Nutra Nuggets czy Acana?
Zwracam sie do Was z pytaniem o wybor karmy. Moj 8-letni dalmatynczyk od dosc dlugiego czasu karmiony byl Britem, ale zauwazylem, ze karma ta przestala mu sluzyc i postanowilem zmienic karme na cos choc odrobine lepszego. Moja uwage zwrocila karma Nutra Nuggets i Acana. Ktora z nich polecilibyscie? Mam takze pytanie dotyczace karm dla seniorow. Czy wiek mojego psiaka kwalifikuje go do zakupu takiej wlasnie karmy? Zastanawiam sie tymbardziej, ze jest raczej "szczuply", a z tego co mi wiadomo karmy typu senior sa mniejkaloryczne, a co za tym idzie obawiam sie, ze psiak moglby schudnac, a to jest juz raczej niepozadane. Z gory dziekuje za odpowiedz i wszystkim uzytkownikom zycze szczesliwego Nowego Roku.
Rino je Nutrę Nuggets od prawie 2 lat i oboje jestesmy zadowoleni. Pies jak wygląda to można zobaczyć w temacie o wklajaniu zdjec naszych pupilów
- maxymi
- Kontakt:
Według mnie obie karmy są godne polecenia. Jedna i druga ma w swoim składzie jakieś plusy i minusy. Osobiście karmię Acaną i jestem zadowolony. O Nutrze słyszałem dużo dobrego. Najlepiej będzie jak wyboru dokona pies. Jeżeli mam się odnieśc do wieku Twojego psa, to raczej jest to senior psy ras olbrzymich zostają seniorami już w wieku 6-7 lat. najlepiej jednak będzie jak skonsultujesz to ze swoim weterynarzem, bo on zna psa i właściwie to oceni Wzajemnie udanego roku pełnego zdrowia i samych sukcesów
-
- Informacje
-