Pro-Pac USA Karma
Testuje karmę Pro-Pac z USA.Moja Tosa Inu Zajada się nią,i naprawdę jak na razie (3 tygodnie)wizualnie jest super.Kupki Bardzo male,apetyt rewelacja,sierść ok.,Karma jest wolna od GMO,co w USA staje się wyjątkiem,na 1 miejscu w skladzie jest Kurczak,nie zawiera pszenicy ma Probiotyki,Zobaczymy dalej.
No niestety ale karma Pro Pac w wersji Lamb odbiera jakością chocby od karmy Diamond Lamb & Rice. Mniejsza zawartość witamin, mniejszy procentowy udział omega 3 i omega 6.
Pro Pac nie jest zła, ale to niestety jedna z gorszych produkowanych w USA.
Pro Pac nie jest zła, ale to niestety jedna z gorszych produkowanych w USA.
Wracam do tematu karmy Pro-Pac.Na przykładzie 2 miesięcznych obserwacji,mogę stwierdzić,że karma jest naprawdę wysokiej jakości,za przystępną cenę.
Kurczak na 1 miejscu w składzie,bez pszenicy,bez konserwantów,z ochroną stawów,GMO free, i bardzo smakuje psu.W swoim skladzie posiada wszystko co niezbędne do prawidlowego żywienia psa.Ma super przyswajalnosc,i bardzo małe dawkowanie!!!Dawkowanie jest jedne z najmniejszych z jakim spotkałem się do tej pory.
Nie jest to karma dla snobów,gdyż ma zbyt niską cenę Można się tylko cieszyć.
Dodam tylko,że pozostale 2 psy karmię dalej Arionem z jagnięciną i mają się świetnie
Kurczak na 1 miejscu w składzie,bez pszenicy,bez konserwantów,z ochroną stawów,GMO free, i bardzo smakuje psu.W swoim skladzie posiada wszystko co niezbędne do prawidlowego żywienia psa.Ma super przyswajalnosc,i bardzo małe dawkowanie!!!Dawkowanie jest jedne z najmniejszych z jakim spotkałem się do tej pory.
Nie jest to karma dla snobów,gdyż ma zbyt niską cenę Można się tylko cieszyć.
Dodam tylko,że pozostale 2 psy karmię dalej Arionem z jagnięciną i mają się świetnie
Robercie, czy mogę poprosić żebyś mnie też przesłał skład z worka Moje dwa ostatnio coś straciły apetyt i muszę spróbować czegoś nowego - Diamond L$R im nie podchodzi. Jeśli możesz to poprosiłabym o wersję Large Breed Puppy z Propaca. Cena jest rzeczywiście super
Ja kupuje Pro Pac Large Breed Adult i tylko taki sklad z worka mam w tej chwili.
skladniki:kurczak,kukurydza,mączka ryżowa,tłuszcz z kurczaka(konserwowany tokoferolem żródłem naturalnej witaminy E)suszona pulpa buraczana,aromat naturalny,siemię lniane,suszone jaja,suszone drożdze piwne,kultury bakterii,sól,chlorek potasu,chlorek choliny,Dl metionina,lizyna,witamina e,witamina d3,wit A,niacyna,witamina b12,biotyna,ryboflawina,tiamina,kwas askorbinowy,wit b6,kwas foliowy,tlenek manganu,siarczan żelaza,siarczan miedzi,tlenek cynku,jod.
białko 23%,tłuszcz 13%,popiół 5,4%,błonnik 4%,wilgotnośc do 10%,omega6 2,70%,omega3 0,45%glukoza 400 ppm,siarczan chondroityny320ppm,
Dawkowanie;20-40kg(200-290g)40-50kg(290-340g)50-60kg(340-380g),60-70(380-425g),70-80kg(425-465g),80-90kg(465-500g)0
skladniki:kurczak,kukurydza,mączka ryżowa,tłuszcz z kurczaka(konserwowany tokoferolem żródłem naturalnej witaminy E)suszona pulpa buraczana,aromat naturalny,siemię lniane,suszone jaja,suszone drożdze piwne,kultury bakterii,sól,chlorek potasu,chlorek choliny,Dl metionina,lizyna,witamina e,witamina d3,wit A,niacyna,witamina b12,biotyna,ryboflawina,tiamina,kwas askorbinowy,wit b6,kwas foliowy,tlenek manganu,siarczan żelaza,siarczan miedzi,tlenek cynku,jod.
białko 23%,tłuszcz 13%,popiół 5,4%,błonnik 4%,wilgotnośc do 10%,omega6 2,70%,omega3 0,45%glukoza 400 ppm,siarczan chondroityny320ppm,
Dawkowanie;20-40kg(200-290g)40-50kg(290-340g)50-60kg(340-380g),60-70(380-425g),70-80kg(425-465g),80-90kg(465-500g)0
Jestem zaskoczony aż tak dużym przyswajaniem tej karmy przez moją Tosę.Wspaniale nabrała wagi,a przy tym nie jest gruba!Potwierdza się jeszcze raz fakt ,ze przyswajanie karmy jest najważniejsze.Na nic zdadzą sie cudowne opisy z opakowań jesli psina nie będzie przyswajala tych dobroci.W przypadku Pro-Paca (przynajmniej tego z kurczakiem dla ras dużych) mogę z całą odpowiedzialnośćią potwierdzic,ze skladniki z karmy są dobrze tolerowane a co za tym idzie calkiem niezłej jakosci.
-
- Informacje
-