Breeders Bag Nutra Gold powróci pod koniec stycznia 2009
Podpisuję się pod tym obiema łapami mojego psaOWCZARZ2 pisze:A czy pozycja w rankingu jest wykładnikiem dla Ciebie czy ją kupić, czy wolisz spróbować jak będzie ją pies tolerował?
3 gwiazdki to nieźle.
ChS w wersji Adult (nie Large Breed) ma 4 gwiazdki, bo mięso z ryby ma wyżej w składzie.
Jak sprawdzisz składy obu ChSów to zobaczysz, że to jest jedyna właściwie różnica w karmach. Oprócz tego w wersji LB jest dodatek glukozaminy i chondroityny (moim zdaniem niewielki, więc może lepiej od czasu do czasu dodać arthorflexu jak chcesz). LB ma większe granulki.
Tak więc może zwykły ChS adult?
W LB dodatek glukozaminy i chondroityny jest wielki odpowiednio 1000 i 250 mg na kg. Więc chyba najwięcej z dostępnych obecnie karm z tego co się orientuje.michau pisze:Podpisuję się pod tym obiema łapami mojego psaOWCZARZ2 pisze:A czy pozycja w rankingu jest wykładnikiem dla Ciebie czy ją kupić, czy wolisz spróbować jak będzie ją pies tolerował?
3 gwiazdki to nieźle.
ChS w wersji Adult (nie Large Breed) ma 4 gwiazdki, bo mięso z ryby ma wyżej w składzie.
Jak sprawdzisz składy obu ChSów to zobaczysz, że to jest jedyna właściwie różnica w karmach. Oprócz tego w wersji LB jest dodatek glukozaminy i chondroityny (moim zdaniem niewielki, więc może lepiej od czasu do czasu dodać arthorflexu jak chcesz). LB ma większe granulki.
Tak więc może zwykły ChS adult?
A porównując nową Acane np. grasslands i ChS, analizując skład, którą byście wybrali?
Chciałem aby mój piesek troszkę przytył na zimę więc potrzebuję karmy z większą ilością węglowodanów a mniejszą białka. ChS jest pod tym względem lepsza, ale czy węglowodany zawsze uzyskuję się ze zbóż?
Czytałem twierdzenie że dzisiejsze karmy mają zmniejszoną ilość węglowodanów ze względu na brak zbóż. A zrezygnowali ze zbóż ponieważ wywołują alergie. I tak wkoło macieju.
Czytałem twierdzenie że dzisiejsze karmy mają zmniejszoną ilość węglowodanów ze względu na brak zbóż. A zrezygnowali ze zbóż ponieważ wywołują alergie. I tak wkoło macieju.
Myślę, że obie karmy są na tyle dobre, że nie ryzykujesz nic próbując którąś z nich. Po jakimś czasie Twój pies Ci 'powie' czy dana karma mu podchodzi
Chyba nie ma się co zastanawiać długo, bo za jakiś czas wyjdzie jeszcze inna wersja karmy
Chyba nie ma się co zastanawiać długo, bo za jakiś czas wyjdzie jeszcze inna wersja karmy
bobwoj pisze: I tak wkoło macieju.
Hej!
Czy mógłby ktoś podać zawartość białka, tłuszczu i ew ilość glukozaminy i omega 3 w Nutra Gold Breeders Bag?
Nie mogę tego nigdzie namierzyć.
Znalazłem tylko skład.
Dzięki!
Czy mógłby ktoś podać zawartość białka, tłuszczu i ew ilość glukozaminy i omega 3 w Nutra Gold Breeders Bag?
Nie mogę tego nigdzie namierzyć.
Znalazłem tylko skład.
Dzięki!
białko 30,0%
tłuszcz 20,0%
błonnik 3,0%
wilgotność 10,0%
omega - 3 3,3%
omega - 6 0,5%
glukozamina 300 mg/kg
chondroityna 100 mg/kg
wapń 1,0%