szczeniak w domu bedzie - jak go karmic ?
tak sie sklada ze na dniach pojawi sie u mnie w domu szczeniak, i mam do was takie pytanie czym mam go karmic (bedzie to kundelek, mieszaniec) jak narazie mysle o gotowanym ryzu z marcheweczka , co najlepiej mu podawac z skladnikow "domowych" prosze o odpowiedzi.
Temat juz był poruszany:
http://krakvet.pl/forum/search.php?sear ... 36b8eb8f67
http://krakvet.pl/forum/search.php?sear ... 36b8eb8f67
w piatek jade po sunie. ma ona 8 tyg. bedzie zaszczepiona i odrobaczona + ksiazeczka zdrowia wzamian bede musial podpisac umowe adopcyjna w schronisku . mowie wam jest sliczna czarna podpalana jak dorosnie powinna byc sredniego wzrostu tak do kolana doroslego czlowieka . jakie debil wyrzucil w pudle 8 szceeniakow czemu ludze tak robia a wiec tak bede ja karmil ryzem kasza warzywami makaronem chcialbym tez kupic jej jakas sucha karme dla szczeniakow jaka polecacie zeby nie byla zbyt droga ale zeby to tez niebyl jakis tani szajs co polecacie
w piatek jade po sunie. ma ona 8 tyg. bedzie zaszczepiona i odrobaczona + ksiazeczka zdrowia wzamian bede musial podpisac umowe adopcyjna w schronisku . mowie wam jest sliczna czarna podpalana jak dorosnie powinna byc sredniego wzrostu tak do kolana doroslego czlowieka . jakie debil wyrzucil w pudle 8 szceeniakow czemu ludze tak robia a wiec tak bede ja karmil ryzem kasza warzywami makaronem chcialbym tez kupic jej jakas sucha karme dla szczeniakow jaka polecacie zeby nie byla zbyt droga ale zeby to tez niebyl jakis tani szajs co polecacie
"niezbyt droga" to pojecie względne, lepszej karmy psiak zje mniej niz tańszej wiec na to samo wyjdzie. Po pierwsze mam pytanie jaką sumę możesz przeznaczyć na suchą karmę, bo dla niektórych Hill's będzie tani, a dla innych zbyt drogi.
Ja tak od siebie mogę zaproponować:
ORIJEN Puppy 400g 7,00zł
ACANA Adult Small Breed 1,5kg 21,00zł
Chicken Soup Puppy Holistic Formula 8,16 kg 86zł
CANIDAE All Life Stages 2,25kg 43,00zł
Ja tak od siebie mogę zaproponować:
ORIJEN Puppy 400g 7,00zł
ACANA Adult Small Breed 1,5kg 21,00zł
Chicken Soup Puppy Holistic Formula 8,16 kg 86zł
CANIDAE All Life Stages 2,25kg 43,00zł
najlepiej gdyby byla to karma ogolnie dostepna w sklepach zoologicznych w naszym pieknym kraju
Jest bardzo dobre ale nie dla młodego psiaka, mają wprawdzie wersje puppy ale ja bym tak dużej ilości białka nie polecała. Gdy psiak skonczy rok, będzie prowadził aktywny tryb życia to jak najbardziej. Jak wywnioskowałam piesek będzie średniej wielkości- szukaj karm które nie kosztują mniej niż 12-14 zł za kg lub więcej... polecam Bento Kronen, Chicken Soup, Nutre Gold, Purine Proplan, Acana. I jak już wybierzesz to nie zmieniaj co chwilę no chyba że psiak nie będzie jej dobrze tolerował
Jest bardzo dużo niezłych karm na rynku.
Jesli cena karm wymienionych przez Gosie będzie dla Ciebie zbyt wysoka proponuję Nutrę Nuggets,lub Pro-Pac,i z tańszych Ariona Premium ale pamiętaj nie tańszą linię Ariona tylko linię Premium.
Generalnie wybór będzie trudny gdyż każdy z nas ma innego faworyta w karmach,a do tego dochodzą jeszcze sprawy finansowe.Pozdrawiam.
Jesli cena karm wymienionych przez Gosie będzie dla Ciebie zbyt wysoka proponuję Nutrę Nuggets,lub Pro-Pac,i z tańszych Ariona Premium ale pamiętaj nie tańszą linię Ariona tylko linię Premium.
Generalnie wybór będzie trudny gdyż każdy z nas ma innego faworyta w karmach,a do tego dochodzą jeszcze sprawy finansowe.Pozdrawiam.
-
- Informacje
-