Zmiana karmy ?
Witam. Moja suczka ma 8 miesięcy i do tej pory dostawała karmę Biomill Junior Mini, ale od pewnego czasu albo jej nie je albo ją w siebie "wmusza". Wydaję mi się, że po prostu ta karma jej się przejadła. Co o tym sądzicie ? Czy uważacie, że w tej sytuacji potrzebna jest zmiana karmy ? Jeżeli tak to mam do wyboru karmy firm : Bento Kronen, Best Choice, Brit, Purina Pro Plan, Royal Canin. Na którą powinienem zamienić ?
Ja na twoim miejscu zostal bym przy Biomilu to ze grymasi to nieznaczy ze karma sie znudzila im wiecej bedziesz kombinowal tym ona moze byc bardziej wybredna,niejadki sa przewaznie z winy wlasciciela,musisz byc konsekwentny,ale twoj pies i twoj wybor
W zamierzchłych czasach kiedy mój pies był niejadkiem najlepiej sprawdzał się sposób kiedy udawałam, że jem z jego miski. Wówczas i on zaczynał jeść.
Może zamiast zmieniać karmę dosmacz ją czymś np zalej troche rosołkiem, albo dodaj jogurt naturalny, oczywiście jesli twój pies toleruje takie rzeczy.
Może zamiast zmieniać karmę dosmacz ją czymś np zalej troche rosołkiem, albo dodaj jogurt naturalny, oczywiście jesli twój pies toleruje takie rzeczy.
Nie wiem, czy słusznie, ale kiedyś kupiłam mojej Rudej zamiast Biomilla Junior Maxi Junior Biomill Sensitive, bo zaczęła trochę marudzić. Bardzo jej smakował, ale wróciłam do Junior Maxi. Ten po zmianie smakował lepiej. Ruda nie miała żadnych sensacji żoładkowo/jelitowych.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Informacje
-