Witam!
Mam pytanie natury technicznej i bardzo proszę o pomoc. Moja 8-letnia Goldenka dostaje Orijena Senior. Będąc jednak pewien czas pod nie moją opieką została utuczona... Na jaw wyszedł też problem z kolanem (nie wiadomo jeszcze czy utyła bo bolało i nie chciała chodzić, czy boli bo utyła i to nadwyrężyło staw- jesteśmy w trakcie diagnozy).
Mam więc pytanie: czy pozostać przy Orijenie senior (zaczęła dostawać normalną dawkę i zero dodatków i w ciągu 2 tygodniu schudła 1,3 kg, czyli w normie, nie za szybko)? A może kupić Jej ROYAL CANIN Mature Large Dog Osteo & Vitality albo ROYAL CANIN Satiety Support lub zwykły ROYAL CANIN Obesity? Przeczytała co mogłam o tych karmach i mam spory dylemat co będzie najlepsze, bo Nasza wet nie sprecyzowała wymogów karmieniowych. Czy karmić jak psa starszego, jak z nadwagą czy jak z problemami stawowymi? Najbardziej odpowiednie wydaje mi się Satiety Support, ale nie jest to karma z serii senior, a Baja ma 8 lat...
Aha- piesa dostaje codziennie ArthroFos.
Ma ktoś porównanie pomiędzy nim a Arthroflex'em?- chodzi mi o jakość leku. Zdecydowaliśmy się na ArtroFos ze względu na to, że jest dostępny w tabletkach a nie w syropie jak Arthroflex (tabletek nie znaleźliśmy).
Pozdrawiam
Wiek, stawy, nadwaga a karma
- marta.bajowa
U mnie nie zadecydowała cena, a to, że jest w płynie... Nie chcę Bajki faszerować dodatkami by rozrabiać Arthroflex (bo ma schudnąć) a boję się, że jeśli nie doje suchej karmy to nie będzie barć odpowiedniej dawki preparatu. No chyba, że jest coś równie przyswajalnego w tabletkach? a może Arthroflex jest tak smaczny, że chętnie go wypije samego? Bo ArthroFos, który je teraz traktuje jak smaczki
- marta.bajowa
Dziękuję Właśnie dziś o nim czytałam (ale niestety nigdzie nie znalazłam do kupienia )
A czy ktoś z weterynarzy jest mi w stanie pomóc jeśli chodzi o karmę? Bo ja jestem rozbita między tymi trzema, ale nie umiem wybrać tej jedynej słusznej...
A czy ktoś z weterynarzy jest mi w stanie pomóc jeśli chodzi o karmę? Bo ja jestem rozbita między tymi trzema, ale nie umiem wybrać tej jedynej słusznej...
Ja bym ci przy psie z problemami stawowymi, plus nadwaga, podpowiedziała raczej jakieś karmy bezzbożowe- np Acany (Grasslands, Praire Harvest, Pacifica) albo Orijena,.... mają dodatki na stawy, dawkowanie jest nieduże, moje psy chudną na tych karmach elegancko.
Arthrofos podawałem i jest ok,ale Arthroflex jest lepszy gatunkowo.
Niestety od pewnego wieku sam Arthroflex juz nie wystarcza tak było u mojego psiaka.Przeszedłem wtedy na inny specyfik Conquer i tak załatwiłem psiakowi 14 miesięcy chodzenia bez bólu(jak dotąd) ,a było juz kiepsko z chodzeniem.
Niestety od pewnego wieku sam Arthroflex juz nie wystarcza tak było u mojego psiaka.Przeszedłem wtedy na inny specyfik Conquer i tak załatwiłem psiakowi 14 miesięcy chodzenia bez bólu(jak dotąd) ,a było juz kiepsko z chodzeniem.
- marta.bajowa
Właśnie Bajka je Orijena i tak jak pisałam, ładnie na nim schodzi z wagi, więc pewnie przy nim zostaniemy skoro Royal nie taki cudny jakim go piszą.
Następne opakowanie w takim razie pójdzie teraz już Arthroflexu i będę próbowała jakoś Jej go podawać bez strat, bo to płyn Czy może pytać od razu weta o Conquer? Bo niestety w necie na stronach, które mi poleciliście nie ma...
Następne opakowanie w takim razie pójdzie teraz już Arthroflexu i będę próbowała jakoś Jej go podawać bez strat, bo to płyn Czy może pytać od razu weta o Conquer? Bo niestety w necie na stronach, które mi poleciliście nie ma...
- marta.bajowa
Dziękuję pięknie bo jakaś ślepota mnie chyba ogarnęła
Marta.bawoja, a którego orijena je twój psiak. Ja mam podobny problem z moją 9-letnią sunią owczarka niemieckiego. Może i ja go spróbuję i też moja grubcia zrzuci zbędne kilogramy, skoro na orijenie tak one lecą .marta.bajowa pisze:Właśnie Bajka je Orijena i tak jak pisałam, ładnie na nim schodzi z wagi, więc pewnie przy nim zostaniemy skoro Royal nie taki cudny jakim go piszą.
Dzięki wielkie goskaaa . Właśnie zamówiłam seniorka i mam nadzieję, że moja grubcia (ale już odchudzona sporo rzuci się na tę karmę i z apetytem będzie ją zajadała.
Proszę jeszcze o info czy podawać jeszcze jakieś witaminy do tej karmy, czy już nie trzeba? Oczywiście dostaje też na stawy Artroflex - wyciąga ze mnie ostatnie fundusze to moje psisko KOCHANE, ale czego się nie zrobi, aby jak najdłużej żył ukochany zwiarzak.
Proszę jeszcze o info czy podawać jeszcze jakieś witaminy do tej karmy, czy już nie trzeba? Oczywiście dostaje też na stawy Artroflex - wyciąga ze mnie ostatnie fundusze to moje psisko KOCHANE, ale czego się nie zrobi, aby jak najdłużej żył ukochany zwiarzak.
-
- Informacje
-