Nie nie są to pseudohodowle...Anonymous pisze:Zmrozilo mnie... hodowlii lancuchowych... pseudohodowlii?goskaaa pisze:Kilka znanych mi hodowli stosuje to dla psów kennelowych, łańcuchowych... jednak napewno nie zastąpi spot-onów na kleszcze czy pchły. Ponoć trochę pomaga w walce z ukąszeniami much i komarów.
Karma Koebers prośba o opinie
Koebers.Jeden pies dorosły bardzo dobrze toleruje tą karmę,ma dużo energii,żadnego uczulenia,nie chodzi głodny.
Od 3 tygodni podawałem także 8 miesięcznemu szczeniakowi,ale przestałem.Pies zaczyna się drapać,i to nie przypadek dobrze go obserwuje przez cały dzień.Owszem kupki (konsystencja extra poprawiły się)natomiast ile zje tyle wydali .
Wracam do Nutry Breeders (lub Diamondsa z Baraniną).
Dorosła Tosa zostaje natomiast na Kobersie ,u niej wszystko ok.
Jedno co mogę stwierdzić to z całą pewnością w Kobersie jest duża zawartość wołowiny,i karma powinna smakować nawet psiakowi nie lubiącemu suchego.
Pozdrawiam.
Od 3 tygodni podawałem także 8 miesięcznemu szczeniakowi,ale przestałem.Pies zaczyna się drapać,i to nie przypadek dobrze go obserwuje przez cały dzień.Owszem kupki (konsystencja extra poprawiły się)natomiast ile zje tyle wydali .
Wracam do Nutry Breeders (lub Diamondsa z Baraniną).
Dorosła Tosa zostaje natomiast na Kobersie ,u niej wszystko ok.
Jedno co mogę stwierdzić to z całą pewnością w Kobersie jest duża zawartość wołowiny,i karma powinna smakować nawet psiakowi nie lubiącemu suchego.
Pozdrawiam.
U a to Ci dopiero Bo Tobie chyba na tym najmłodszym szczególnie zależało z tego co pamiętam. Czyli te spore kupy oznaczają słabe przyswajanie?Robert A. pisze:Od 3 tygodni podawałem także 8 miesięcznemu szczeniakowi,ale przestałem.Pies zaczyna się drapać,i to nie przypadek dobrze go obserwuje przez cały dzień.Owszem kupki (konsystencja extra poprawiły się)natomiast ile zje tyle wydali .
Właśnie chciałem zapytać jak oceniasz zawartość mięsa.]Jedno co mogę stwierdzić to z całą pewnością w Kobersie jest duża zawartość wołowiny
Co prawda piszą, że 50% w składzie to mięso, ale niestety nie w postać suchej, co oznacza, że w suchej karmie jest go znacznie mniej...?
Dziwnie opisują ilosc % mięsa.Niemcy na swojej stronie napisali 50 % mięsa w każdym opakowaniu?Sam już nie wiem co myśleć?Chyba jednak nie mogę stwierdzić z całą pewnością jaka jest ilosc mięsa w Kobersie?
Zamówiłem u Kobersa trochę suplementów,drożdze piwne,algi,maja sporo tych dodatków.
Zamówiłem u Kobersa trochę suplementów,drożdze piwne,algi,maja sporo tych dodatków.
Też mnie to zastanawia, dlatego napisałem do nich mejla. Ciekawy jestem co odpowiedzą.Robert A. pisze:Dziwnie opisują ilosc % mięsa.Niemcy na swojej stronie napisali 50 % mięsa w każdym opakowaniu?Sam już nie wiem co myśleć?Chyba jednak nie mogę stwierdzić z całą pewnością jaka jest ilosc mięsa w Kobersie?
Koeber's jako, że jest karmą 'z rodzinnej manufaktury' nie ma opisanych składów karm w sposób do jakiego przywykliśmy karmiąc karmami z USA czy Kanady
Czytając twoją relację oraz przytaczane na forum opinie o Koebersie też tak sądzę.
Wysłałem zapytanie tylko o zawartość mięsa, czy 50% podawane na stronie odnosi się do surowego czy suchego mięsa.
Z drugiej strony po przeczytaniu ich strony niemieckiej, zauważyłem, że piszą tak jak na polskiej czyli "50% świeżego mięsa". I coś mi jednak mówi, że jest to surowe mięcho...
Jeśli chodzi o poszczególne karmy to te opisy składów trochę mi się nie podobają, bo każda karma typu "krokiet" jest niemal taka sama więc, którą tu wybrać
Może zorientowałeś się w tej kwestii? Czym różnią się np. Extra, Astor i Supermix?
Wysłałem zapytanie tylko o zawartość mięsa, czy 50% podawane na stronie odnosi się do surowego czy suchego mięsa.
Z drugiej strony po przeczytaniu ich strony niemieckiej, zauważyłem, że piszą tak jak na polskiej czyli "50% świeżego mięsa". I coś mi jednak mówi, że jest to surowe mięcho...
Jeśli chodzi o poszczególne karmy to te opisy składów trochę mi się nie podobają, bo każda karma typu "krokiet" jest niemal taka sama więc, którą tu wybrać
Może zorientowałeś się w tej kwestii? Czym różnią się np. Extra, Astor i Supermix?
-
- Informacje
-