Taste of The Wilde
No skład karma ma ciekawy, szkoda tylko, że nie ma podanych zawartości %. Rózne gatunki mies..ładnie to wygląda
Moja koleżanka karmi Orijenem kota i jest zachwycona!!!
To to też będzie ciekawe
To to też będzie ciekawe
Robert, jeśli możesz napisz mi jak to jest z tym dawkowaniem bo mam wielką ochotę na NGB ale boję się że psy się nie najedzą tą objętością (rozumiem że im taka mała ilość wystarcza ale czy nie są głodne?) - jak tam Twoje? Pozdrawiam!
ALe w NGB ja nie mogę podać bo mają składniki niestety nie dla suczy mojej... znajomi z hodowlą astów karmią Nutrą od lat swoje psy, i naprawde żadnych problemów nie mają z nimi, a to jedna z najlepszych europejskich hodowli...Robert Alka pisze:Bardzo dobry wybór :)Naprawdę wychodzi sporo taniej od Orijena!
Dawkowanie super,ale mam lepsze dawkowanie NGB
Wiśnia jasne że się podziele uwagami, ale to tak gdzieś najwcześniej za 3-4 tygodnie, bo jeszcze mam z 7 kg CHSa...
Wiśnia,naprawdę karma jest wysokogatunkowa,gdyż podaję ją 4 miesięcznemu szczeniaczkowi (Fili Brasileiro).Te maleństwa i nie tylko te ,mają żołądki bez dna. W przypadku NGB,malutka nie chodzi głodna,a dostaje dokładnie tyle ile podaje producent na opakowaniu.No chyba,ze kapsułka Tranu co 2 dzień,i Arthroflex wypełniają jej braki w głodnym brzuszku
Przyklad 2 ,karmię karmą NGB od 19 dni dorosłą Tosę INU,(wczesniej była na Pro-Pacu i tez rewelka),zjada porcje podane na opakowaniu,jest bardzo szczęśliwa i nie szpera po miskach
To nie może być przypadek,szceniak i duży pies najedzeni!!!
Karmy w których na 1 miejscu jest mięso i jest go najwięcej w składzie,powinny mieć zawsze niskie dawkowanie!!!!
Też mnie bardzo ciekawi opinia o TOTW.
Niestety przy mojej gromadce nie stać mnie jest na tą karmę,ale i tak bardzo interesuje mnie opinia naocznego zufanego świadka
Przyklad 2 ,karmię karmą NGB od 19 dni dorosłą Tosę INU,(wczesniej była na Pro-Pacu i tez rewelka),zjada porcje podane na opakowaniu,jest bardzo szczęśliwa i nie szpera po miskach
To nie może być przypadek,szceniak i duży pies najedzeni!!!
Karmy w których na 1 miejscu jest mięso i jest go najwięcej w składzie,powinny mieć zawsze niskie dawkowanie!!!!
Też mnie bardzo ciekawi opinia o TOTW.
Niestety przy mojej gromadce nie stać mnie jest na tą karmę,ale i tak bardzo interesuje mnie opinia naocznego zufanego świadka
hrhrhr to chyba o mnie :D:DRobert Alka pisze: Też mnie bardzo ciekawi opinia o TOTW.
No ja tylko suce zmieniam na TOTW, pies żre nutre nuggets od pierwszego swojego zanużenia pyska w misce, i nigdy nie miałam z nim żadnych problemów i mam duże zaufanie do tej karmy, tyle ze gupol je czarną.
A że moja suka ma co chwile jakieś skórne problemy to musze uważać na to co jej podaję, a wybór wśród karm high energy mam w tym momencie naprawde niewielki... Dla dwóch psów już bym finansowo nie dała rady zmienić na tą karmę. Ale właśnie wyliczyłam że róznica pomiędzy skarmianiem CHSem a tym nowym TOTW dla suki wyjdzie mi "AŻ" 16 zł w skali miesiąca nie jest zle
Ja daję swojemu Huszczaka karmę Orijen i jestem bardzo zadowolony. Nie ma po niej żadnych negatywnych oznak odchody super. Pies był totalnym niejadkiem teraz je i dostaje dawki zalecane i przybiera na wadze.
Przypomnę że mój huszczak nic nie jadł i w wieku 13 miesięcy ważył 14kg odkąd jest na orijenie jego waga wzrosła do 16,5 kg .
Byle tak dalej.
Karma naprawdę super a jak się w necie poszuka to można ją dosta w cenie 190 zł za 13.5 kg
Przypomnę że mój huszczak nic nie jadł i w wieku 13 miesięcy ważył 14kg odkąd jest na orijenie jego waga wzrosła do 16,5 kg .
Byle tak dalej.
Karma naprawdę super a jak się w necie poszuka to można ją dosta w cenie 190 zł za 13.5 kg
Zaczęłam wprowadzanie karmy, póki co jeszcze ją mieszam z CHS, postanowiłam że będę przechodziła dłużej niż przy innych karmach, ze względu na to, że jednak karma ta ma "ździebko" inną strukturę.
Pierwsze obserwacje:
- karma bardzo smaczna, pięknie pachnie, suka wcina ją aż miło popatrzeć, a ona generalnie z suchym bywała na bakier
- kupki są w porządku, bardzo malutkie
- drapanko nie wraca
- pies ma mnóstwo energii
Drobnym problemem są dość małe granulki- są one plaskie i srednicy - 6-7 mm ( choć jadła już karmę z mniejszymi). Jednak to kwestia przyzwyczajenia, na szczęście nie krztusi się także jest okej.
Pierwsze obserwacje:
- karma bardzo smaczna, pięknie pachnie, suka wcina ją aż miło popatrzeć, a ona generalnie z suchym bywała na bakier
- kupki są w porządku, bardzo malutkie
- drapanko nie wraca
- pies ma mnóstwo energii
Drobnym problemem są dość małe granulki- są one plaskie i srednicy - 6-7 mm ( choć jadła już karmę z mniejszymi). Jednak to kwestia przyzwyczajenia, na szczęście nie krztusi się także jest okej.
gośkaaa a jak jest z 'tłustością' tej karmy? Czy granulki sa raczej suche, czy takie 'obślizgłe'?