karmy holistyczne

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
Anka

24 maja 2007, 16:51

prosiłabym o pozytywne ( i negatywne) opinie na temat karm holistycznych, zastanawiam sie nad dwoma karmami- Eagle Pack bądź Chicken Soup, a może polecicie jeszcze jakieś inne ?
pozdrawiam anka
EWAW

24 maja 2007, 21:06

czytałam też dużo pozytywów o karmie canidae, nutra gold też jes niezła,
Awatar użytkownika
Anka

24 maja 2007, 21:22

ale gdzie tą canidae można dostać ,jakiegoś linka mogłabym prosić?
jak nie można tutaj to proszę na priva :)
anlury@poczta.onet.pl
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Anka

24 maja 2007, 21:28

Już znalazłam,dzięki.
pozdrawiam
Gość

24 maja 2007, 21:45

Ja karmie Chicken Soup, rewelacyjna jak dla mnie i psiaka, kupki ok pies lsniaca siersc a i cena przystepna.

Wg mnie karma Chicken Soup dużo lepsza od Royal Eukanuby itp.
OWCZARZ

24 maja 2007, 21:46

Popieram w pełni. Chicekn Soup jest super!!! Nareszcie znalazłem karme ktorej nie zmieniam.
EWAW

25 maja 2007, 14:39

Czy moze ktoś napisać jakiej wielkosci chicken soup ma krokiety moja jamniczka nie lubi za duzych krokietów. Dzieki pozdrawiam
Awatar użytkownika
ciapek

25 maja 2007, 14:52

Raczej małe kulki srednicy 7mm może nawet mniejsze
Awatar użytkownika
ciapek

14 czerwca 2007, 10:43

Jedno jest pewne że mój HUSKY po ROYAL CANIN Maxi BabyDog miał łupież, jak teraz jest na karmie Chicken Soup to łupież zniknoł.
Co do smakowitości karmy Chicken Soup to chyba podabnie jak ROYAL CANIN
Kate

16 grudnia 2007, 04:28

Witam,

A czy Canidae nadaje się dla psa seniorka (15-letniego Shih-Tzu)?
Pytam się, ponieważ zachwycił mnie skład tej karmy. Mój piesek już kiedyś ją jadł i myślę, że dobrze mu służyła. Jednak ze względu na pewne utrudnienia z jej dostępnąścią przestałam ją zamawiać. Teraz zastanawiam się, czy do niej nie wrócić. Martwi mnie tylko to, że Canidae All Life Stage nie bardzo nadaje się dla seniorów, bo w swoim składzie nie zawiera preparatów na stawy (glukozaminy i chondroityny) oraz L-karnityny. A w zasadzie tylko ten rodzaj suchej Canidae można zakupić w Europie.
Obecnie piesek je Acanę dla seniorków (też ze względu na skład), ale na tej karmie chudnie (może dlatego, że karma ta zawiera tylko 10% tłuszczu). Myślałam o Chicken Soup, ale najmniejsze dostępne opakowania to 8kg - zdecydowanie za duże, jak dla małego, wybrednego pieska, w dodatku niejadka :( Nawet nie ma możliwości zamówienia próbek. Poza tym, ta dla starszych psów, też zawiera tylko 12% tłuszczu, więc niewiele więcej niż Acana.
Orijen natomiast, jak dla seniora zawiera za wiele białka (a starsze psy mają tendencje do chorób nerek), tym bardziej, że moja psinka miewa podwyższony mocznik we krwi, więc muszę uważać.
Zależy mi, żeby karma była jak najbardziej naturalna, z holistycznymi składnikami, bez zapychaczy typu kukurydza, soja, zboża itp, żeby była naturalnie konserwowana, a nie świństwami np. BHT, BHA itd...
Mój piesek ma ostatnio problemy z kręgosłupem i stawami, więc zależy mi, żeby karma zawierała dodatek glukozaminy i chondroityny oraz dobrze by było, gdyby posiadała w swoim składzie również L-karnitynę.
Dla kotów jest już troszkę większy wybór na Polskim rynku wśród karm holistycznych (choć też bez większych fajerwerków), ale z psami jest nadal problem. Chciałabym wybrać, jak najlepszą karmę.
Może moglibyście coś fajnego polecić? Co myślicie o tej Canidae All Life Stage - nadaje się dla seniorów, czy nie bardzo? A może jest jeszcze jakaś super :wink: karma, o której nie wiem?

Tutaj można przeczytać skład Canidae:
http://rino.nazwa.pl/karma/all1.html - na stronie polskiego dystrybutora
http://www.canidae.com/dogs/all_life_stages/dry.html - na stronie producenta

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Edyta&Valar&Diego

18 grudnia 2007, 13:01

a co myslicie na temat tej karmy, czy ktoś miał doświadczenia w podawaniu jej swojemu pupilowi:)

http://www.krakvet.pl/nutra-gold-large- ... -6584.html
goskaaa

18 grudnia 2007, 14:28

Bardzo dobrej jakości karma, ale to nie jest karma holistyczna...
Edyta&Valar&Diego

18 grudnia 2007, 14:49

http://www.nutragoldholistic.com/

No nie jest :lol: Z! To jest ufoludek, zapewne. Gośkaaa, czy ty robisz na tym forum za troLLa, ale w sumie pozdrowienia
goskaaa

18 grudnia 2007, 15:06

Edyta nie robie za żadnego trolla, tylko tą akurat która wkleiłaś skomentowałam, dobrze wiem że są też odmiany holistyczne. Strasznie cięzko się z tobą dogadać i cokolwiek powiedzieć.
Kiedys moj pies jadł, dokładnie to tą czerwoną- lamb and rice, nie dopatrzyłam się na mikrusim zdjęciu mikrusich napisów ze teraz jest to hollistics formula... sory, przyznaje się do nierozróznienia jednej od drugiej.
ODPOWIEDZ
  • Informacje