Dyskuje na temat prawidłowego żywienia psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

19 stycznia 2009, 12:20

Posiadam 3 miesiacznego szczeniaka, wciaz szukam dla niego karmy, nie jest jakos specjalnie wybredny, malej rasy, zdrowy.

http://www.krakvet.pl/bento-kronen-juni ... -1214.html
http://www.krakvet.pl/arion-puppy-premi ... -1445.html
BRASA JUNIOR
Gość

21 stycznia 2009, 09:52

Spotkałam sie z roznymi komentarzami,jedni twierdza iz Arion to karma bardzo mizernej jakosci, a z drugiej strony z pochwalami odnosnie jej,oczywiscie mowie o Premium.
KW

21 stycznia 2009, 10:37

Ja osobiście do Ariona zaufania żadnego nie mam za to BK karmiłam przez długi czas i generalnie zadowolona jestem. Co prawda wszystko jest sprawą indywidualną, jeden pies świetnie na danej karmie "szedł" a drugiemu psu zaczęły łapki nieprzyjemnie wonieć- zmieniłam karmę na Orijena i chyba w końcu jest to "nasza" karma ;)
Wybrać z dobrych linii odpowiednią do wieku i trybu życia psa karmę i obserwować pupila czy mu takie jedzenie służy.
Oprócz tego raz do roku robię badania krwi, profilaktycznie by kontrolować sytuację.
Awatar użytkownika
Robert A.

21 stycznia 2009, 14:07

Gosc przedstawił karmę Arion Premium,i Bento Kronen linia economic.

Zdecydowanie lepszą karmą jest Arion Premium.
Nie rozumiem natomiast jednego,jeśli ktoś podaje karmy w pewnym przedziale cenowym to po co się popisywać i doradzać karmy 2xdroższe?
Co do Ariona Premium śmiało polecam,przetestowany i całkiem przyzwoity.dobra cena.
KW

21 stycznia 2009, 15:50

Nie rozumiem natomiast jednego,jeśli ktoś podaje karmy w pewnym przedziale cenowym to po co się popisywać i doradzać karmy 2xdroższe?
To o popisywaniu to do mnie? Wolne żarty :lol:
Opisałam własne doświadczenia na tym tle, tyle, a jeżeli dopatrujesz się tam jakiś ukrytych aluzji to już Twój problem.
Gdyby Orijen był choć troszkę tańszy to bym się naprawdę nie obraziła, uwierz mi że kasa mnie nie swędzi ale ważniejsze jest dla mnie zdrowie mojego psa. Przeszłam z młodym przez większość dobrych karm i ta mu dopiero podeszła to co miałam napisać? Że po Pedigri dopiero cud się stał tak żeby to w twoich oczach nie wyszło na popisywanie się?
EOT
Awatar użytkownika
Robert A.

21 stycznia 2009, 16:38

Myślę,że gdyby gość chciał wydać tak duże pieniądze sam by to zrobił bez naszej pomocy.Najwyrażniej prosił o wybór między podanymi tańszymi karmami,a tu wyjeżdżasz z Orijenem.

Z całą pewnością pomogłaś gościowi ogromnie!!!
KW

21 stycznia 2009, 17:14

Może zechciałbyś wpierw przeczytać mojego posta od początku do końca a nie zaczynać od posądzania mnie o jakieś przyziemne pobudki bo czuję się jakbym do piaskownicy wróciła.
Ja osobiście do Ariona zaufania żadnego nie mam za to BK karmiłam przez długi czas i generalnie zadowolona jestem. Co prawda wszystko jest sprawą indywidualną, jeden pies świetnie na danej karmie "szedł" a drugiemu psu zaczęły łapki nieprzyjemnie wonieć-
EOT !
OWCZARZ2

21 stycznia 2009, 17:17

Między tymi dwiema karmami nie ma zupełnie porównania.
Bezapelacyjnie Arion Premium to zdecydowanie wyższa półka jakościowa od Bento Kronen z linii Happy Life.

Śmiało polecam Ariona Premium jeśli ktoś dysponuje małą sumą pieniędzy na żarło dla psiaka, a chce karmić przyzwoitą karmą.
Awatar użytkownika
boguś

21 stycznia 2009, 17:33

Mój lab o wiele lepiej tolerował ariona lamb& rice niż Bento Kronen Maxi lamb& rice.Teoretycznie wyższa pólka a u mnie totalna porażka :roll:
Awatar użytkownika
Robert A.

21 stycznia 2009, 19:30

Dzięki,chłopaki ,bo myślałem,że ze mną coś nie tak? :wink:
KW

21 stycznia 2009, 20:20

Robert A, a co ma piernik do wiatraka? Bo widzę, że dalej drążysz temat. Oj...
Awatar użytkownika
Robert A.

21 stycznia 2009, 20:43

Daj już spokój ,mało jest tematów na forum?Ty masz inne zdanie ja mam inne i ok.Nasz spór do niczego dobrego nie doprowadzi.Każdy się upiera przy swoim,i niech tak zostanie.
Gość

21 stycznia 2009, 21:24

Dokładnie Panie Robercie:) Mnie rowniez mierzi sytuacja, gdy ktos pisze "lepiej dolozyc pare groszy i kupic to i tamto". :) Dziekuje bardzo za odpowiedz wszystkim.
KW

21 stycznia 2009, 21:32

A przepraszam gdzie ja napisałam :
"lepiej dolozyc pare groszy i kupic to i tamto".
? Może przytoczysz cytat? :lol:
Proszę nie zarzucać mi coś czego NIE napisałam.
Czytanie ze zrozumieniem?
Gość

21 stycznia 2009, 22:04

A przepraszam gdzie ja napisalam,ze to bylo do Ciebie?
Przewrazliwienie na swoim punkcie?

Napisalam to ogolnie, gdyz wlasnie bardzo czesto tak bywa, pratycznie zawsze :)
ODPOWIEDZ
  • Informacje