na co zmienić eagla ?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

goskaaa

24 sierpnia 2007, 09:43

a o to co znalazłam na ten temat...

Aby drgania alergenu weszły w rezonans, w ciele pacjenta musi istnieć engram alergii - ślad pamięci powstały pod wpływem oddziaływań impulsów biofizycznych. Powstaje on prawdopodobnie w wyniku odziedziczonych dyspozycji i powtarzanego kontaktu z substancją, która w jakiś sposób podrażnia organizm.
Dopiero oddziaływanie tego engramu alergii powoduje, że owa substancja staje się alergenem dla danego człowieka. Engram pozostaje nieaktywny, dopóki nie ma kontaktu z alergenem, jednak natychmiast aktywizuje się z chwilą zetknięcia się z częstotliwością drgań alergenu.

To akurat ludzkie ale własnie na tej zasadzie działa... byc moze sie lasce nazwy pomyliły, albo dla jasnosci i niekomplikowania używają nazwy rezonans... a to chodzi własnie o ten Engram...
Moze pan Jarek nie zetknąl sie z tym nigdy, dlatego podważa, rozumiem to, w koncu i w weterynarii są specjalizacje tak jak i w medycynie ludzkiej, chirurg przeciez tez nie zna wszystkich sposobów diagnozowania chorób skórnych u ludzi ;)
OWCZARZ

24 sierpnia 2007, 09:58

Nie wiem, ale też znalazłem w internecie ofertę jednej z lecznic w Warszawie która robi takie badanie na wykrycie alergii czyms takim wlasnie jak rezonans czy cos takiego.Moze sie kiedys skusze, i przejade do Warszawy bo raz ze nie jest to badanie bolesne dla psa, a drugie ze nie kosztuje znow tak duzo wiec nawet jakby to byl pic na wode, to chyba warto sprobowac a noz widelec coś pomoze w wykryciu co psa uczula:)
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

24 sierpnia 2007, 10:07

wszystkiego można próbować, zawsze jak coś nie szkodzi może pomóc
Awatar użytkownika
Robert A.

24 sierpnia 2007, 21:27

Ja proponuje zamienić EAGLA na GOOGLE. :)
Mialo byc śmieszne jak nie jest to sorki :(
iwona33

28 października 2007, 18:47

Witam,
Myślę że po dwóch miesiącach mogę się wypowiedzieć. Krótko: karma służy mojej suni, w porównaniu z eaglem nawet jest lepiej biorąc pod uwagę malutkie kupy. (chodzę po ogrodzie i dziwię się skąd się wziął mały piesek u nas?) Je chętnie chybaże nie jest głodna. dodaję witaminki i preparaty na stawy, jakoże nie ma w składzie glukozaminy.
A może ktoś mi powie jaka jest róznica między chs a holistyczna nutra gold?
ODPOWIEDZ
  • Informacje