Kto ma psa alergika i czym karmi/karmił?

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

szames
Kontakt:

05 stycznia 2009, 13:44

Robert A. pisze: Dlaczego tak bardzo żle życzysz naszym pupilom? .
Chyba mnie nie zrozumialeś - ja nie życzę źle psom, wszak sam go mam, a pisałem jedynie o skutkach stosowania TYLKO suchej karmy.
Awatar użytkownika
bobwoj
Kontakt:

06 stycznia 2009, 19:16

Także nie jestem zwolennikiem karmienia tylko suchym granulatem, ponieważ nie sądzę, aby było tak zdrowe jak twierdzą jego producenci. Niestety w biznesie tam gdzie są pieniądze, tam reszta jest na drugim miejscu. A to jest wielomilionowy biznes.

Ale jako uzupełnienie diety jak najbardziej. Zwłaszcza jak się z psem podróżuje i nie zawsze można mu ugotować. Tak więc, jak we wszystkim trzeba zachować równowagę. Chociaż od dawna wiadomo, że najzdrowsza jest żywność jak najmniej przetworzona.

Czyli mięso pod postacią mięsa
Warzywa pod postacią warzyw
Ryż w postaci ryżu
itp
:)
szames
Kontakt:

07 stycznia 2009, 08:39

bobwoj pisze: Ale jako uzupełnienie diety jak najbardziej. Zwłaszcza jak się z psem podróżuje i nie zawsze można mu ugotować. Tak więc, jak we wszystkim trzeba zachować równowagę. Chociaż od dawna wiadomo, że najzdrowsza jest żywność jak najmniej przetworzona.

Czyli mięso pod postacią mięsa
Warzywa pod postacią warzyw
Ryż w postaci ryżu
itp
...amen :D
Liwia

08 stycznia 2009, 13:10

Najważniejszą sprawą w alergii pokarmowej jest ustalenie alergena/alergenów a nie strzelanie w ciemno z coraz to nowymi karmami :roll:
Awatar użytkownika
boguś

09 stycznia 2009, 11:01

Brit care salomon ma małe granulki(mój lab nie lubi takich),na razie drugi worek brit care z jagnięciną i jest ok.czekam na małe opakowania nowej acany.Napiszę jak dojdą jak to wygląda w praktyce.Arion lamb & rice + suplementy(dobra propozycja w tej klasie cenowej).Bento kronen maxi lamb & rice(matowa sierść+ gazy+duże kupy)
Nutro choice małe granulki zupełny brak zainteresowania karmą
Jakie granulki ma CHS? bo mnie kusi
Ps Wykańczam już dom i niedługo skończą się wydatki,więc będzie mnie stać na droższe karmy co polecacie?
Tylko proszę na temat bez zbędnych emocji
Pozdrawiam

:D
Awatar użytkownika
Robert A.

09 stycznia 2009, 12:13

Nie da się bez zbędnych emocji,(duża kasa duże emocje :) )
Eagle Pack,Anf,Wolfsblut,Orijen,Biomil, droższych nie pamiętam.(to był żart-oczywiście )
Boguś pozdrawiam.
Awatar użytkownika
michau

09 stycznia 2009, 12:52

Robert A. pisze:Nie da się bez zbędnych emocji,(duża kasa duże emocje :) )
Eagle Pack,Anf,Wolfsblut,Orijen,Biomil, droższych nie pamiętam.(to był żart-oczywiście )
Boguś pozdrawiam.
Zapomniałeś o RC ;) też całkiem wysoko się ceni..
Chefrenek

09 stycznia 2009, 16:15

michau pisze:
Robert A. pisze:Nie da się bez zbędnych emocji,(duża kasa duże emocje :) )
Boguś pozdrawiam.
Zapomniałeś o RC ;) też całkiem wysoko się ceni..
I nadal drożeje...ahh ten kryzys.

Szames, każdy karmi psa zgodnie ze swoim sumieniem, możliwościami czasowymi i finansowymi więc nie rozumiem czemu te emocje. Skoro Twój pies ma liszaj od karmy to po co nadal ją podajesz? A ten zakład w Pile to na pewno nie od karm, których nazwy tutaj padają. :twisted:

edit: i niestety mam dla Ciebie smutną wiadomość ale psy dostają raka nie tylko od suchej karmy.

Za namową weta dawałam Brit Care L&R (po RC się drapał) i świąd ustąpił natomiast wzmogły się wymioty (mój pies ma chory żołądek). :roll: :twisted:
OWCZARZ2

09 stycznia 2009, 17:46

Chicken Soup ma dośc małe granulki.

Jeśli cena nie gra dla Ciebie roli, proponuję spróbować karmy Timberwolf-rewelacyjna jakość, lub Biomila, ze wskazaniem na tę pierwszą.
goskaaa

09 stycznia 2009, 18:56

Niestety za oceanem (Kanada i USA) już na Timberwolfa zaczynają narzekać, kiedyś to była ich sztandarowa karma, niestety coś traci ostatnimi czasy na jakości. Ale mimo to skład jest świetny, a jakość mimowszystko nadal na przyzwoitym poziomie.
OWCZARZ2

09 stycznia 2009, 20:09

No ja chciałbym żeby wszystkie karmy były choć połowie takiej jakości jak Timberwolf.
ODPOWIEDZ
  • Informacje