konczy mi sie niedlugo 15 kg worek Purina Pro Plan Junior (ze wzgledu na 7 miesiecznego jamnika). jagniecina z ryzem z powodu na druga sunie (ok 4 letnia) ktora nie toleruje kurczaka. karma musi byc taka sama dla nich gdyz wyjadaja sobie z misek
Moje pytanie brzmi: zmieniac na Hills, Royal albo Eukanuba czy zostac na Purina Pro Plan Junior? Jak zmienic na na ktora najleepiej?
Zauwazaylam ze Hills 15 kg kosztuje ok 600 kr, a inne ok 500 kr
z gory dzieki za odpowiedz
Purina Pro Plan Junior - dalej czy zmieniac?
Dziekuje za odpowiedz, w takim razie kupimy Hills choc 100 kr (ok 50 zl) drozszy od innych. Kupie w piatk to bede mogla pomieszac z resztka tamtej zeby nie bylo sensacji.
Starsza kiedys nie jadla suchej, tylko wchodzila na stol bo miala tylko kuchnie do dyspozycji i byla bita - dluga historia - trafila do rodzicow meza a potem do nas. u nas zaczelismy jej podawac Beneful to sie chyba nazywa... hm nie pamietam.
potem sie pojawila Sherry i powstalo pytanie co dalej. poniewaz w sumie Niunia nie je duzo to ciezko kupowac worek 15 kg. na pewno latwiej jest kupic jeden i karmic. szczegolnie ze za pare miesiecy sherry bedzie juz miala rok i potem stanie sie bardziej dorosla.
a z kolei 7 kg kupowac dla Niuni to nie wyjdzie tanio..
PPP kupina byla na poczatku wrzesnia - wiec starcza na dlugo
Hm.. gdzie zniknal Twoj wpis?
Starsza kiedys nie jadla suchej, tylko wchodzila na stol bo miala tylko kuchnie do dyspozycji i byla bita - dluga historia - trafila do rodzicow meza a potem do nas. u nas zaczelismy jej podawac Beneful to sie chyba nazywa... hm nie pamietam.
potem sie pojawila Sherry i powstalo pytanie co dalej. poniewaz w sumie Niunia nie je duzo to ciezko kupowac worek 15 kg. na pewno latwiej jest kupic jeden i karmic. szczegolnie ze za pare miesiecy sherry bedzie juz miala rok i potem stanie sie bardziej dorosla.
a z kolei 7 kg kupowac dla Niuni to nie wyjdzie tanio..
PPP kupina byla na poczatku wrzesnia - wiec starcza na dlugo
Hm.. gdzie zniknal Twoj wpis?
Przepraszam że wykasowałam moją odpowiedź - doradzałam tam zamianę PPP na Hill'sa http://www.krakvet.pl/hills-canine-pupp ... p-217.html Po prostu po napisaniu posta zaczęłam porównywać ceny tych dwóch karm i ze zdumieniem stwierdziłam, że PPP jest droższa od Hill'sa (o ile się nie mylę odpowiednio 229 i 179). Czy to nie jest jakaś pomyłka? U kotów też jest duża różnica ale w drugą stronę I rzeczywiście może masz rację - przez te parę miesięcy sunia może jeść karmę dla szczeniąt a za chwilę oba psiaki będą dostawały adulta. A swoją drogą PPP to też bardzo przyzwoita karma i jeśli psom służy można ją dawać, choć ja osobiście uważam Hill'sa za jedną z najlepszych (drugą po Biomillu)
No wiesz pl ceny akurat rybka mi
Widze tylko ze jak przelicze na szwedzki to powinno to kosztowac ok 300 kr a kosztuje u nas 600 - hills
Od wrzesnia to bedzie - prawie pol roku - worek 15 kg. Jesli bym miala kupowac z mysla o kolejnym pol roku to moze byc nadal Junior dla Sherry? Jak by sie konczyl to bedzie miala 1,5 roku.
Czyli w sumie Ty bys polecala zmienic na Hills zamiast dalej na PPP?
Widze tylko ze jak przelicze na szwedzki to powinno to kosztowac ok 300 kr a kosztuje u nas 600 - hills
Od wrzesnia to bedzie - prawie pol roku - worek 15 kg. Jesli bym miala kupowac z mysla o kolejnym pol roku to moze byc nadal Junior dla Sherry? Jak by sie konczyl to bedzie miala 1,5 roku.
Czyli w sumie Ty bys polecala zmienic na Hills zamiast dalej na PPP?
Zdecydowanie polecam Hill'sa i zdecydowanie juniorka dla jamniorka Dla niego jeszcze za wcześnie na adult, a jak będzie tą karmę jadł parę miesięcy dłużej to nic mu się nie stanie. Obserwuj tylko, czy nie będzie się zbytnio zaokrąglał - jeśli tak, to możesz wtedy odrobinę zredukować dzienną rację . Dla suni lepiej byłoby dać adulta, ale jeśli to żywcem niemożliwe to musi przebidować parę miesięcy na juniorze. Chyba, że będziesz karmić towarzystwo indywidualnie a później chować michy. Nie wiem tylko czy jest to wykonalne
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2008, 19:33 przez ATA, łącznie zmieniany 1 raz.
Mylac o niej to ciezko mowic o zaokragleniu, wszedzie jej pelno, biega, skacze. dopiero co udalo sie poprawic ze nie wyglada tak zle
Ok, wielkie dzieki za rade. To juz wiem co kupic, teraz tylko sprawa jak to do domu zaniesc.. 15 kg nie mamy zadnego samochodu.. dostawy do domu nie maja w sklepie
jest jedna firma co ma swoje wlasne karmy i doreczaja, znana w sumie na calym swiecie wg ich strony
xxxxxxxxxxxxxxxx - jest tam gdzies na gorzxe pl flaga ale malo pisza na pl stronie xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ok, wielkie dzieki za rade. To juz wiem co kupic, teraz tylko sprawa jak to do domu zaniesc.. 15 kg nie mamy zadnego samochodu.. dostawy do domu nie maja w sklepie
jest jedna firma co ma swoje wlasne karmy i doreczaja, znana w sumie na calym swiecie wg ich strony
xxxxxxxxxxxxxxxx - jest tam gdzies na gorzxe pl flaga ale malo pisza na pl stronie xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ja też bym doradzał zamienić na Hillsa.Tylko sprawdż dobrze fabrykę która produkuje tą karmę(pochodzenie).
Polecam produkowanego w Holandi,bez obaw.Natomiast uważaj na wszystko inne tzn(Ukraina,,Słowacja).
No chyba ,ze Szwedzi importują prosto z USA ,ale to by było za piękne
Polecam produkowanego w Holandi,bez obaw.Natomiast uważaj na wszystko inne tzn(Ukraina,,Słowacja).
No chyba ,ze Szwedzi importują prosto z USA ,ale to by było za piękne
-
- Informacje
-