szczeniak

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

czarnyw81

02 października 2007, 21:19

witam od miesiaca mam szczeniaka (3,5miesiąca)i mam problem nie wiem czym najlepiej karmic zwierzaka:czy karmą sucha czy gotowanym mięskiem-wiem ze temat byl wielokrotnie podejmowany ale prosze o opinie. Weterynarz poradzila mi sucha karme,oczywiscie te z górnej półki,a przyznaję ze to nie na moja kieszen.Znajomi radza przyzwyczajac do jednego rodzaju jedzenia i tego sie 3mac.pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

02 października 2007, 22:06

najlepiej byłoby jakbyś pezcztał ( -ała) ten dział i sam podją (-ęła) decyzje. Nikte tego nie zrobi za Ciebie. W tym dziale żywienie masz na prawdę wszystkie za i przeci, trzeba tylko podjąć decyzje.
goskaaa

03 października 2007, 19:25

Jezeli zdecydujesz się na którykolwiek ze sposobów musisz tak czy inaczej podejsc racjonalnie
jeśli GOTOWANE
- pamietaj ze pies nie ma dostawac resztek z obiadu, wędlin, ziemniaków itp itd
- podstawa to ryż lub kasza lub makaron lub płatki owsiane (nie słodzone) + mięsko gotowane (kurczak, wólowina, wieprzowinka, podroby, cielęcina)
+ warzywa ( marchew, seler, pietruszka, mogą byc brokuły, szpinak, buraki) NO I DODATEK WITAMIN... takŻe dobre zbilansowanie takiego posiłku to tez nie jest niski koszt
A mozesz juz za 130-150 zł kupic 15 kg całkiem niezłej karmy i dla przykładu psu ważącemu 20-25 wystarczy to na miesiąc albo póltorej... także nie wiem co wychodzi drozej...a masz juz wszystko dobrze dopasowane
Marcin Dondelewski

08 października 2007, 21:51

zależy także ile masz czasu.

jeżeli masz go dużo to możesz gotować psu.

jeżeli zaś nie masz czasu i chęci żeby gotować psu to wtedy najlepszym rozwiązaniem jest powoli przyzwyczaić go do karmy. Ja polecam suchą karmę.

Karmy są różne i w różnej cenie. Musisz się rozejrzeć i zobaczyć jaką chcesz.
ODPOWIEDZ
  • Informacje