Witam!
Zdaje sobie sprawe ze ten temat przewijal sie przez to forum niejednokrotnie,lecz z braku czasu nie jestem w stanie przewertowac go w calosci zeby znalezc to czego szukam, wiec w zwiazku z tym mam prosbe do wyrozumialych uzytkownikw:
mam 3.5letnia sunie owczarka niem.i poszukuje dla niej nowej karmy(obecnie lecimy na belcando premium ktore juz jej chyba nie smakuje)wiec prosze o kilka waszych propozycji w sprawdzonych karmach dla tych psiakow.
Z gory dziekuje i pozdrawiam
Dobra karma-pomocy
Witam. Osobiscie polecal bym ci zakupic karme "Royal Canin" , gdyz jest ona uwazana za jedna z przodujacych na rynku. Moja psina tez wcina ta karme ;p Ma gladka siersc i dobrze sie trzyma. Pojdziesz do sklepu zoologicznego a napewno doradza ci jaki rodzaj karmy RC najlepiej przyda sie twojemu psu. Pozdrawiam
Każdemu psu służy inna karma. Moja schroniskowa psica po Royalu junior maxi strasznie się drapała ale za to Royal Canin Skin Support działał świetnie hipoalergicznie i problemów nie było.
Ze swojej strony mogę polecić Acanę (ale wypróbowałam tylko starszą wersję; sierść poprawiła się po niedługim czasie, dodatkowo była podawana w czasie leczenia grzybicy, suńka się po niej nie drapała, miała energię, ogólnie byłam bardzo zadowolona z tej karmy ale psina czasem nosem na nią kręciła. Teraz zamówiłam Acanę Pacific dog zobaczymy co z tego wyniknie )
Potem Wolfsblut- stosunkowo drogi ale moje psy go uwielbiają, siersć piękna, nawet jakby bardziej wybarwiona, żadnych rewolucji żołądkowych, polecam (tylko ta cena )
Próbowałam jeszcze Pro Planu Senior ale Ty szukasz dla młodej suczki więc nie będę się tu rozpisywać
pozdrawiam
Ze swojej strony mogę polecić Acanę (ale wypróbowałam tylko starszą wersję; sierść poprawiła się po niedługim czasie, dodatkowo była podawana w czasie leczenia grzybicy, suńka się po niej nie drapała, miała energię, ogólnie byłam bardzo zadowolona z tej karmy ale psina czasem nosem na nią kręciła. Teraz zamówiłam Acanę Pacific dog zobaczymy co z tego wyniknie )
Potem Wolfsblut- stosunkowo drogi ale moje psy go uwielbiają, siersć piękna, nawet jakby bardziej wybarwiona, żadnych rewolucji żołądkowych, polecam (tylko ta cena )
Próbowałam jeszcze Pro Planu Senior ale Ty szukasz dla młodej suczki więc nie będę się tu rozpisywać
pozdrawiam
Royal to badziewie za które się tylko przepłaca.... nie polecam, no ale o tym było już w innych tematach.
Sporo karm niezłych, że tylko wspomnę Acane, Nutra Breeders Bag, Proformance, Brit Care itd. itd.
Pozostaje tylko zakupić i obserwować psa
Sporo karm niezłych, że tylko wspomnę Acane, Nutra Breeders Bag, Proformance, Brit Care itd. itd.
Pozostaje tylko zakupić i obserwować psa
Uwazam , ze niema karmy ktora nie posiadala by jakichs zwiazkow chemicznych ale ja osobiscie korzystam z Royala i nie narzekam... Pies sietnie sie trzyma ma ladny wlos, kamienia na zebie tez nei znajde. No ale , nieche sie klucic , kazdy ma swoje teorie i zaufane karmy
Oczywiście, że znajdziesz karmy w których nie ma tej chemii o której pisał Robert, a jeśli można kupić karmę opartą na naturalnych składnikach a nie na chemii i to jeszcze tańszą niż Royal to dlaczego karmić tym świństwem?oswaldoo pisze:Uwazam , ze niema karmy ktora nie posiadala by jakichs zwiazkow chemicznych ale ja osobiscie korzystam z Royala i nie narzekam... Pies sietnie sie trzyma ma ladny wlos, kamienia na zebie tez nei znajde. No ale , nieche sie klucic , kazdy ma swoje teorie i zaufane karmy
Jest to tyko z korzyścią dla zwierzaka?
Może w krótkiej perspektywie stan zwierzaka wydaje się ok, ale jak ta chemia będzie rzutować biorąc pod uwagę całe jego życie.....zastanowiłeś się nad tym.......skąd się biorą potem nowtwory, alergie itp..... skoro ludzie kupują karmę naszpikowaną takim dziadostwem?
Czy dziecku też byś dał w przyszłości żywność opartą na takich rzeczach? Bo ja bym się nie odważył.....a zdrowie własnego psa traktuję jak zdrowie własnego dziecka więc wniosek nasuwa się sam
Ja też tego nie rozumiem...nie wiem czy ktoś posądza nas o złe intencje, czy na przekór pisze bzdury w stylu jaki to Royal jest dobry, czy są jeszcze inne powody.Robert A. pisze:Oczywiście,że masz rację
To forum przez cały czas pomaga w wyborze dobrej karmy(jest ich sporo)a mimo wszystko ktoś dalej uparcie wybiera chemię
Dobrze że jest już coraz większa liczba osób które coraz lepiej orientują się jak zdrowo żywić pupila.
-
- Informacje
-