Witam , może i były takie tematy ,ale nie znalazłam nic zadowalającego.
Więc jak w temacie .. potrzebuje karmę dla dwóch psów , w podobnej wadze ok 20kg , oba mają po jakieś 17 miesięcy .. staffik na pewno ma tyle , pitkowata jest schroniskowa.Jeden to staffik drugi mix pitowaty .Oba są wybredne , jedzą maleńkie dawki karmy , mają mnóstwo ruchu , bieganego i siłowego .....
Na zwykłych karmach bytowych , niestety są chude .. może nie zależy mi by były oklejone tłuszczem , ale by ich masa mięśniowa była obfitsza.
Zapewne potrzebna jest jakaś karma dla sportowców , ale ja zupełnie nie mam pojęcia czym się kierować przy wyborze takiej karmy.Zależy mi by były małe dawkowania i nie ze względu na oszczędność .. tylko te bestie miskę traktują jak zło konieczne.
Staffik jest psem który będzie jeszcze biegał na ringach wystawowych , więc jego wygląd ma spore znaczenie .... na razie oba wyglądają jak kości z mięśniami taka maleńka warstewka tłuszczyku by nie zaszkodziła .. obecnie jej brak.
Z góry dziękuje za pomoc.
PS Cena karmy nie gra roli ... ważny by coś jadły
Jaka karma dla niejadków , sportowców
Hej
Spróbuj z Bento Kronen Perform http://www.krakvet.pl/bento-kronen-perf ... -1206.html. Mam bokserke niejadka, próbowałam wielu karm i dopiero z tą karmą był strzał w 10, zaletą jest to, że dawkowanie jest niewielkie, i nawet jak zje jej niewiele, to i tak więcej z tej karmy skorzysta niz z tej samej ilości innej karmy. Przy wadze 21 kg daje jej ok 180gr. i widze zmiane w wyglądzie, w końcu przytyła.
Basia
Spróbuj z Bento Kronen Perform http://www.krakvet.pl/bento-kronen-perf ... -1206.html. Mam bokserke niejadka, próbowałam wielu karm i dopiero z tą karmą był strzał w 10, zaletą jest to, że dawkowanie jest niewielkie, i nawet jak zje jej niewiele, to i tak więcej z tej karmy skorzysta niz z tej samej ilości innej karmy. Przy wadze 21 kg daje jej ok 180gr. i widze zmiane w wyglądzie, w końcu przytyła.
Basia
Vectra... ja bym się zainteresowała na twoim miejscu Orijenem... jeśli nie chciałyby kurczakowego, to moze ten rybny, ale jest dość drogi. Zadnych zbóż, za to aż 44% białka
Ja swoją sukę pitbulkę karmię aktualnie Taste of the Wilde, z bizonem... i powiem ci że zapach jest rewelacyjny. Moja suka tez generalnie jest niejadkiem, ale tą karmę wcina jak głupia
Ja swoją sukę pitbulkę karmię aktualnie Taste of the Wilde, z bizonem... i powiem ci że zapach jest rewelacyjny. Moja suka tez generalnie jest niejadkiem, ale tą karmę wcina jak głupia
Dzięki za podpowiedzi , będziemy próbować , co będzie pasować ....
Co do zapachu , to jest taki problem , że żrą karmę jak zwietrzeje
Rybne , wszelkie , omijają szerokim łukiem ....
Sytuacja mnie już przymusiła by zamówić i zamówiłam RC Energy 4800
Jak to nie będzie pasowało , będę próbować to co radzicie ...
Goskaaa , Orijen był przerabiany .... na szczęście mały worek miałam i kot jest smakoszem psiej karmy ..
Taste of the Wilde - tego nie znam .... ale może , może
Goskaaa , Orijen był przerabiany .... na szczęście mały worek miałam i kot jest smakoszem psiej karmy ..
Jak nie lubią mocnych zapaszków to Chicken Soup jest mało zapachowy... Taste of the Wilde pachnie jak pieczone mięsko, tak że sama mam ochotę spróbowacVectra pisze:Dzięki za podpowiedzi , będziemy próbować , co będzie pasować ....
Z tego, co mi wiadomo przy średnio dużym wysiłku wystarczy Acana Sport. Tak mi napisał weterynarz z firmy Acana kiedy rozważałam wybór karmy dla dobermanki (15 m-cy), która średnio 3 razy w tygodniu ma forsowne treningi.wisnia pisze:Podobno świetna i bardzo smaczna jest Acana Extreme ME!
-
- Kontakt:
Tak to jest, że piesek sam sobie wybiera co najbardziej lubi. Ja swoją sunię prosiłam żeby jadła Royala w kilku rodzajach, Eucanubę, Chicken Nuggets, Orijen. Musiałam ją karmić z ręki, po ziarenku, bo inaczej padłaby mi z głodu. Najchętniej chyba jadła (z ręki) Orijen. Dziś dostałyśmy Purinę Proplan
R&S. Po raz pierwszy mała , bez zachęty, opróżniła miskę i szukała więcej. My szukamy karm, które wydają się być najlepsze, najbardziej wartościowe, a pieseczki kręcą noskami
R&S. Po raz pierwszy mała , bez zachęty, opróżniła miskę i szukała więcej. My szukamy karm, które wydają się być najlepsze, najbardziej wartościowe, a pieseczki kręcą noskami
od kilku tygodni , jedziemy na TOTW i psy chętnie to jedzą
stawiam michę , pooglądają - zawsze tak jest i zaczynają po kulce raz jedno raz drugie , wcinać.Bo one dwa tylko razem i z jednej michy ...
sierść ładna, kupy też , nie chudną , jedzą , jedzą , jedzą
Jaka to radośc i oby im tak zostało ....
a żeby nie było , że ja psuje psy mam teraz szczeniaczka staffika i ona ma apetyt , ot tak , co dostanie w miskę , to zajada .... starszy staffik od szczeniaka był niejadkiem , wybredny .....
suka ze schroniska . cierpiąca tam głód ... od dnia kiedy jest u mnie ... wybrzydza i mało zjada ....
TOTW , strzał w dziesiątkę , bo na RC energy 4800 ładnie wyglądały , ale pluły tym , musiałam im uszlachetniać ....
Cena może jest dośc wysoka , ale wolę zapłacić więcej i mieć pewność że się najedzą , niż patrzeć jak im żebra zaczynają bardziej wystawać niż wystają , bo niestety oba są chude .. znaczy bez tłuszczu .. a przy ich szalonym trybie życia , od razu są widoczne braki pokarmowe ....
stawiam michę , pooglądają - zawsze tak jest i zaczynają po kulce raz jedno raz drugie , wcinać.Bo one dwa tylko razem i z jednej michy ...
sierść ładna, kupy też , nie chudną , jedzą , jedzą , jedzą
Jaka to radośc i oby im tak zostało ....
a żeby nie było , że ja psuje psy mam teraz szczeniaczka staffika i ona ma apetyt , ot tak , co dostanie w miskę , to zajada .... starszy staffik od szczeniaka był niejadkiem , wybredny .....
suka ze schroniska . cierpiąca tam głód ... od dnia kiedy jest u mnie ... wybrzydza i mało zjada ....
TOTW , strzał w dziesiątkę , bo na RC energy 4800 ładnie wyglądały , ale pluły tym , musiałam im uszlachetniać ....
Cena może jest dośc wysoka , ale wolę zapłacić więcej i mieć pewność że się najedzą , niż patrzeć jak im żebra zaczynają bardziej wystawać niż wystają , bo niestety oba są chude .. znaczy bez tłuszczu .. a przy ich szalonym trybie życia , od razu są widoczne braki pokarmowe ....
Dzień dobry , odkopuje temat .. bo nadal aktualny ......
TOTW już dawno przestał smakować , aczkolwiek , to i tak rekordowo długo jedzona karma.
Może zacznę teraz inaczej , to nie idzie że nie żrą ... tylko ilość spożywanej karmy jest dalece inna , mniejsza .. niż powinny jeść psy o ich wadze
ja mam 5 psów , w tym dwa właśnie te paskudne niejadki .. do tego one są mega ADHD .... jeden wystawowy W jego rasie .... owszem nie jestem za psami ociekającymi tłuszczem , ale mój egzemplarz , wygląda jak by był innej rasy.On ma kości , mięśnie i skórę.
Chodzi mi może o jakieś sprawdzone dodatki żywieniowe ? preparaty , zastrzyki , pigułki ?
Kupiłam CALO-PET .. z opisu rewelacja .. ale niestety efektów żadnych , pomijam to , że w ulotce tego produktu , jest zapis iż pasta niezwykle smakowita Ja im to siłą do żołądka pakuje
Nie ma szans by wziąć je na głód ... bo one dwa nie odczuwają czegoś takiego jak głód .. konkurencje mają , też nie robi to na nich wrażenia , są bardzo serdeczne , chętnie oddają swój posiłek ... Dosmaczanie , ok są dni , że coś zjedzą z apetytem .. np kubek karmy na dwa psy jeden waży 23 kg drugi jakieś 16kg ... a potem już potrafią nic nie żreć np dwa dni ...
oczywiście energii i ruchu mają za 10 psów.
Poradzicie coś ? proszę
są karmy wet , kilku firm , w opisie że dla anorektyków ;)ale czy to działa ?
TOTW już dawno przestał smakować , aczkolwiek , to i tak rekordowo długo jedzona karma.
Może zacznę teraz inaczej , to nie idzie że nie żrą ... tylko ilość spożywanej karmy jest dalece inna , mniejsza .. niż powinny jeść psy o ich wadze
ja mam 5 psów , w tym dwa właśnie te paskudne niejadki .. do tego one są mega ADHD .... jeden wystawowy W jego rasie .... owszem nie jestem za psami ociekającymi tłuszczem , ale mój egzemplarz , wygląda jak by był innej rasy.On ma kości , mięśnie i skórę.
Chodzi mi może o jakieś sprawdzone dodatki żywieniowe ? preparaty , zastrzyki , pigułki ?
Kupiłam CALO-PET .. z opisu rewelacja .. ale niestety efektów żadnych , pomijam to , że w ulotce tego produktu , jest zapis iż pasta niezwykle smakowita Ja im to siłą do żołądka pakuje
Nie ma szans by wziąć je na głód ... bo one dwa nie odczuwają czegoś takiego jak głód .. konkurencje mają , też nie robi to na nich wrażenia , są bardzo serdeczne , chętnie oddają swój posiłek ... Dosmaczanie , ok są dni , że coś zjedzą z apetytem .. np kubek karmy na dwa psy jeden waży 23 kg drugi jakieś 16kg ... a potem już potrafią nic nie żreć np dwa dni ...
oczywiście energii i ruchu mają za 10 psów.
Poradzicie coś ? proszę
są karmy wet , kilku firm , w opisie że dla anorektyków ;)ale czy to działa ?
Vectra a może spróbuj żarcie typu Barf w kostkach??
Kurde znam te Twoje zbóje z różnych for, wiesz mi i Lalki i Franka figura pasi jak najbardziej, i uważam, że wyglądają rewelacyjnie... Po stanie skóry i sierści, też nie widać zeby im czegoś brakowało... więc jeśli już koniecznie by je chcieć utuczyć, to może naturalnie, albo gotowanym... Ja wiem, ja też tego nie lubię, i szkoda mi czasu... no ale chyba nie ma nic innego, podejżewam że Twoje się wypną i na te cuda dla anorektyków...
Z innej beczki Orijen 6 ryb, jest niesamowicie smakowy!! ale wiadomo, że nie każdemu psu przysłuży.
Kurde znam te Twoje zbóje z różnych for, wiesz mi i Lalki i Franka figura pasi jak najbardziej, i uważam, że wyglądają rewelacyjnie... Po stanie skóry i sierści, też nie widać zeby im czegoś brakowało... więc jeśli już koniecznie by je chcieć utuczyć, to może naturalnie, albo gotowanym... Ja wiem, ja też tego nie lubię, i szkoda mi czasu... no ale chyba nie ma nic innego, podejżewam że Twoje się wypną i na te cuda dla anorektyków...
Z innej beczki Orijen 6 ryb, jest niesamowicie smakowy!! ale wiadomo, że nie każdemu psu przysłuży.
Barfu nie ruszą próbowałam
gotowane .... ryż kole w zęby ...
Mnie już nie tak bardzo chodzi o to by były grubsze , a tylko by było coś , czego mogą jeść mało i by nie chudły ...
No popytałam trochę o te cuda dla anorektyków .. po opisie koloru i konsystencji , domniemam ... że uciekną od michy
Na wystawie kupiłam karmę Josera... no nawet pochrupały ...
A dodatki energetyczne ? tak coś jak ta pasta ? Calo pet ?
testował ktoś coś innego ?
gotowane .... ryż kole w zęby ...
Mnie już nie tak bardzo chodzi o to by były grubsze , a tylko by było coś , czego mogą jeść mało i by nie chudły ...
No popytałam trochę o te cuda dla anorektyków .. po opisie koloru i konsystencji , domniemam ... że uciekną od michy
Na wystawie kupiłam karmę Josera... no nawet pochrupały ...
A dodatki energetyczne ? tak coś jak ta pasta ? Calo pet ?
testował ktoś coś innego ?
-
- Informacje
-