Nutra Nuggets czy Acana?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

RoYs

02 stycznia 2008, 10:21

Zwracam sie do Was z pytaniem o wybor karmy. Moj 8-letni dalmatynczyk od dosc dlugiego czasu karmiony byl Britem, ale zauwazylem, ze karma ta przestala mu sluzyc i postanowilem zmienic karme na cos choc odrobine lepszego. Moja uwage zwrocila karma Nutra Nuggets i Acana. Ktora z nich polecilibyscie? Mam takze pytanie dotyczace karm dla seniorow. Czy wiek mojego psiaka kwalifikuje go do zakupu takiej wlasnie karmy? Zastanawiam sie tymbardziej, ze jest raczej "szczuply", a z tego co mi wiadomo karmy typu senior sa mniejkaloryczne, a co za tym idzie obawiam sie, ze psiak moglby schudnac, a to jest juz raczej niepozadane. Z gory dziekuje za odpowiedz i wszystkim uzytkownikom zycze szczesliwego Nowego Roku.
wisnia

02 stycznia 2008, 19:13

Jeśli o mnie chodzi to zdecydowanie polecam Acanę, ma lepszy skład. Myślę też, że piesek może już jeść pokarm dla seniorów a Acana ma i tak więcej białka niż inne karmy, więc chyba nie schudnie... :wink: Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Robert A.

03 stycznia 2008, 13:34

Według mnie te karmy mają podobną jakość.Ja osobiście nie uznaję Acany i może dlatego wybrałbym Nutrę Nuggets,ale to moje zdanie. :)
goskaaa

03 stycznia 2008, 17:07

Robert Alka pisze:Według mnie te karmy mają podobną jakość.Ja osobiście nie uznaję Acany i może dlatego wybrałbym Nutrę Nuggets,ale to moje zdanie. :)
Ja podobnie...
Awatar użytkownika
EVE81
Kontakt:

05 stycznia 2008, 15:39

Rino je Nutrę Nuggets od prawie 2 lat i oboje jestesmy zadowoleni. Pies jak wygląda to można zobaczyć w temacie o wklajaniu zdjec naszych pupilów :)
Awatar użytkownika
maxymi
Kontakt:

06 stycznia 2008, 12:30

Według mnie obie karmy są godne polecenia. Jedna i druga ma w swoim składzie jakieś plusy i minusy. Osobiście karmię Acaną i jestem zadowolony. O Nutrze słyszałem dużo dobrego. Najlepiej będzie jak wyboru dokona pies. Jeżeli mam się odnieśc do wieku Twojego psa, to raczej jest to senior :) psy ras olbrzymich zostają seniorami już w wieku 6-7 lat. najlepiej jednak będzie jak skonsultujesz to ze swoim weterynarzem, bo on zna psa i właściwie to oceni :D Wzajemnie udanego roku pełnego zdrowia i samych sukcesów :D
ODPOWIEDZ
  • Informacje