czy to jest karma lecznicza??
pytam, bo ostatnio dowiedzialam sie ze moj pies moze miec problemy skorne z powodu tego, ze karma ma za duzo bialka...
ta jak spojrzalam ma tylko 13% czy mozna ja podawac jako karme na co dzien??
pies ma nadwage, ma 12 lat.
pozdrawiam
covu
Bosh Special LIGHT
A jaką karmą karmisz obecnie, że ma za dużo białka???? Na rynku raczej taka nie istnieje, można by powiedzieć że niektóre karmy mają wręcz niedobór białka i jest go w nich za mało. Jesli jest to sucha karma dobrej jakosci, dla seniorów to nie ma takiej opcji, żeby miała za dużo białka- przynajmniej tak uważam ja. Pies ma nadwagę, ale oprócz tego nie jest chory, tak? W takim razie trzeba kupić karmę nie z mniejszą ilością białka ale z zaniżoną ilością tłuszczy, czyli karmę typu light.
Podaj rasę lub wagę i wielkość psa, napisz nazwe karmy i powiedz, czy jest ona podstawą diety twego psa
Podaj rasę lub wagę i wielkość psa, napisz nazwe karmy i powiedz, czy jest ona podstawą diety twego psa
pies jest owczarkiem ursynowskim
ma 12 lat wazy kolo 27 kg - czyli sredniej wielkosci.
je karme senior/light nutra nuggets.
ona ma chyba kolo 18% bialka...
to troche wiecej niz bosh...
nie wiem...
ale uculeniena bialk0o sie zdarza i jesli takoewe jest ot niedobor bialka w karmie jest wrecz wskazany jak na moj gust
ma 12 lat wazy kolo 27 kg - czyli sredniej wielkosci.
je karme senior/light nutra nuggets.
ona ma chyba kolo 18% bialka...
to troche wiecej niz bosh...
nie wiem...
ale uculeniena bialk0o sie zdarza i jesli takoewe jest ot niedobor bialka w karmie jest wrecz wskazany jak na moj gust
A konsultowałaś to z wetem, czy tylko sama tak twierdzisz?? Je tylko i wyłącznie karmę??? To naprawdę dziwne, żeby miał za dużo białka, 18% to jest średnia ilość, powinno być ok.25%- 28% (w karmie dla seniorów). Co to jest za uczulenie skórne?? Może ono wcale nie wynika ze zbyt dużej ilości białka?
nie nie jest to karma lecznicza
owczarek ursynowski, zwany inaczej mieszanym mieszancem jest najzwyklejszym KUNDLEM
sunia czasem dostaje buleczke.
ma czarne placki w pachwinach nie jest to grzybica... to testowalismy
wydaje mi sie to uczuleniowe...
do weta idziemy we wtorek
narazie mam konsultacje poboczne u znajomej ktorej pies mial takie same objawy
podanie karmy z bialkiekm 13% pomoglo
dlatego pytam
sunia czasem dostaje buleczke.
ma czarne placki w pachwinach nie jest to grzybica... to testowalismy
wydaje mi sie to uczuleniowe...
do weta idziemy we wtorek
narazie mam konsultacje poboczne u znajomej ktorej pies mial takie same objawy