POMOCY !!! MÓJ PIES NIC NIE JE !!! - PILNE !!!

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

14 lipca 2005, 13:16

Drodzy ludzie !!! proszę o waszą pomoc, nie wiem co mam robić. Pisałam józ o tym wiele razy, ale teraz sprawa jest poważna. Mój pies - ratlerek, nic nie je, lubi tylko porcje rosołowe, ale przecież nie może jeść tylko tego. Karmy, które józ próbowałam to takie:
Royal Canin Mini Yorkshire
Royal Canin Sensible
Bosh Adult Mini
Eucanuba...
Itp...
Dostawał także karmy Pedigree, Frolic, Darling, itd,..., a nawet karmy dla kota. Józ nie wiem co mam robić. W brzuszku mu burczy, a ja tylko mieszam i mieszam karmy i nic ! Już nie mogę patrzyć jak chodzi z pustym żołądkiem :(
Mam ten problem z nim od szczeniaka, moczyłam mu wówczas karmę w wodzie, lub mleku i nawet zjadał no ale gdy gdzieś wyjeżdżam to przecież nie będę ze soba brała mleka i wody. Marzę o tym aby jadł karmy w puszkach i suche. Chico ma teraz 17 miesięcy, jest maleńki, waży 3,15 kg. weterynarz powiedział, że jego waga jest idealna, naszczęście tym się mogę pocieszyć :) Chico nie jest chory, ani nic z tych rzeczy, poprostu jest okropnie wybrednym psem, myślę, że dzięki panom coś wskuram, ze mi pomożecie co mam zrobić, aby mój pies jadł !!! Prosze tylko, aby to co mi panowie polecicie, niebyło drogie, albo czasochłonne i skąplikowane !!!
Z góry ogromnie dziękuję !!! :) Liczę n :oops: :( :!: a waszą pomoc !!!

Madzia :)
Darek
Lekarz weterynarii

15 lipca 2005, 12:45

Witam,

Tak jak Pani zauwazyla, jest to pies bardzo wybredny. Jesli badania wskazaly ze pies jest w pelni zdrowy, jedyna metoda przymuszenia psa do jedzenia karmy suchej bedzie konsekwentne podawanie do jedzenia tylko i wylacznie tej karmy. Piesek jesli jest zdrowy nie da sie zaglodzic i w koncu zje to co Pani mu poda...

Pozdrawiam,
Darek Kobiałka
Gość

15 lipca 2005, 20:29

a jaka tania, dostepna bez problemu na rynku i jednoczesnie dobra karme mi pan poleca najbardziej ???????
Darek
Lekarz weterynarii

16 lipca 2005, 14:06

Witam,

Trudno jest polecic jedna karme - jakosc karm idzie proporcjonalnie w gore wraz z ich cena...
Z tanich karm polecam Purine Dog Chow:

http://www.krakvet.pl/index.php?cPath=23_25_79_80

z troche drozszych i lepszych polecam Nutre Nuggets:

http://www.krakvet.pl/index.php?cPath=23_25_46

Pozdrawiam,
Darek Kobiałka
Troublemaker

17 lipca 2005, 16:22

Magda...
spróbuj może dietę BARF...
ja swojemu psu dodaję do karmy czasami dodatki różne..a to kawałek wędlinki, białego serka, seria topionego czy jajka na twardo...na niego to działa a tez jest niejadek
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

17 lipca 2005, 21:52

z tymi dodatkami co napisałeś (łaś) ostrożnie
ODPOWIEDZ
  • Informacje