pies mieszkający na dworze-karmienie zimą
-
witam! Mam pytanie do pana Jarka.moje dwa duże psy mieszkają na dworze i jedzą suchą karmę. Chcę zapytać,jaki stosunek tłuszczu do białka powinna ona mieć w okresie zimowym ,ew. jakieś przykłady.teraz jedzą Brit-A.L.
nikt takowych badań nie przeprowadzał.
- maxymi
- Kontakt:
Jeżeli używasz BRIT Adult, psy przebywają ciągle na dworze, to w czasie zimy przerzuciłbym się na Brit Activity (oczywiście jeżeli chcesz zostać przy Bricie), ale zalany letnią wodą, by się psom nie chciało bardzo pić Chyba, że będziesz zmieniać wodę w miskach jak tylko zamarznie Chodzi o to by psy nie jadły śniegu dla ugaszenia pragnienia, bo niestety kryje się tam wiele zarazków i z tego co czytałem to nawet: gronkowiec złocisty Oczywiście dodawałbym jakieś mięsko, szczególnie w duże mrozy Zaznaczam, że to moja opinia i że tak robię z drugim swoim psem, którego też mam na dworze. Pozdrawiam
w jakiej formie można kupić tran i jak go najlepiej psu podawać?goskaaa pisze:a najlepiej zeby był to tran wymieszany w poł na pół z oliwąRobert Alka pisze:Dokładnie tak,i warto w okresie zimowym dodawać po łyżce oleju,jeszcze lepiej oliwy.
-
- Informacje
-