednak jest w miare ok i nie pozwala z poziomu uzytkownika sprawdzac IP innego uzytkownika. Myle sie?
nie jest to zaczepka, atak i cholera wie co - jest to normalne pytanie.
OWCZARZ

25 września 2007, 21:28

Ale administrator może to sprawdzic :D
OWCZARZ

25 września 2007, 21:29

GOSC WYBACZAM CI I NIE CHOWAM URAZY BO NIE WIESZ CO CZYNISZ. :P
ODPOWIEDZ
  • Informacje