POMOC W WYBORZE KARMY

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

DamaKier
Kontakt:

29 października 2008, 14:56

Chefrenek pisze:
O ile wspomniana wyżej acana była pochłaniana z prędkością światła o tyle nie podobało mi się to, że pies walił kupy jak słoń. :twisted:
O tyle inny pies może robić po niej miniaturowe kupki, a z kolei wydalać więcej niż je po wspomnianym Royalu czy innym specyfiku. Każdy psi organizm traktowac należy jednostkowo
Awatar użytkownika
Marii

29 października 2008, 18:04

witam. chciałabym prosić o opinie na temat karmy ACANA lamb& rice przy uwzględnieniu chorej wątroby ( mówie tutaj o sytuacji, w której pies przeszedł poważne leczenie wątroby oprócz leków, kroplówek itp jadł karmę hepatica, lecz później przy dobrych wynikach przeszliśmy za pozwoleniem lekarza na ARIONA ) i teraz kończymy worek i będę chciała zamówić następny- niekoniecznie ten sam...pies często jadł ją za namową domownikow (nie wiem czy dlatego, że nie lubi jej czy dlatego, że raz dziennie dostaje porcję mięsa gotowanego i strzelał fochy zeby dostać właśnie je a nie karmę- trudno stwierdzić). Jednak spróbowałabym czegoś innego przy uwzględnieniu właśnie tej wątroby, żeby źle na nią karma nie wpływała. Z góry dziękuję za pomoc.
p.s wiem, że były prowadzone dyskusje w związku z tą karmą, ale mi chodzi o sytuacje w któej trzeba uważać na dobre parametry wątroby. Jeżeli ktoś już o to pytał prosze o umieszczenie linka w której części forum...
budasty
Kontakt:

29 października 2008, 20:09

moj bulldog amerykanski słabo toleruje kurczaka przejscie na Brit Care Junior Lamb @ Rice rozwiazało problem (karmię suchą +50 dkg wołowiny dziennie), wet, u ktorego bylem tez royala mi polecał ale nie wybrałem go gdyz sklad mi sie nie podoba ...
Awatar użytkownika
Robert A.

29 października 2008, 22:38

Royal,wet,Royal,wet,Royal,wet i tak przez całe życie. Czy kiedykolwiek to się zmieni?Czy weterynarze nie mogą iść do przodu w dziedzinie żywienia?
Awatar użytkownika
michau

30 października 2008, 13:32

Robert A. pisze:Royal,wet,Royal,wet,Royal,wet i tak przez całe życie. Czy kiedykolwiek to się zmieni?Czy weterynarze nie mogą iść do przodu w dziedzinie żywienia?
Nie :), bo idą do przodu w dziedzinie większych zarobków :D
goskaaa

30 października 2008, 17:29

Robert A. pisze:Royal,wet,Royal,wet,Royal,wet i tak przez całe życie. Czy kiedykolwiek to się zmieni?Czy weterynarze nie mogą iść do przodu w dziedzinie żywienia?
Mój poleca eukanube :D:D:D Widać ma od nich lepszą prowizję ;)

A swoją drogą natknęłam się kiedyś na ciekawy artykuł po angl. dlaczego te a nie inne karmy są polecane przez wetów... i o ile nie trafi się na weta pasjonatę zywienia psów, który się zna na sprawie, to reszta idzie za tym co ich w szkole nauczyli... a że na większości światowych uczelni badania sponsorują tacy a nie inni giganci to pózniej mamy niezadowolonych właścicieli którym karmę polecił wet ;)
Sila
Kontakt:

22 listopada 2008, 20:04

Oczywiście masz rację. Co poleca mi mój wet- ROYALA :lol:

A jak się pytałam czy Brit albo Arion dobra- otrzymałam ODP " No cóż nic nie wiem na temat tych karm- nie znam ich "

Czy coś w tym styl :?
Awatar użytkownika
Robert A.

23 listopada 2008, 07:37

Przynajmniej się uczciwie przyznał do tego,że ich nie zna :)
shark-y

23 listopada 2008, 17:02

Witam. Chciałabym poprosic Pana Jarka o pomoc w wyborze karmy dla mojego skarba :) Moj pies ma 9 lat, pewne kłopoty ze stawami, oraz z sercem. Jest cały czas na lekach, ale mimo to wszystko jest ok i jest wesoły i pełen życia. Pies od zawsze był karmiony Chappi i Darlingiem... Mieszanką suchego z puszkowym... Tak, JUŻ wiem, że to złe itp, poczytałam trochę na ten temat, stąd też ten post i chęć zmiany. Bo chyba lepiej późno niz wcale? Znalazłam w necie sklepy oferujące lepsze karmy w niższych cenach (normalnie w żaden sposób nie było by mnie na to stać...) Proszę o polecenie, co byłoby dla mojego słoneczka najlepsze, oraz JAK tą zmianę wprowadzać, zeby uniknąć sensacji (jest dość wrażliwy na zmiany) Aha, maleństwo waży około 46 kg, jest mieszańcem dobermana, kaukaza i bernardyna i prowadzi "łóżkowy" ;P tryb zycia.
ODPOWIEDZ
  • Informacje