karma dla psa niejadka

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Wilczyński Jan

21 stycznia 2008, 14:35

Mam problem z dobraniem dla mojego psa karmy pełno wartościowej takiej którą on by jadł lubi jeść tanie karmy takie w kiełbasach ale one są robione z odpadków i boje sie że nawet nie zaspakajają jego głodu Jaką Karme wybrać?
Awatar użytkownika
EVE81
Kontakt:

21 stycznia 2008, 20:06

To temat rzeka, jak masz czas wybierz opcję "szukaj" a znajdziesz to co Cię interesuje :)
wilczyński jan

24 stycznia 2008, 20:42

dzięki za wyczerpującą odpowiedź jak tak masz pisać to nie pisz wcale bo w ogóle mi nic nie pomogłeś...... Ja tu mówię o poważnym problemie jeżeli piesek nie jeść eukanuba to coś nie tak
goskaaa

25 stycznia 2008, 18:24

wilczyński jan pisze:dzięki za wyczerpującą odpowiedź jak tak masz pisać to nie pisz wcale bo w ogóle mi nic nie pomogłeś...... Ja tu mówię o poważnym problemie jeżeli piesek nie jeść eukanuba to coś nie tak
Odpisałam ci już wprawdzie w tym drugim temacie, ale tu też to zrobię.
Jest kilka opcji
a- może pies jest chory
b- może mu ta karma nie podchodzi- i to nie tylko kwestia smaku ale może się po niej żle czuje poprostu
c- może najzwyczjniej grymasi

Jeżeli zdecydujesz się na sposób z mięsem, i poskutkuje to super, jezeli nie, to może spróbuj jakiejś karmy rybnej, one są wyjątkowo smrodliwe. Moja suka kiedyś tez grymasiła, ale jak zaczeła jadać eukanube dermatosis- dla alergików- która cuchnie rybką to skonczyły się problemy. Rybne karmy robi też Purina, Nutra Gold itd :) poszukaj... można zamówić próbki często. Na dogomani, ludzie się wymieaniają karmami, jak i informacjami który producent daje próbki!
Snack
Kontakt:

21 lutego 2008, 20:56

Słyczałam że jeśli pies jest wybredny i jest niejadkiem to można jego karme(suchą) polać miodem albo jogurtem i zobaczyć co z tego będzie! :lol:
Awatar użytkownika
nekko

22 lutego 2008, 08:19

Jak pies nie był nauczony na suchą, to ciężko Ci będzie go przekonać. To tak, jakby zamiast soczystego steku ktoś Ci pod nos podstawił na obiad spreparowane kotleciki sojowe. Sposób z jogurtem jest dobry - możesz też spróbować kupować mu od czasu do czasu jakieś podroby - np. serca drobiowe - i po ugotowaniu mieszać z karmą. Po jakimś czasie karma zacznie mu się kojarzyć właściwie. Albo po prostu zostaw karmę w misce - zje jak zgłodnieje.
Co do wyboru karmy - ja kupowałam małe opakowania (1-3 kg) różnych firm i eksperymentowałam. Jeżeli pieskowi smakowała i nie miał niestrawności, karma zostawała na kolejne miesiące, póki się nie znudziła lub nie wpłynęły inne czynniki.
Talia
Kontakt:

22 lutego 2008, 17:04

moim zdaniem karma albo mu nie smakuje, albo należy do takich psów jak mój czyli 'zje jak zgłodnieje'. Mój psiak szczególnie ma apetyt po długim spacerku :) Oczywiście próbuje cały czas go jakoś zachęcać, ale jak mu poleje jogurtem to tylko zliże jogurt, a resztę zostawi.
Może poszukaj jakiejś karmy dla psów aktywnych, która w mniejszych dawkach zaspokoi potrzeby psa.
Snack
Kontakt:

23 lutego 2008, 20:10

Nekko, ja wole kotleciki sojowe. :wink:
Są PYCHOTA :wink:
ODPOWIEDZ
  • Informacje